top of page

Pachamama 
România

Pachamama Romania este o asociație ce are ca misiune crearea unei lumi sustenabile, echitabile și aducătoare de împlinire sufletească. Proiectele noastre contribuie la schimbarea viziunii lumii moderne axată pe consumism prin conștientizarea interconectivității dintre om și natură.

A luat ființă în anul 2011 la iniţiativa Alexandrei Postelnicu, președintele asociației, în urma participării la Simpozionul Pachamama ,,Awakening the Dreamer, Changing the Dream” al Alianţei din SUA.

Pachamama este un cuvânt din limba Quechua vorbită în Munții Anzi și înseamnă  Mama Natura (Mother Earth), incluzând mai precis prezența sacră a Pământului, a Cerului, a întregului Univers. Pământul trebuie protejat și conservat, iar fiecare dintre noi își poate asuma un rol activ în acest proces.

Pentru îndeplinirea misiunii noastre, am dezvoltat mai multe proiecte, printre ele și Roșia Montană Marathon.

Un alt proiect foarte important, despre care puteți găsi mai multe informații în altă secțiune, este Drepturile Naturii. Este un proiect legislativ prin care ne dorim ca Natura să fie recunoscută ca o Ființă Vie cu drepturi juridice. 

Simpozionul ,,Fii Parte din Schimbare” (adaptat după denumirea din engleză ,,Awakening the Dreamer, Changing the Dream”) este cel mai important program educațional al nostru prin care dorim să trezim conștiința oamenilor și împreună să schimbăm visul lumii moderne axat pe consumism.

Scopul Simpozionului este de a crea o prezență umană corectă din punct de vedere social, viabilă din punct de vedere ecologic și satisfăcătoare din punct de vedere spiritual.

Este un program educațional complex pe care îl derulăm în școli, ca și în alte locații, prin care participanții conștientizează:

  • ,,Unde ne aflăm?”,
  • ,,Ce a condus la situația prezentă?”,
  • ,,Ce putem face?” și ,,Încotro ne îndreptăm?”.

La finalul evenimentului, fiecare participant își ia un angajament prin care să contribuie la crearea unei lumii mai bune.

Alături de Simpozion, mai derulăm și alte proiecte educaționale în cadrul școlilor partenere prin care ne dorim ca elevii să conștientizeze rolul și importanța naturii în viața lor și cum pot prin acțiuni simple să ajute la protejarea acesteia. În acest sens organizăm prezentări elevilor și le oferim un ghid transformațional care să-i inspire în acțiunile lor.

bottom of page