top of page
onisor rm 2_edited.jpg

MAI AVEM O ULTIMĂ ȘANSĂ!

Visul nostru cel mai mare, pe care vrem să îl trăim împreună cu voi, este acela al realizării unei lumi benefice pentru noi toți: echitabilă din punct de vedere social, durabilă ecologic și aducătoare de împlinire sufletească.

Asociaţia face parte din Pachamama Alliance, o organizaţie globală cu o experienţă de peste 25 de ani, prezentă în peste 100 de ţări, ce dezvoltă programe pentru protejarea ariilor naturale şi a populaţiilor indigene din Amazonia. Această iniţiativă a pornit în 1996, iar din 2005 a fost lansată şi seria de programe educaţionale şi workshop-uri prin care să schimbe visul lumii moderne.

Mulțumim tuturor membrilor echipei, partenerilor, colaboratorilor, sponsorilor, voluntarilor și participanților care ați contribuit și v-ați bucurat de activitățile Pachamama România din cei 10 ani de activitate!

MISIUNE & VIZIUNE.

Pachamama își asumă cu mândrie și emoție misiunea de a educa și de a inspira oamenii de pretutindeni, pentru ca aceștia să creeze împreună o lume durabilă și înfloritoare. Este timpul să lucrăm ÎMPREUNĂ și să ne ajutăm unii pe alții. Numai așa putem reuși mult mai multe decât dacă am acționa pe cont propriu.

Visul nostru cel mai mare, pe care vrem să îl trăim împreună cu voi, este acela al unei lumi benefice pentru toți: o prezență echitabilă din punct de vedere social, durabilă ecologic și aducătoare de împlinire sufletească.

SCOP.

Scopul nostru este să facem tot ceea ce ne stă în putință ca să realizați că nu suntem singuri pe lume și că ceea ce facem nu ne afectează doar pe noi – suntem parte dintr-un Univers magnific care ne simte fiecare acțiune și o trimite mai departe, spre natură, spre om, spre tot ce ne înconjoară. Stă în puterea noastră să ne construim un prezent responsabil și un viitor luminos.

Suntem aici pentru a vă inspira și a va stimula să vă luați un angajament conștient de a crea împreună o societate echitabilă, sustenabilă și aducătoare de împlinire sufletească pe Pământ. Acest angajament va transforma relațiile noastre cu noi înșine, cu cei de lângă noi și cu mediul înconjurător.

 

IPOTEZE.

Dacă tendințele actuale continuă, în viitor viața pe Pământ va fi definită doar de perturbări sociale, ecologice și economice, dacă nu chiar de colaps complet.

Omenirea dispune deja de resursele, tehnologia și cunoașterea necesară pentru a inversa aceste tendințe. Ceea ce ne lipsește este sentimentul nevoii de implicare și voința de a acționa. Se consideră că ceea ce vom face până în 2014 este vital – ceea ce se va întampla până atunci va dicta viitorul nepoților și strănepoților noștri. Să nu lăsăm timpul rămas să treacă în zadar sau chiar împotriva noastră.

 

 

VALORI & PRINCIPII

Universul ne este prieten și Spiritul creator care a pus stelele în mișcare se manifestă în noi toți, într-un proces dinamic, de auto-organizare, în al cărui har putem și trebuie să avem încredere.

Ca oameni avem în noi simțul colaborării și al cooperării, dorința înnascută de succes a speciei umane și a vieții. Când “barierele” (resemnarea, separarea) sunt eliminate, vom coopera pentru binele comun, pe termen lung, cu sufletele pline de bucurie.

Ființele umane nu sunt separate una de alta sau de natură. Suntem total inderdependenti unii de alții și acțiunile noastre au consecințe asupra intregului/totului. Ce facem altora ne facem și nouă. Ce facem Pământului ne facem și nouă.

Oamenii triburilor, pe care vrem să îi eliminăm pentru a le lua pământurile și bogățiile naturale, au o viziune asupra lumii și a Cosmosului, care ne poate călăuzi pe drumul nostru către o lume sustenabilă, echitabilă și înfloritoare. În baza acestei viziuni, trebuie să apărăm drepturile Pământului, care ne este mamă, soră, și parteneră de viață, nu un bun pe care îl considerăm automat al nostru și pe care îl abuzăm dupa bunul plac, fără să ne gândim la consecințe. Una dintre dorințele mari ale Pachamama este să convingă guvernanții din cât mai multe țări să introducă în legislație ideea că Pământul este o ființă vie, cu drepturi.

Acțiunile oamenilor sunt strâns legate de modul în care văd lumea, de povestea pe care ei înșiși o spun despre lume. Transformarea modului în care oamenii văd lumea și vorbesc despre aceasta și despre posibilitățile pe care le văd pentru viitor sunt o modalitate eficientă de a efectua schimbări sociale.

Sistemele create conștient sau inconștient de opresiune și inegalitate există în lume și rezultatele generate de aceste sisteme sunt în directă opoziție cu viziunea noastră asupra unei lumi echitabile, sustenabile și înfloritoare.

Credem cu tărie că fiecare persoană vine cu o menire, iar dacă ne recunoaștem chemarea și îi răspundem cu bucurie ne vom putea ajuta nu doar pe noi, ci și pe cei alături de noi, inclusiv Planeta, această minune dătătoare de viață, în care și noi trăim. Credem că fiecare dintre noi are miraculosul har al creativității, care ne ajută să atingem libertatea interioară și să facem mai repede schimbarea exterioară dupa care tânjim. Fiți creativi, fiți responsabili!

Promovam o Românie înfloritoare, o Românie care prețuiește comoara extraordinară a biodiversității. Știați că suntem țara cu cea mai mare biodiversitate din Europa? Și probabil țara care își apără cel mai puțin natura… Este moștenirea noastră inestimabilă, iar noi vrem să vă reamintim asta prin promovarea drepturilor Pământului și prin programele noastre de conștientizare. Visăm la o Românie în armonie cu natura, în care fiecare are șansa de a-și împlini vocația.

Purificarea minții și a spiritului începe cu purificarea corpului. O dietă sănătoasă, însoțită de multă mișcare, pentru a elimina toxinele care ne poluează mintea și trupul, și pentru a nu ne mai simți separați și egoiști, este primul pas spre Schimbare. Fiți Schimbarea pe care o așteptați de la lume!

NATURA ESTE O FIINȚĂ VIE!

Inițiativa Fii Schimbarea este parte dintr-o mișcare mondială și acționează în parteneriat cu organizațiile non-guvernamentale afiliate, campanii și alte mișcări de pe întreg mapamondul.

Ești inspirat astfel încât să vrei să devii un partener în procesul de co-creare a unei lumi înfloritoare, justă și durabilă? 

Alianța Pachamama

Alianța Pachamama luptă pentru ca populația indigenă din jungla amazoniană să-și păstreze terenurile și cultura lor și, folosind experiența dobândită în acest proces, să educe și să inspire persoane de peste tot din lume în vederea creării unei lumi înfloritoare, echitabile și durabile.

Pachamama este un cuvânt în limba quechua care se referă la prezența sacră a Pământului, a cerului, a universului și a timpului.

Alianța Pachamama a fost a apărut ca urmare a invitației lansate de Achuar, un popor indigen din jungla amazoniană și a workshop-urilor de transformare – Simpozioanele Trezirea Visătorului și Schimbarea Visului. Acest nou workshop se numește Fii Schimbarea în România.

PARTENERI.

logo PM ALLIANCE DECUPAT.png
20_08_2022, 08_10_15.png
cropped-logo-retina.png
RFN DECUPAT.png
euronews-vector-logoALB_edited_edited.png
LogoAsocHeritage-DECUPAT.png
cropped-runinbucharest_512_x_512px-1.png
Circuitul Carpatilor ALB BUN (1)_edited.png
LOGO VIATA VERDE.png.png
RECINO TURCOAZ TR.png
logo drepturile naturii_mare.png
logo_v03-01.png
New Project.png
DA DREPTURILE NATURII.png
DA CAUZA SOCIALA.png
bottom of page