top of page

Implică-te!

Lucrurile pe care le poţi face

Aceasta secţiunea vrea să caute acele resurse productive: distracţie, idei creative despre ceea ce putem face pentru Planeta noastră! Haideţi să ne mobilizăm şi să folosim aceste cuvinte cheie pentru a da naştere propriilor idei şi a creea activităţile noastre! Asiguraţi-vă că discutaţi cu părinţii sau cu persoane adulte aceste lucruri înainte de a le pune în practică!

Eficientizarea energiei

Oamenii pot ajuta în această problemă găsind căi de a fi mai eficienţi din punct de vedere al energiei. Sunt multe feluri în care puteţi face acest lucru. Unul din ele este să găsiţi tipuri de energie alternativă cum ar fi cea solară. Energia solară este o energie naturală şi poate fi utilizată pentru multe trebuinţe şi nu va polua planeta şi nici nu va avea efecte negative asupra alimentării cu apă potabilă. Folosirea mijloacelor de transport în comun şi reciclarea sunt de asemenea alte două opţiuni foarte bune de a lupta împotriva încălzirii globale.

  • Sfaturi pentru Mişcarea Verde de National Wildlife Federation

  • Energiile regenerabile ca moduri de prevenţie a Încălzirii Globale

  • Schimbările climatice globale de EPA

  • Moduri de a te implica să ajuţi la stoparea Încălzirii Globale

  • Găseşte modalităţi pentru a stopa Încălzirea Globală

  • Stopează Încălzirea Globală prin Energy Star

  • Modalităţi de protejare a apei de The Groundwater Foundation

  • Statul New Jersey despre Încălzirea Globală

  • Modalităţi de a stopa Încălzirea Globală

Impactul încălzirii globale...

Încălzirea globală presupune că temperatura atmosferei Pământului este în creştere. Există mai multe cauze atribuite încălzirii globale, incluzând aici şi pe cele naturale, însă întreaga planetă este îngrijorată de impactul asupra omului al sistemelor şi al efectului de seră prezent în atmosferă. Încălzirea globală este de interes semnificativ, reprezentând o ameninţare şi prezentând numeroase probleme pentru sănătatea şi siguranţa oamenilor, viaţa animalelor şi a sistemelor ecologice.

Un pas important pe care oamenii îl pot face pentru a combate încălzirea globală este să reducă cantitatea de combustibil. Reducerea consumului de benzină reprezintă o mare contribuţie în procesul de combatere a încălzirii globale. Acest lucru poate fi obţinut prin reducerea mersului cu maşina, prin a lua transportul în comun, prin mutarea fiecăruia mai aproape de locul de muncă, prin conducerea pe autostrăzi a unor kilometri mai puţini, prin cumpărarea unei masini hibrid sau electrice, sau chiar prin mersul pe jos sau mersul cu bicicleta până la locul de muncă. Mai mult decât atât, oamenii îşi pot cumpăra alimente, mâncare de la sursele locale. Acest aspect va reduce folosirea camioanelor ce folosesc combustibil în momentul transportării bunurilor de departe.

Reducerea consumului de resurse naturale este o altă modalitate majoră de a reduce încălzirea globală. Refolosirea hârtiei, sticlei, a diferitelor metale, ar înlocui mai mult de 2.000 pounds (907 kilograme) de dioxid de carbon din atmosferă, per persoană. Cumpărarea bunurilor care folosesc mai puţin ambalaj vor rezulta şi mai mult de 1.200 de pounds (544,2 kilograme) reducere de „urme de carbon”. Pe lângă aceasta, nefolosirea resurselor naturale ale Planetei, cum ar fi copacii, fiecare dintre ei va ajuta prin reducerea a 2.000 pounds (907 kilograme) de dioxid de carbon din atmosferă.

Votează pentru un viitor sustenabil

Indivizii îşi pot exercita puterea de vot prin a-i influenţa pe politicieni de a urma politici de reducece sau oprire a încălzirii globale. Activiştii se pot unii şi lupta pentru a creşte gradul de conştienizare publică şi a aduce în atenţie nu numai pericolele asociate încălzirii globale, dar şi metode de a reduce, elimina, chiar a atinge reversul acestui proces nefast. În acelaşi timp, oamenii au puterea şi decizia de cumpărare prin achiziţionarea bunurilor care implică o cantitate mai mică de „urme de carbon”.

Acest lucru va cere de asemenea consumatorilor să îşi îndrepte interesul către acele produse şi producători care sunt cu adevărat ecologice, şi nu au doar insciptionat „ecologic” pe ambalaj.

Ce faci tu mai departe? 

bottom of page