top of page
Caută

Gala Green Report: Celebrând Sustenabilitatea în RomâniaGala Green Report 2023 a fost o experiență memorabilă, plină de inspirație, desfășurându-se într-o atmosferă de poveste sub tema captivantă "Orașul de Smarald Trebuie Să Crezi, Ca Să Poți". Acest eveniment anual a fost un loc de întâlnire pentru pasionații de sustenabilitate, unde s-au evidențiat excelența și inovația în domeniul mediului în România. Desfășurată la Sala Tronurilor din Palatul Regal, gala a atras atenția prin decorul de poveste, inspirat din celebra "Vrăjitorul din Oz".

Principala misiune a galei a fost recunoașterea și premierea inițiativelor din domeniul sustenabilității realizate în România de către companii, instituții publice și persoane fizice, toți interesați de protejarea mediului și construirea unei lumi mai durabile.


Juriu de Specialiști: Evaluând Proiectele pentru Premii Prestigioase

Proiectele inscrise au fost evaluate în mod transparent și obiectiv de către un juriu de specialiști de top în probleme de mediu și sustenabilitate. Acest juriu a fost format din personalități influente precum Ramona Jurubiță de la KPMG România, Marius Brînzea de la Reciclad'OR, Andreea Mitiriță de la PwC România, Sorin Elisei de la Deloitte România, Raluca Popa de la EY România și Florin Stoican, Președinte al Asociațiilor Kogayon și Parcul Natural Văcărești.


Cele Mai Prestigioase Premii de Mediu: Recunoașterea Performanței Locale

Inițiativa publicației Green Report, lider în domeniul mediului și sustenabilității de 17 ani, a avut ca scop recunoașterea și premierea meritelor locale ale companiilor, autorităților și persoanelor publice implicate în lupta împotriva amenințărilor globale de mediu. Această inițiativă reprezintă un joc între realitate și utopie, în care asumarea puterii și responsabilității reprezintă răscrucea dintre minte, inimă și curaj.
Proiectele Noastre Verzi Înscrise: Ana Oros Daraban, Un Exemplu de Green Revolution

Printre proiectele înscrise s-au regăsit și cele ale noastre, pornite împreună cu Ana Oros Daraban, un exemplu elocvent al unei revoluții verzi. Ana a fost o sursă de inspirație, iar prin proiectele sale a demonstrat cum mici pași pot duce la schimbări semnificative în domeniul sustenabilității. 

Pachamama România a înscris două proiecte verzi în competiție la categoria “Excelență în educație de mediu”:

  • Copiii daci, familia Pachamama – educația viitorului-Pachamama România a lansat în 2021 programul educațional ”Copiii daci, familia Pachamama – educația viitorului”, un proiect-manifest pentru schimbarea și îmbunătățirea educației copiilor din societatea de astăzi. Devenirea unui agent al schimbării, model pentru celălalt.

  • Rețeaua Eco-Civică Inovativă OM-Natură în urba București - Prin proiectul Rețeaua Eco-Civică Inovativă OM-Natură în urba București - REC-inon,  finanțat de Municipiul București prin Contract nr. 1385/08.10.2021, ne-am propus crearea unei rețele de cluburi REC-inon, unul în fiecare sector, care să contribuie la dezvoltarea spiritului civic și ecologic al elevilor și studenților din București, să îi facă mai responsabili. Aceștia au devenit eco-ambasadori ai urbei, o punte între administrația locală și cetățeni, aducând alți noi membrii din rândul colegilor, prietenilor, comunității locale și familiei. 


Întâlnirea cu Persoane Remarcabile

În cadrul Galei Green Report 2023, am avut oportunitatea să întâlnim oameni remarcabili care împărtășesc aceeași viziune asupra sustenabilității. 

Alexandra Bocșe, consilier de stat la Administrația prezidențială a transmis mesajul Administrației Prezidențiale: ,,Leadershipul nostru în domeniul schimbărilor climatice se bazează pe un parteneriat între instituții și actori non statali. Sperăm să ne bucurăm de aceeași deschidere și de sprijinul dumneavoastră în a implementa obiectivele ambițioase de mediu și obiectivele climatice pe care ni le-am propus în diferite strategii’’, iar Ministrul Mediului Mircea Fechet a transmis publicului: ,,România, din fericire, are printre ultimele păduri seculare din Europa. România, din fericire, încă se bucură de o biodiversitate fantastică. Putem să ne gândim și la ceea ce se întamplă azi, la faptul că, așa cum unii specialiști spun, s-ar putea să fie deja prea târziu – incidența fenomenelor meteo extreme, inundații, vijelii, vânt puternic, caniculă sau secetă.’’

Alți invitați de marcă pe care i-am întâlnit au fost Raluca Fișer, Președinte Asociația Green Revolution, și Oana Cristea, reprezentanta Cercetașilor României. Alexandru Tomescu, celebrul violinist român, a fost invitatul special al serii, contribuind cu talentul său la atmosfera unică a galei.

Educația: Cheia Pentru Un Viitor Mai Bun

Unul dintre punctele de accent din cadrul Galei Green Report a fost recunoașterea importanței educației în construirea unui viitor mai verde pentru România. A fost subliniat rolul esențial al educației în schimbarea prezentului într-un viitor mai bun. Aceasta a fost evidențiată prin sintagma "Regele Leu", simbol al curajului, care a pus accentul pe necesitatea unui leadership puternic în fața schimbărilor climatice.


Speranța Noilor Generații: Orașul de Smarald

Tema Galei Green Report, "Orasul de Smarald", a adus în discuție speranța noilor generații. Similar cu învățăturile din "Vrăjitorul din Oz", tema a subliniat că puterea de a face schimbări există în fiecare dintre noi, și că trebuie doar să descoperim și să credem în această putere. Proiectele prezentate au reflectat această viziune, cu vise care prind rădăcini și proiecte care înfloreșc într-un Oraș de Smarald, simbol al speranței și sustenabilității.


Perspectivele noastre de viitor

Ne dorim să continuăm să implementăm proiecte verzi care să contribuie la protejarea mediului și la crearea unei lumi mai sustenabile. Sperăm că, prin colaborarea cu alți actori din domeniu, vom putea avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător.


Un apel la acțiune

Gala Green Report a fost un prilej de a celebra progresele înregistrate în domeniul sustenabilității în România. Cu toate acestea, mai sunt multe de făcut pentru a proteja mediul și pentru a crea o lume mai sustenabilă.

Apelăm la toți cei prezenți la eveniment să continue să se implice în promovarea sustenabilității. Fiecare gest, oricât de mic ar părea, poate avea un impact pozitiv asupra mediului.

Felicitări companiilor participante pentru curajul de a face un impact sustenabil pozitiv!


Recapitulare și Mulțumiri

În concluzie, Gala Green Report 2023 a fost o noapte magică dedicată excelenței și inovației în domeniul sustenabilității. Proiectele premiate au fost recunoscute pentru curajul de a face un impact pozitiv asupra mediului, iar participanții au fost încurajați să continue să creadă în puterea schimbării. Educația, liderii curajoși și proiectele locale au fost celebrați, iar atmosfera de poveste a Galei Green Report a rămas viu în inimile tuturor participanților.Viitorul Verde al României

Ca și în „Vrăjitorul din Oz”, minunata poveste scrisă de Frank Baum, sperăm să simțim cu toții forța adevărului șoptit de Glinda, vrăjitoarea cea bună: „Ai avut întotdeauna puterea, a trebuit doar să afli că o ai”. Cu fiecare proiect verde și fiecare inițiativă sustenabilă, construim treptat un Oraș de Smarald în care putem crede cu adevărat că schimbările sunt posibile. Felicitări tuturor câștigătorilor și participanților pentru contribuția lor la un viitor mai durabil și pentru că au făcut posibilă această noapte magică a sustenabilității. 14 afișări0 comentarii
bottom of page