top of page
Caută

Asociația Pachamama România anunță lansarea cărții "Rosia Montana Azi"

lansarea cartii rosia montana azi

Pe 24 noiembrie 2023 vă invităm la hub-ul ArCUB Gabroveni să participați alături de noi la lansarea volumului „Rosia Montana Azi”. Invitați să rostească un cuvânt la lansare sunt Silvia Pintea - arhitect, președinte Asociația Heritage pentru UNESCO, Eugen Cadaru - scriitor, expert jurist Drepturile Naturii,  Mihai Goțiu - jurnalist și Ion Longin Popescu - autor Formula As.

Apărut la Editura Heritage, volumul este dedicat noii generații și celor ce vor veni, cu un accent deosebit asupra copiilor din Roșia Montană. Prin paginile sale, ne propunem să sărbătorim bogata istorie, cultura și activismul care au apărut în Roșia Montană, în timp ce extindem o invitație către protejarea și prețuirea acestui ținut legendar.


Una dintre cele mai notabile inițiative ale Asociației Pachamama România este Rosia Montana Marathon, un eveniment anual care îmbină bucuria alergării montane cu considerații ecologice, sociale și culturale. Acest eveniment promovează, desigur, mișcarea și starea de bine fizică, însă în plus oferă fiecărui participant ocazia de a se conecta cu locuri noi, cu tradiții milenare, dar și persoane cu gândire similară. Conceptul Maratonului Roșia Montană trece dincolo de ideea unui eveniment sportiv; el îmbrățișează o abordare holistică, îmbinând experiența umană cu mediul înconjurător.


Asociația Pachamama Romania, este o organizație dedicată promovării durabilității și conștientizării interconectării dintre umanitate și natură. Eforturile asociației au ca scop să provoace mentalitatea consumistă dominantă și să inspire schimbări pozitive prin diferite proiecte și inițiative.


Parte integrantă a misiunii noastre este inițiativa noastră de a acorda drepturi legale naturii în ecosistemul Roșia Montană. În acest sens, am elaborat un proiect de lege care recunoaște Natura ca o Ființă Vie. Pe site-ul nostru (www.rosiamontanamarathon.ro/drepturile-naturii/) veți găsi mai multe informații despre această inițiativă de pionierat.


Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Vă așteptăm cu drag!afisul evenimentului de lansare a cartii rosia montana azi
ROSIA MONTANA AZI

Data evenimentului: 24 noiembrie 2023

Interval orar: 18:00 - 21:30

Locația: ARCUB - Sala Coloanelor

Adresa: Strada Lipscani 84 – 90, GABROVENI

Parteneri: Asociația Heritage pentru UNESCO

Sponsor: Aqua Carpatica

1 afișare0 comentarii
bottom of page