Top menu

Libertatea de a fi creativ

Săptămâna trecută am vorbit despre Calea spre libertate și Rolul Naturii în acest proces.  Astăzi, continui să vorbesc despre libertate și cum se manifestă concret Libertatea în exterior.

Eu spun că Libertatea Interioară se manifestă prin Libertatea de a fi creativ în exterior.

Carmen Marin a pictat un nou tablou prin care să contemplăm acest proces.

creativ

Mulți dintre noi am trăit sau chiar trăim fără a ne dezvolta pasiunile și creativitatea. Societatea se află în acest punct în care majoritatea oamenilor aleg să lucreze pentru beneficiul material fără să le placă neapărat ceea ce fac. Oamenii trăiesc pe pilot automat, neștiind foarte clar de ce fac ceea ce fac. Și acest lucru se reflectă în numărul foarte mare al persoanelor care suferă de depresie, boală secolului XXI: aproape 2 milioane de persoane în țara noastră și peste 350 milioane de oameni la nivel mondial. Și an de an acest număr este în creștere, în special în rândul tinerilor.

Din tabloul lui Carmen se vede clar prezentul redat de copacii fără viață care fac  sufletul nostru să fie tras în jos, să se simtă sufocat. Arată că pe interior suntem goi, fiind ca o moarte spirituală a noastră.

Care este vindecarea și salvarea noastră?

Carmen ne arată că Viața trăită prin Creativitate face că natura și spiritul nostru să se înalte.

 

Cum ajungem la acestă stare de elevare?

Liniștea ne ajută să ne conectăm la viața care curge prin noi  și la creativitatea noastră interioară. Liniștea conduce la acțiune creativă. Prin liniște ne conectăm cu sinele superior, cu divinitatea

Eu, spre exemplu, pentru a putea scrie, am nevoie de liniște. Mă retrag în birou ca să mă pot conecta cu partea mea creativă. Dar, după cum știți din celelalte două articole, am o fetiță de 1 an și 3 luni, iar pentru creșterea ei am multe nopți albe. Din cauza oboselii, câteodată mănânc multe fructe uscate (curmale sau  stafide) pentru a avea energie. Dar, acestea îmi tulbură somnul și liniștea, simțindu-mă mai obosită ca înainte. Pentru mine, aceasta este partea care mă trage fizic și spiritual în jos. Dar nu mă las doborâtă de ea și mă ridic, căutându-mi liniștea interioară prin meditație, muzică, scris și dans. Prin creativitatea scrisului reușesc să mă conectez cu voi și așa pot simți puterea interconectivității, acea forță universală nevăzută care face ca noi toți să fim un întreg.  Când scriu aceste rânduri simt un entuziasm extraordinar, știind că împreună putem contempla aspecte esențiale din viață noastră.

 

Fericirea stă în bucuria realizărilor, în emoţia efortului creativ, așa cum ne spunea Franklin Roosevelt.

Iar Marion Woodman ne-a spus că dacă nu ne hrănim sufletul, acesta se ofileşte, iar fără suflet, viaţa nu mai are sens. Procesul creativ încetează fără un dialog continuu cu sufletul. Iar creativitatea este ceea ce face ca viaţa să merite să fie trăită,

 

Pe voi ce vă înalță și vă ajută să fiți creativi? Și ce vă doboară și vă trage în jos, exact ca în tablou?

Prin ce pasiuni vă puteți conecta cu cei din jur? Ce sentimente aveți când sunteți creativi și vă simțiți conectați cu ceilalți?

 

Nu există niciun comentariu.

Lasă un răspuns