Top menu

Vizita șamanului Thaay în România

Am avut norocul și privilegiul de a avea ca oaspete pentru o săptămână, 7-13 Noiembrie 2019, pe șamanul Mexican Thaay alături de fata sa Sunflower.

11  Thaay este Directorul Proiectului Universității Internaționale Indigene și al Proiectului Mondial 8000 de Tobe Indigene. El este, de asemenea, fondatorul Centrului de Vindecare Indigenă din Mexic, al Asociației Mahkime din Franța și al Adunării Mondiale pentru Vindecarea Mamei Pământ și        pentru Păcii. Este și autor al mai multor cărți: Cuvântul Sacru, Floarea înflorită Otomi Olmec, Medicina sunetelor sacre și Cinstirea strămoșilor noștri.

De peste 24 de ani colaborează cu organizațiile și popoarele indigene, la nivel local, național și internațional Are peste 25 de ani de experiență în calitate de protector al înțelepciunii, al mamei pământ și al pacii, de vindecător, cântăreț, toboșar și profesor în limba maternă și cunoștințe ancestrale.    Vorbește limbile otomi toltec, spaniolă, engleză și franceză. Ca ambasador pentru Mama Pământ și Pace, a făcut un lung pelerinaj în ultimii 12 ani în America de Nord și de Sud, Europa, Asia și Africa.

În prima zi am mers cu el la prietena noastră Claudia Ciocîrlan pentru a-l cunoaște și pentru a vizita Centrul HarRa, centru înființat de ea și locul unde avea să-și desfășoare în următoarele zile sesiunile și ceremoniile de vindecare cu persoanele doritoare.

Claudia ne-a mărturisit că a avut parte de o întâlnire cu totul și cu totul specială, dovadă stând ședințele personale de 5-6 ore cu Thaay și cele făcute cadou asistentei sale.

După întâlnirea cu Claudia, am mers pentru un interviu la Matei Georgescu, cadru universitar la Universitatea Spiru Haret și mare pasionat de spiritualitate. Matei a înregistrat interviuri cu toți invitații noștri speciali pe care i-am adus de-a lungul timpului în România. Vom publica acest interviu    pe site-ul Pachamama România de îndată ce Matei îl va edita.

12

Următoarele două zile, Thaay și le-a petrecut în mare parte la Centrul HarRa, acolo unde a oferit din energia sa vindecătoare persoanelor ce au rezervat sesiuni particulare cu el.

Printre persoanele care au participat la sesiunile de vindecare cu Thaay a fost și prietena noastră Florentina Opriș, care iată ce ne-a mărturisit după: „Sunt recunoscătoare că am avut şansa să am o sesiune şamanică cu Thaay. Sunt sigură că şi voi veți fi bucuroşi să beneficiați de energia sa vindecătoare.”

De asemenea, în aceste zile l-am condus și la Grădina Botanică și Arenele BNR, acolo unde, alături de mai mulți prieteni am sărbătorit-o pe prietena noastră Carmen Marin. Thaay a făcut o scurtă ceremonie de binecuvântare a locului, a oamenilor și a elementelor naturii de care noi ne bucurăm, aducându-le la final recunoștință infinită lor și creatorului care ni le-a pus la dispoziție astfel încât noi să trăim în abundență.

 

Ziua de duminică a fost dedicată vizitei de la Muzeul Satului, Thaay și Sunflower fiind impresionați de frumusețea caselor, a bisericilor și a tuturor celorlalte obiecte tradiționale ce se găsesc aici. De asemenea, ne-a mărturisit că straiele noastre tradiționale sunt foarte asemănătoare cu ceea ce au ei în Mexic. Despre oameni, el a ne-a spus că i-a simțit calmi, relaxați și primitori.


După 4 zile petrecute în București în care a lucrat cu numeroase persoane și a oferit vindecare și binecuvântare, Thaay și Sunflower au acceptat invitația noastră și au mers pentru o zi și la Roșia Montană, acolo unde a ținut ceremonii de vindecare a locului și a oamenilor.

13

Thaay a parcurs alături de prienenul nostru Călin Caproş o parte din traseele curselor Rosia Montana Marathon şi vizitat Muzeul Mineritului unde se găsesc Galeriile Romane.
Mulțumim, Thaay pentru energia vindecătoare pe care ai transmis-o şi acestor locuri atât de speciale pentru noi și pentru mulți alți oameni iubitori de natură, de istoria și cultura noastră tradițională.

14

Sperăm ca anul viitor să organizăm la Roşia, pe aceste meleaguri atât de speciale, ateliere alături de tine pentru toți cei care vor să se bucure de pace și vindecare

 

Nu există niciun comentariu.

Lasă un răspuns