Top menu

Vizită la Roșia Montană – întâlnire cu localnicii, voluntarii și recunoașterea traseelor Roșia Montană Marathon

În weekendul 1-3 Noiembrie 2019 am revenit la Roșia Montană pentru a ne reconecta cu localnicii, pentru a discuta cu voluntarii de la școlile din Roșia Montană și împrejurimi, pentru a vorbi cu autoritățile și pentru a înregistra din nou traseele celor celor 3 probe, astfel încât să vă bucurați la ediția viitoare de o experiență încă și mai frumoasă.

Am avut plăcerea să reîntâlnimu persoane dragi de la Roșia Montană, între ele familia Bara, care ne-a și găzduit, Călin Caproș, Gabi Caproș, Sorin Jurcă și Eugen David.

Familia Bara, doamna Dana și domnul Sabin, ne-au oferit multă căldură și atenție pe timpul celor 3 zile și s-au asigurat că avem cele mai bune condiții de ședere. Vă mulțumim mult pentru tot ceea ce ne-ați oferit și abia așteptăm să ne revedem cu următoarea ocazie.

Călin Caproș ne-a încântat ca de obicei cu poveștile sale minunate despre Roșia Montană pe traseul Cursei de 11 km pe care l-am parcurs Duminică alături și de 3 voluntari din Câmpeni. Vremea a fost una excelentă, cu soare luminos și călduros. Numită și Cursa Tăurilor, am putut admira pe traseul acestei curse Tăul Brazi, Tăul Anghel, Tăul Mare și Tăul Țarina de-a lungul celor 11 km.

1

Gabi Caproș a fost o gazdă primitoare în cadrul vizitei de la Școala Gimnazială „Simion Balint” din Roșia Montană, în cadrul căreia am discutat cu mai mulți elevi despre ediția de anul viitor a maratonului și despre proiecte ecologice și educative pe care să le facem împreună. Ne-am bucurat să aflăm de la Gabi că proiectul pentru Parcul de joacă pentru copii a fost aprobat de primărie și sperăm ca până în primăvara anului viitor el să fie instalat. Suntem tare bucuroși și mândri că am putut și noi contribui la realizarea acestui vis al lor.

Sorin Jurcă ne-a primit la magazinul din Piața Centrală a Roșiei unde am discutat despre ce a mers bine anul acesta la Roșia Montană Marathon și ce am putea îmbunătăți la ediția de anul viitor. De asemenea, ne-a împărtășit că așteaptă cu foarte mult interes și emoție procesul de la Washington despre cazul Roșie Montane cu firma canadiană.

Eugen David, unul dintre cei mai vestiți activiști și povestitori ai Roșiei Montane, ne-a împărtășit noi povești din inima Roșiei și ne-a binedispus cu glumele sale caracteristice. Eugen este o persoană cu o gândire atât de profundă și ageră, încât ar putea oricând să aducă soluții durabile pentru dezvoltarea Roșiei, însă dorește să rămână cu treburile din gospodăria sa și să binedispună turiștii care vin și se cazează la Pensiunea Țarina pe care o deține.

Victor Spătaru a alergat în primele două zile probele de marathon și semimaraton pentru a le înregistra cu mici modificări față de anul trecut, iar a treia zi a parcurs Cursa de 11 km la pas alături de Călin, Daniel Diaconu și voluntarii din Câmpeni.

2

A dat dovadă din nou de multă dedicare, curaj, voință, pasiune și putere, parcurgând în alergare aproximativ 70 km, iar o parte din aceștia pet imp de noapte.

Mulțumim Victor pentru pasiunea și dedicarea ce le pui în organizarea Roșia Montană Marathon.

Pe traseul cursei de 11 km am surprins lumina divină pogorându-se asupra Tăului Mare din Roșia Montană, unul din obiectivele naturale de care vă veți bucura pe traseul acestei curse anul viitor.

3

Am pregătit pentru această cursă un traseu care cuprinde nenumărate peisaje naturale splendide ale Roșiei, locuri de belvedere, tăuri (lacurile Roșiei), printre ele Tăul Brazi, Tăul Anghel, Tăul Mare și Tăul Țarina.

Pentru cursele de marathon și semimaraton s-au făcut doar mici ajustări care să ajute participanții ce o vor parcurge la ediția de anul viitor.

Vă așteptăm la ediția viitoare pentru a vă bucura de energia atât de specială a acestui loc!

4

Descoperă Traseul spre Inima ta!

www.rosiamontanamarathon.ro

 

 

Nu există niciun comentariu.

Lasă un răspuns