Top menu

Viaţa Verde Bucureşti

In zilele de 17 si 18 Septembrie, cu prilejul Zilelor Bucureștiului și a Zilei Mondiale a Ozonului locuitorii capitalei vor avea parte și de un festival ECO intitulat ‘Viata Verde’ București care se va desfășura în parcul Izvor. Evenimentul este inițiat de Asociația Pachamama România, Asociația Connections România, Universitatea Ecologică București și Asociația Pădurea Copiilor, fiind sprijinit de Primaria Municipiului București, ALPAB și Primăria Sectorului 5.

13995491_926213417490698_1238339720441214927_o

Timp de 2 zile în Parcul Izvor se vor prezenta proiecte ECO (inclusiv de ecologie urbană), ateliere de reciclare creativă (Recycle Art), ateliere de manufactură tradiţională, expoziţii de pictură, demonstraţii de graffiti, instalaţii vegetale şi aranjamente florale, integrând ştiintele şi domeniul IT, totul stând sub semnul respectului pentru natura, pentru energiile ei regeneratoare pe care de multe ori civilizaţia modernă le neglijează. Reîntoarcerea la ‘Mama Natură’ este apelul acestui festival de tip ‘Green Show’, în care oamenii vor fi invitaţi la sezători urbane pe iarbă, la recitaluri muzicale desfăşurate pe pajiştea generoasă a parcului sub deviza ‘Bucureşti – oază de verdeaţă’.

Dezbaterile despre proiectele ecologice şi de dezvoltare durabilă vor completa acţiunile din cele două zile, bucureştenii având prilejul să cunoască programele ECO ale unor ONG-uri şi grupuri informale de initaţivă care derulează campanii pe plan naţional şi internaţional.

Pentru că în aceeaşi perioadă se desfăşoară și Săptămâna Europeană a Sportului (European Week of Sports 10-16 Septembrie 2016) și Săptămâna Europeană a Mobilităţii (European Mobility Week 16 – 22 Septembrie 2016), evenimentul din Parcul Izvor va include şi demonstraţii sportive: cros inedit, biking, rolling, frisbee, skating și alte surprize.

Festivalul ‘Viata Verde’ Bucureşti, aflat la prima ediţie, va transforma an de an acest parc din inima capitalei într-o platformă a dialogului public pe teme de ECO şi dezvoltare durabilă, propunând alternative responsabile şi soluţii pentru o dezvoltare sanatoasă a comunităţii în armonie cu natura.

Nu există niciun comentariu.

Lasă un răspuns