Top menu

Ultramaraton „Alerg la Strălucirea Soarelui” 2018

Citiți mai jos câteva gânduri ale Alexandra Postelnicu, fondatoarea Pachamama Romania, legate de cursa de ultramaraton „Alerg la Strălucirea Soarelui”, ce a avut loc pe 21 iunie 2018, între Sarmisegetuza și Roșia Montană, pe o distanță de 120 de km:

În august 2015, când am ajuns pentru prima dată la Sarmisegetuza Regia, am simțit că timpul s-a oprit în loc, ca și cum nu mai exista trecut, prezent sau viitor, exista doar eternul. Căpătasem o altitudine cosmică, intrând instantaneu într-o stare de meditație profundă.

Vibrațiile resimțite la Sarmisegetuza mi-au amintit de filozofia lui Andrew Harvey, mistic american care a scris despre Activismul Sacru: „Oamenii au potenţialul de a se schimba – şi chiar au început să se schimbe, omenirea intrând într-o perioadă de transformare atât de necesară. Personalităţi precum Părintele Bede Griffith, Dalai Lama, Maica Tereza şi alţii ne-au arătat, cu smerenie, că se găsește o rază de speranţă chiar şi în mijlocul celor mai întunecate experienţe ale lumii. A fi Activist Sacru presupune a acţiona pentru binele suprem al tuturor formelor de viaţă şi pentru protejarea planetei, indiferent de orientarea religioasă, politică, sexuală. A fi Activist Sacru înseamnă a acţiona acum, pentru a lăsa, la plecarea ta, o lume mai bună decât cea pe care ai găsit-o.”

alerg

Activismul Sacru este, cu alte cuvinte, Compasiunea în Acțiune, respectiv îmbinarea cunoașterii spirituale cu energia acțiunii, în vederea creării unei forțe redutabile, capabile să transforme și să ne protejeze planeta.

Pentru mine, Sarmisegetuza este Forța Compasiunii care capătă contur dintr-un loc al liniștii interioare și stării de meditație, în timp ce Roșia Montană este Forța Creativității care te propulsează să iei atitudine pentru ceea ce iubești, indiferent de opreliști. Prin uniunea celor două componente se naște, așadar, Activismul Sacru. Astfel, simbolic, Ultramaratonul „Alerg la Strălucirea Soarelui” unește cele două forțe complementare în chiar cea mai lungă zi a anului.

 

Urând mult succes temerarilor care iau parte la această alergare unică: Mihai PantisVictor SpataruIlie RosuSalagean Stefan și Stefan Decebal Achim, închei cu un citat din Epistola I a Sfântului Apostol Pavel către Corinteni (13:13): „Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.”

Nu există niciun comentariu.

Lasă un răspuns