Top menu

Schimbarea povestii separarii – Charles Eisenstein

Charles Eisenstein: Schimbarea poveştii separării

Charles Eisenstein este un lider de opinie al schimbării de paradigmă către o sustenabilitate economică şi ecologică. Este conferenţiar, scriitor şi activist iar în ceea ce priveşte studiile a absolvit Filosofia şi Matematica la Universitatea Yale.

Având o astfel de formaţie, Eisenstein are capacitatea de a înfăţişa o imagine vastă, complexă şi optimistă referitoare la criza prin care trecem în prezent. A scris mai multe cărţi printre care Ascensiunea Umanităţii (Ascent of Humanity), şi cea mai recentă The More Beautiful World Our Hearts Know is Possible. Cea mai cunoscută carte a sa este Economia Sacră (Sacred Economics), care disecă sistemele noastre economice şi subliniază nevoia de transformare a acestora în economii bazate pe dăruire.

Schimbarea poveştii separării

Eisenstein spune că această transformare va fi ca un miracol. În opinia lui, miracolele sunt evenimente care par imposibile dintr-o perspectivă veche – o poveste veche – dar devin posibile într-o nouă povestire extinsă. Cu alte cuvinte, trebuie să ne schimbăm povestea şi se pot petrece tranformări radicale.

Recent, Eisenstein s-a aflat în centrul unor serii de articole de pe site-ul nostru www.pachamama.org. În cadrul discuţiilor, a vorbit despre transformarea poveştii pe care ne-o spunem noi înşine ca societate. Este o poveste a separării în care cu toţii suntem nişte actori independenţi într-un model economic al creşterii. În acest gen de realitate, banii sunt cei care ne dau valoare şi nu avem nevoie de nimeni altcineva pentru că trebuie să ne cumpărăm cele necesare.

Eisenstein îşi expune viziunea despre o nouă povestire, una care să fie bazată pe o „logică a inimii” care ne spune cât de mult contează micile noastre acte de generozitate şi de creativitate şi că suntem cu toţii conectaţi în procesul de căutare a securităţii, a simţului de apartenenţă la o comunitate şi a unei stări de împlinire.

„Se poate spune că meseria noastră este să creăm un miracol pe pământ. Este ceva imposibil din perspectiva unei vechi înţelegeri a realităţii, dar este posibil dintr-o perspectivă nouă” spune Eisenstein..

Intraţi pe canalul de Youtube al lui Eisenstein (https://www.youtube.com/user/CharlesEisenstein/videos) pentru a-i asculta conferinţele şi dacă doriţi să aflaţi mai multe despre fascinanta sa viziune intraţi pe site-ul său de Internet http://charleseisenstein.net/.

La Alianţa Pachamama ne pregătim pentru congresul anual care va avea loc pe 20 noiembrie. În perspectiva acestuia este foarte bine să reflectăm asupra felului în care am particip fiecare dintre noi la povestea prezentă a separării. Fiecare putem transforma sistemul într-o poveste a conexiunii prin transformarea relaţiei noastre personale faţă de bani şi dăruire. Invităm pe toată lumea să participe la acest congres şi să contribuie la această fascinantă transformare! Ajutaţi-ne să transformăm povestea!

Nu există niciun comentariu.

Lasă un răspuns