Top menu

Sărbători Pascale în Pace și Lumină  

Cu ocazia celei mai mari sărbători creştine, Învierea Domnului, Pachamama România vă urează Paşte fericit!

Felicitare Paste

 

Fie ca această mare sărbătoare să consolideze angajamentul vostru față de pasiunile ce vă definesc și valorile în care credeți. Iar orice obstacol întâlnit să-l întâmpinați cu un zâmbet, să-l ascultați, să-l apreciați, și când sunteți gata, să-i descifrați darul pe care îl ascunde!

Sărbătoarea Învierii este un prilej de reîntoarcere la unitate, de la poziţia de Eu la poziţia de Noi, de la individualism la interconectivitate.

Natura ne este în acest sens cel mai bun exemplu, arătându-ne strânsa legătură dintre toate elementele sale.

 

Să vă bucurați de pace şi lumină în suflet și să aveți credință și nădejde că vom depăși toate provocările actualei situații.

Momentele provocatoare aduc cu sine posibilitatea ca oamenii să devină mai sensibili, mai uniți și să răspundă la nevoile celorlalți. Chiar dacă nu ni le dorim, greutățile ne unesc și ne arată că suntem o mare familie.

E nevoie să ne întoarcem la simplitate, la un stil de viață ce nu necesită atât de multe lucruri materiale, să renunțăm la excese și să readucem echilibrul în natură.

Putem acum să reflectăm la ce e cu adevărat important pentru noi și să apreciem tot ceea ce avem, să celebrăm viața cu toate darurile sale. Omul realizează cu adevărat valoarea lucrurilor abia după ce le pierde.

Să lăsăm deoparte egoismul, consumul exagerat de resurse, multitudinea de proiecte și să fim mai focusați pe ceea ce contează cu adevărat: timp mai mult petrecut alături de cei dragi, timp pentru pasiunile noastre, timp pentru relaxare și reîntoarcerea la natură.

E important ce facem acum, dar mai ales după ce se va încheia criza. Ne vom continua modul de viață mai liniștit de acum sau vom reveni la cel de dinainte?

 

În aceste momente, un exemplu de cum ar trebui să trăim este Parabola lingurilor lungi.

Această parabolă spune că atât în Rai, cât și în Iad, oamenii trebuiau să se hrănească folosind linguri lungi.

În Rai, unde oamenii erau interconectați, uniți, solidari, iubitori, nimeni nu se hrănea cu propria lingură, ci fiecare își alesese un partener pe care să-l hrănească. Astfel, fiecare hrănea o altă persoană, iar altcineva îl hrănea pe el/ea.

În Iad, unde este caracteristică separarea, ura, invidia, egoismul, oamenii încercau să se hrănească singuri folosind lingurile lungi, doar că nici unul dintre ei nu reușea, devenind nervoși și frustrați.

Care este lecția acestei parabole? Dacă vrei să primești, mai întâi dăruiește. Dacă vrei ca oamenii să fie buni cu tine, oferă tu mai întâi bunătate. Dacă vrei să fii iubit, oferă iubire în jur.

Mai mult ca oricând, acum e momentul să aplicăm lecția acestei parabole, când foarte mulți semeni au nevoie de ajutorul nostru. Să ne concentrăm pe a dărui și să trăim bucuria acestui proces nobil. Când dăruiești simți mult mai multă bucurie și satisfacție decât atunci când primești.

 

Pentru a vă bucura de o comunitate frumoasă și de exerciții care să vă provoace într-un mod constructive și plăcut, vă așteptăm pe grupul Provocarea de 30 zile 

Pentru a contribui activ la inversarea încălzirii globale, vă invităm la Cursul online gratuit Drawdown 

charles

Minunea Învierii Domnului să dăinuie în inimile voastre, să vă lumineze viaţa și să vă aducă pace, credință, bucurie și iubire în suflete!

Hristos a Înviat!

Nu există niciun comentariu.

Lasă un răspuns