Top menu

Reziliența emoțională în contextul Schimbărilor climatice

Rezilienta emotionala

 

În luna Aprilie, Pachamama România va organiza o serie de 3 evenimente alături de Leslie Davenport, terapeut şi speaker internaţional în leadership transformaţional, cu accentuare pe evoluţia conştiinţei şi a sistemelor sociale privind problema încălzirii globale. De asemenea, ea este cercetător, psiholog și profesor universitar la mai multe Universități din SUA.

Primul dintre evenimente, Reziliența emoțională în contextul Schimbărilor climatice, va fi pe 4 Aprilie 2017 începând cu ora 17:00 în Amfiteatrul A3 al Universității Spiru Haret, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, strada Fabricii, nr. 46G, parter.

Oamenii de știință ce se ocupă cu studiul climei estimează că milioane de oameni vor suferi de o extenuare psihologică majoră cauzată de fenomenele climatice din următorii ani. Cu toate acestea, foarte puțină atenție este acordată modului de a trata suferința profundă a sănătații mentale ce rezultă din schimbările climatice.

Comisia Interguvernamentală pentru Schimbările Climatice, finanțată de Statele Unite, a raportat: „Distrugerea fizică și economică produsă de către schimbările climatice ne șochează foarte tare, însă prea puțini sunt preocupați de consecințele psihologice provocate de toate aceste efecte devastatoare”.  Aici psihologia are un rol foarte important în explicarea fundamentelor emoționale ale negării schimbărilor climatice, în înțelegerea factorilor de motivație pentru schimbare, în identificarea strategiilor de comunicare, precum și în construirea rezilienței atunci când indivizii și comunitățile se confruntă cu o traumă imediată sau de lungă durată, durere, anxietate și depresie.

În cadrul acestei prelegeri vom discuta despre aportul pe care îl pot avea profesioniștii din domeniul sănătății mentale în abordarea problematicilor climatice și despre cum putem să inversăm acest haos climatic, aflat în continuă accelerare.

Scopul evenimentului:

Învățați despre rolul benefic pe care îl poate juca psihologia în diminuarea stresului provocat de schimbările climatice și despre soluțiile eficiente cu care putem contrinui fiecare.

Ce subiecte vom aborda:

  • Rezumat al științei curente despre schimbările climatice
  • Vom explica de ce rezistența emoțională are un rol puternic în inversarea încălzirii globale
  • Înțelegerea aspectelor psihologice legate de negarea schimbării climatice
  • Cum să adăugăm unelte de evaluare a rezistenței emoționale în raport cu modificările climatice
  • Învățarea de tehnici pentru creșterea rezilienței emoționale
  • Introducerea conceptului de Interdependență și vom oferi direcții pentru schimbarea paradigmelor, conceptelor și stilului de viață care contribuie la haosul climatic

Impactul întâlnirii:

Psihologii sunt cei care vor recunoaște rolul vital pe care îl pot avea în abordarea schimbărilor climatice și vor descoperi noi metode pentru a susține o schimbare eficientă.

 

Cine este Leslie Davenport?

Leslie Davenport este un cercetător științific care aduce soluţii climatice inovatoare atât mediului academic, cât şi oamenilor obișnuiți.

Este autoarea a trei cărți, printre care se numără „Vindecarea și Transformarea prin Imageria Auto-ghidată”și „Imageria Transformativă: Cultivarea Imaginației pentru Vindecare, Schimbare și Dezvoltare”.

Leslie este membrul fondator al „Institutului pentru Sănătate şi Recuperare” din cadrul Centrului Medical din California, unul dintre primele și cele mai mari programe de medicină integrativă bazate din spitalele din SUA.

În ultimii 25 de ani, ea a inițiat și a contribuit la dezvoltarea procesului de „Imagerie ghidată” în contextul psihoterapiei, făcând progrese în domeniul sănătății.

Ea predă „Psihologia climatică” la „Institutul pentru Studii Integrale – California”, „Universitatea JFK” și la „Centrul de Recuperare Hollyhock”.

Mai multe informaţii pot fi găsite la:www.lesliedavenport.com.

Link-ul evenimentului pe facebook: https://www.facebook.com/events/612094555655572/

 

Nu există niciun comentariu.

Lasă un răspuns