Top menu

Provocările Săptămânii 2

Ziua 6

Astăzi colectăm separat deșeurile.

În această perioadă de confuzie consumul a crescut și mai mult, oamenii aprovizionându-se de teamă să nu rămână fără mâncare.

Ce se va întâmpla cu o bună parte dintre alimentele cumpărate? Șe vor strica și vor fi aruncate. Este unul dintre motivele principale ale poluării și ale fenomenului de încălzire globală, fenomen din ce în ce mai vizibil la noi în țară, anul acesta având o iarnă lipsită de zăpadă aproape complet și cu variații foarte mari de temperatură.

Aruncarea unei cantități însemnate de alimente vine la pachet cu fatul că ambalajele reciclabile ale alimentelor sunt aruncate la coșul de gunoi, ceea ce conduce din nou la poluarea masivă a planetei. Se estimează că în 10-20 ani va fi mai mult plastic decât pește în apele mărilor și oceanelor.

Provocarea de astăzi este să vă faceți câte un sac pentru principalele categorii de deșeuri: Hârtie și Carton; Plastic și Metal; Sticlă.

Colectarea separată a deșeurilor are un dublu avantaj: deșeurile nu ajung să mai polueze natura și sunt refolosite, salvând astfel resurse care ar fi trebuit să fie consumate pentru noi ambalaje, în special copaci.

Atașat aveți poză cu ce conține fiecare dintre cele 3 categorii. Iar din a doua poză vedeți cum dintr-un bidon de plastic (PET) reciclat se poate obține un tricou.

Împreună cu această provocare continuă cele 10 Recunoștințe și exercițiile fizice.

Spor la colectat, la exerciții fizice și recunoștință!

5

 

 

Ziua 7

Astăzi vom vorbi despre Economisirea de resurse.

Criza climatică prin care trecem în aceste momente are ca și cauză principală supraconsumul noastru, al fiecăruia. Consumăm mai mult decât am avea nevoie. Cererea crescută atrage după sine creșterea ofertei, iar aceasta atrage supraconsumul de resurse naturale în procesul de producție.

Conștientizarea acestui fapt este primul pas spre soluționarea crizei.

Al doilea pas este să ne schimbăm obiceiurile, să ne întrebăm dacă într-adevăr avem nevoie de produsele pe care urmează să le cumpărăm.

De asemenea, să ne formăm noi obiceiuri: să oprim apa când ne spălăm pe dinți (pentru cine nu o face încă), să scoatem din priză aparatele electrice când sunt oprite, să alegem să facem duș în loc de baie etc.

Atașat aveți Ghidul transformațional pe care îl folosim în cadrul Simpozionului „Trezirea Visătorului, Schimbarea Visului” din care să vă inspirați în ceea ce privește acțiunile pe parte ecologică, precum și pe parte socială pentru a transforma actuala criză în oportunitate.

Aștept comentariile voastre cu acțiunile pe care le faceți în prezent și cu cele pe care doriți să le faceți de acum înainte în ceea ce privește economisirea de resurse.

În paralel, continuăm și cu partea de recunoștințe și exerciții fizice zilnice.

1

 

Ziua 8

Am ales să celebrăm această primă săptămână petrecută împreună cu o meditație. Meditația Metta.

Metta înseamnă bunăvoință, prietenie, bunătate, iubire.

Vom începe prin a cultiva această atitudine față de noi înșine, urmând să o extindem către cei apropiați, apoi către toate persoanele din viața noastră, cunoscuți și necunoscuți, către toate ființele, și către întregul Univers.

Mai jos aveți Meditația Metta ghidată.

Provocarea este să parcurgeți această meditație (fiecare să-și aleagă o poziție confortabilă, nu neapărat ca fetele din video) și să ne împărtășiți pe grup trăirile ce le-ați avut.

De asemenea, să continuăm practica recunoștinței și exercițiile fizice.

 

Ziua 9

Provocarea de astăzi presupune să oferiți un răspuns la întrebarea: Ce înseamnă prosperitatea pentru tine?

Iată ce ne spune Richard Rudd, autorul cărții Cheile Genelor:

„Pentru oameni prosperitatea poate înseamna:

– simplitate;

– a fi recunoscuți de către ceilalți;

– sărbătorire a vieții sau a muncii

– altruism, se concentrează pe a dărui

– a avea putere

– a avea resurse nelimitate și putere de atracție ca natura”

Pe linkul de mai jos regăsiți și o explicație a lui Richard despre ce înseamnă bogăția și ce înseamnă prosperitatea.

Pentru tine ce înseamnă prosperitatea?

Practica recunoștinței să fie parte și astăzi din programul nostru, precum și exercițiile fizice.

web.facebook.com/genekeys.romania/posts/676535802453635/?_rdc=1&_rdr

 

Ziua 10

Am ales să vorbim despre solidaritate, despre cum poți ajuta și cum poți fi ajutat.

Omul este creat să trăiască și să se dezvolte nu singur, ci în comunități. Darurile sale sunt menite spre a le oferi mai departe semenilor săi și întregii planete.

În acest moment e nevoie să facem tranziția de la eu la noi, de la separare la interconectivitate pentru a aduce din nou armonia și echilibrul în lume.

Provocarea de astăzi este să vă scrieți din nou pasiunea voastră și ce nevoi aveți pentru a o dezvolta, cum vă putem veni în ajutor.

Singuri suntem puternici, dar împreună suntem învingători!

Să continuăm și astăzi practica recunoștinței și a exercițiilor fizice!

dfsd

 

Ziua 11

Astăzi avem o nouă serie de exerciții fizice.

Pentru a ne menține sănătoși e nevoie de mișcare. Cum mai mult stăm acasă și în casă, trebuie să ne facem program și pentru exerciții fizice.

Provocarea de astăzi constă în a face exercițiile fizice pe care Georgeta Manolache, ambasadorul Rosia Montana Marathon și unul dintre cei mai admirați alergători din Circuitul Carpatilor, ni le recomandă în înregistrarea făcută de acasă.

După exercițiile fizice, pentru relaxare faceți un exercițiu de Respirație: Inspirați numărând până la 4, țineți respirația numărând până la 4 și expirați numărând până la 8. Repetați de 7 ori.

 

Ziua 12

Astăzi sărbătorim Duminica Floriilor sau Intrarea Domnului în Ierusalim când este întâmpinat cu osanale și ramuri de finic (smochin), simbolul biruinței.

Florile, în special pentru doamne și domnișoare, dar nu numai, reprezintă un semn al frumuseții, al aprecierii și al iubirii.

Însă fiecare floare are o semnificație aparte.

Provocarea de astăzi este să vă gândiți care este floarea voastră preferată sau care sunt florile voastre preferate. După ce v-ați ales floarea/florile preferată/e, citiți din articolul de mai jos simbolistica lor și contemplați la ce calitatea a florii doriți să dezvoltați în viața voastră.

http://www.trimitefloriinromania.com/texte-site/texte-site/simbolistica_florilor.html?fbclid=IwAR13gzjVVnLi1gwpGMxy3-KbqTDK3JF82_GL4zILioER5_OrGL2kHBh5GCA

eee