Top menu

Provocările Săptămânii 2

Ziua 4

Provocarea a 4-a din Luna Mai este una pe cât de simplă și amuzantă, pe atât de eficientă și puternică.

Astăzi vă provocăm să râdeți cât mai mult. Vă puteți uita la ceva comic sau vă puteți gândi la o amintire amuzantă. De asemenea, dacă vă simțiți stresați dintr-un oarecare motiv, începeți să râdeți și observați ce efect are asupra voastră.

S-a demonstrat științific faptul că râsul este o terapie. Ce poate fi mai frumos: să te vinveci râzând!

Testează pe propria persoană și împărtășește cu noi cum te-ai simțit!

maim

Ziua 5

Ziua 5 din Provocarea de 30 zile a lunii Mai propune un exercițiu de profunzime.

Viața nu este liniară, ci un circuit cu suișuri și coborâșuri, cu reușite și eșecuri, cu perioade de glorie și perioade de cădere.

Provocarea de astăzi este să urmăriți frumoasa poveste de mai jos și să reflectați la mesajul său principal: Și asta va trece!

Împărtășiți cu noi starea pe care ați trăit-o după aplicarea acestui exercițiu

Urmăriți povestea acestu mesaj profund aici.

 

Ziua 6

Ne aflăm în cea de a 6-a zi din Provocarea de 30 zile.

Provocarea de astăzi este de a te întreba în ce părți ale vieții tale domină partea masculină, rațională (de a deține controlul, de a avea dreptate, de a te impune etc.) și în ce părți domină partea feminină, iubitoare (blândețea, supunerea, visarea etc.).

După ce conștientizăm în ce părți domină partea masculină și în ce părți domină partea feminină, e nevoie să revenim la echilibru.

Mai multe despre echilibrul feminin-masculin găsiți aici.

 

Ziua 7

Pornim în cea de a 7-a zi din Provocarea de 30 zile a lunii Mai.

Astăzi vom aborda subiectul Risipei de mâncare și a impactului extrem de mare pe care îl are asupra mediului înconjurător.

Conform Proiectului Drawdown, risipa de mâncare este a treia cauză principală a încălzirii globale.

Provocarea acestei zile constă în a conștientiza cât de multă mâncare risipim noi și să facem un plan de cum să diminuăm acest impact negativ pe care îl avem avem mediului înconjurător.

Vă invităm să parcurgeți gratuit cursul Drawdown (www.pachamama.org/engage/drawdown) pentru a vedea cum putem reinversa încălzirea globală prin cele 100 de soluții găsite de echipa de cercetători condusă de Paul Hawken, collaborator Pachamama Alliance

Vă puteți înscrie gratuit la Cursul Drawdown aici.

 

Ziua 8

În cea de a 8-a zi din Provocarea de 30 zile vorbim despre păduri și importanța lor în viața noastră.

În 2015, în lume se estimau 3 trilioane de copaci. Însă peste 15 miliarde sunt tăiați în fiecare an. De când oamenii au început agricultura intensivă, numărul copacilor de pe pământ a scăzut cu 46%. Emisiunile de carbon provenite din defrișări reprezintă 10-15% din totalul lor, un procent uriaș.

Provocarea de astăzi este să participăm activ la păstrarea pădurilor în viață prin reducerea consumului de hârtie și al produselor cultivate pe terenurile deforestate, așa cum este cafeaua.

Mai multe despre importanța protejării pădurilor găsiți pe site-ul Drawdown unde este explicat impactul aplicării acestei soluții.

Pentru înscrierea gratuită la Cursul Drawdown, intrați aici:

www.pachamama.org/engage/drawdown

 

Ziua 9

Suntem în a 9-a zi din Provocarea de 30 zile a lunii Mai.

Provocarea de astăzi este să vă faceți o listă cu 3 cărți motivaționale pe care să le citiți în următoarele două luni și o altă listă cu 3 filme motivaționale pe care să le vedeți. După stabilirea listelor alegeți o carte pe care să o citiți până la sfârșitul lunii Mai și un film pe care să-l vizionați în următoarea săptămână.

Motivația de a face ceea ce ne-am propus este ca dușul: își pierde efectul repede. De aceea e nevoie să o reaprindem zilnic citind și urmărind filme motivaționale.

Cărți motivaționale pe care le recomandăm: Atitudinea este totul, Jeff Keller; Cele 15 legi supreme ale dezvoltării personale, John Maxwell; Alchimistul, Paulo Coelho.

Filme motivaționale recomandate: Pollyana (1960), Secretul (Legea Atracției).

Cu ce carte și film alegi să începi?

motivatie

 

Ziua 10

Începem a 10-a zi din Provocarea de 30 zile a lunii Mai.

Provocarea de astăzi este să conștientizați ce faceți cu ambalajele ce vă rămân în urma cumpărăturilor aproape zilnice. Le colectați separat sau le puneți la coș alături de toate celelalte deșeuri?

Prin colectarea separată a deșeurilor beneficiem de două mari avantaje:

Evitarea poluării și păstrarea unui mediu sănătos

Conservarea resurselor naturale prin refolosirea ambalajelor

În imaginea de mai jos aveți întregul proces al reciclării și puteți vedea cum dintr-un bidon de plastic colectat poate fi realizat un tricou.

Așadar, tu ce faci cu ambalajele?

reciclare