Top menu

Provocările Săptămânii 1

Ziua 1

Pe 1 Apilie am început PROVOCAREA DE 30 ZILE, concept dezvoltat de Pachamama România.

Mă bucur și vă mulțumesc pentru acceptarea invitației de a fi membri ai acestui grup.

În fiecare dintre cele 30 de zile ale lunii Aprilie vom avea un exercițiu/o provocare pentru tine.

Pentru 1 Aprilie provocarea este: Angajament pentru pasiunea ta

Astăzi te provoc să-ți dedici timp și să te gândești la ce îți place sau ți-ar place să faci, ce te face fericit, ce te împlinește…

Contemplează apoi la cum ai putea să-ți folosești pasiunea pentru a servi celor din jurul tău.

Când servești pe ceilalți prin pasiunea ta trăiești una dintre cele mai mari satisfacții. Iar satisfacția ta vine la pachet cu contribuția pe care ai adus-o comunității tale sau întregii planete.

Pasiunile sunt darul Universului pentru noi. Împlinirea lor sunt darul nostru pentru el și pentru lumea întreagă!

Lynne Twist, co-fondator Pachamama Alliance, ne spune în Simpozionul „Trezirea Visătorului, Schimbarea Visului”: „fiecare dintre noi avem un rol pe această lume. Nu contează că e mai mic sau mai mare, important este să-l jucăm.”

Așadar, descoperă-ți pasiunea și ia-ți angajamentul pentru împlinirea ei!

Aștept comentariile voastre legate de această provocare. De asemenea, dacă doriți să faceți primul pas în atingerea pasiunii voastre și aveți nevoie de sprijin, cereți-l aici.

Dorim să construim o comunitate prin care să creștem împreună!

 

 

Ziua 2

Pentru astăzi am pregătit o poveste celebră, POVESTEA CELOR DOI LUPI, prin care să expun o luptă permanentă ce are loc în interiorul nostru între Iubire și frică.

Povestea spune că un bătrân indian Cherokee stătea împreună cu nepotul său şi-l învăţa:

„În viaţa fiecărui om de pe pământul ăsta se dă o luptă formidabilă – o luptă între doi lupi.

Unul rău: el întruchipează frica, mânia, invidia, lăcomia, victimizarea, aroganţa, viclenia, resentimentele.

Celălalt e unul bun: el aduce iubirea, bucuria, liniştea, smerenia, încrederea, dărnicia, adevărul, blândeţea şi mila.”

Copilul priveşte întrebător spre bunicul lui: „Şi care dintre ei va învinge?”

Bătrânul îl priveşte în ochi şi-i răspunde: „Cel pe care îl vei hrăni!”

Provocarea de astăzi este să luăm o pauză și să ne observăm gândurile: sunt din prima categorie – frică, ură, victimizare, etc. sau din a doua: iubire, bucurie, liniște, smerenie etc?

Aștept împărtășirile voastre!

Despre urmările fricii și a stresului actual, precum și modalitățile de vindecare ale acestora, accesați acest link: http://www.pachamamaromania.ro/efectele-fricii-si-modalitatile-de-vindecare/?fbclid=IwAR3xp1OcmbPboU4YKt6iGJxAPByR6WDHXZER6Z3c0dXCCf_3yIVkpua7u8I

Deepak Chopra ne spune că iubirea este modalitatea prin care atragem tot ce este mai bun în viață, iar primul pas este să fii tu însuți, să te iubești și să te accepți așa cum ești.

https://www.youtube.com/watch?v=hdpMr7CBqqg&fbclid=IwAR18BQqKbOE9bYoPk1Gu2mmileTK1VOUynW8deyUQFb2ek6CmzBPZ1yLthw

Tu ce lup alegi să-l hrănești?

1a

 

Ziua 3

Subiectul de astăzi este PUTEREA RECUNOȘTINȚEI

Studiile arată că pentru a ne menține sănătoși e nevoie să ne păstrăm o atitudine pozitivă, iar una dintre cele mai eficiente modalități alături de iubire și compasiune este Recunoștința.

Când suntem concentrați pe ce suntem recunoscători, nemulțumirile încep să se reducă, bucuria crește, te simți satisfăcut, munca ta începe să dea rezultatele așteptate, sănătatea se îmbunătățește, energia din corp crește…

Credința, o altă virtute de care avem atâta nevoie în aceste momente, e născută din Recunoștință. Fiecare val de recunoștință întărește credința.

Provocarea zilei de astăzi este să scrii 10 lucruri pentru care ești recunoscător/are, iar acest exercițiu să devină un obicei zilnic până la finalul celor 30 de zile.

O atitudine recunoscătoare atrage magie și abundență. Suntem un magnet uman. Atragem ceea ce gândim și ceea ce simțim

Tu pentru ce ești recunoscător în viața ta?

Untitled

 

Ziua 4

Provocarea de astăzi este să facem exerciții fizice.

Pentru a ne menține sănătoși e nevoie de mișcare. Cum mai mult stăm acasă și în casă, trebuie să ne facem program și pentru exerciții fizice.

Provocarea de astăzi constă în a face exercițiile fizice recomandate în articolul de mai jos sau altele pe care le agreați voi – genoflexiuni, abdomene, fandări, flotări etc.

Recomandarea este să faceți 3 seturi a căte 10 repetări. Cine consideră că e prea ușor, poate mări numărul de repetări.

După exercițiile fizice, pentru relaxare faceți un exercițiu de Respirație: Inspiri numărând până la 4, ții respirația numărând până la 4 și expiri numărând până la 8. Repetați de 7 ori.

Exercițiile fizice să fie urmate de cele 10 recunoștințe.

Aștept răspunsurile voastre după acest antrenament.în 3 pași: exerciții fizice, respirație și recunoștință.

3

 

Ziua 5

Pentru astăzi avem o provocare mai specială – Panoul dorințelor.

Cine poate spune că nu are dorințe, că nu visează să aibă ceva anume, pe cineva anume, să trăiască ceva anume? Cred că toată lumea.

Panoul dorințelor este o modalitate prin care să-ți clarifici ce anume îți dorești, de ce ai nevoie, care sunt lucrurile care contează pentru tine, cum vrei să te simți când lucrurile se vor materializa?

Al doilea pas este să-ți alegi materialele din care va fi alcătuit: avizier/carton/caiet, poze printate/reviste/desene, lipici/pioneze/scotch, pix/marker/creion, etc.

Al treilea pas este să găsești un loc în care să te simți confortabil, relaxat, inspirat în care să realizezi panoul dorințelor.

Al patrulea pas este să găsești locul ideal unde să pui panoul, un loc în care să ai acces zilnic și pentru cât mai mult timp (camera ta spre exemplu).

Următorii doi pași sunt să acționezi în direcția împlinirii dorințelor tale și să-ți reanalizezi periodic prioritățile, să știi care este cea mai important dorință pentru tine acum și să te focusezi pe a o realiza.

Acest exercițiu va aduce lumină și claritate în ceea ce-ți dorești și te va ajuta să te focusezi pe ceea ce vrei cu adevărat.

Astăzi continuăm și obiceiul celor 10 recunoștințe și exercițiile fizice.

Aștept comenturile voastre cu ce vă doriți și cu poze ale dorințelor voastre.

4