Top menu

Drepturile Mamei TERRA

petitia-Drepturile-mamei-TERRA

secure.avaaz.org/en/petition/To_national_local_and_international_leaders_Sign_and_ratify_the_Universal_Declaration_for_the_Rights_of_Mother_Earth/

Astăzi, potrivit legislaţiei curente, Natura este tratată drept o proprietate. Natura nu are nici un cuvânt de spus şi, prin urmare, nu poate fi reprezentată direct într-o curte de justiţie. Apelul nostru îndreptat către oameni şi corporaţii laolaltă este de a considera Natura ca o fiinţă vie, în toate formele sale, având dreptul de a exista, continua, menţine şi regenera ciclurile sale vitale, şi nu ca pe o proprietate sau ca pe o resursă destinată consumului.

În 2008, Ecuador a devenit prima țară din lume care a recunoscut oficial Drepturilor Naturii în constituția sa. În aprilie 2010, Declarația Universală a Drepturilor Mamei Pamant a fost proclamată în Cochabamba, Bolivia la Conferința Mondiala privind schimbările climatice la o adunare la care au participat 35.000 de oameni din 140 de națiuni. În 2011, Bolivia a introdus Drepturile Naturii prin Legea sa a Mamei Pământ. În Statele Unite, in peste 12 orașe s-a pus în aplicare Drepturile Naturii in ordonanța locala.

Toţi suntem parte din Mama Terra, o comunitate indivizibilă şi vie de forme interconectate. Este clar că toate formele de exploatare, abuz si contaminare au cauzat mari distrugeri planetei noastre.

Fii acum vocea care solicită Drepturile Naturii! Dorim să adunăm un milion de semnături pentru a fi prezentate Naţiunilor Unite şi preşedinţilor de state. Cu ocazia Earth Summit/Rio+20, ce a avut loc în iunie 2012, am înaintat aproape 120.000 semnături domnului Ban Ki-Moon, Secretarul General al ONU, şi continuăm până ajungem la un milion.

Apelul nostru pentru societatea civila, corporații, guverne si ONU este ca natura să fie recunoscută ca o ființa vie, in toate formele sale de viata, având dreptul de a exista, persista, menține si regenera ciclurile sale vitale, și nu de a fi tratată și exploatată ca o proprietate, o simplă resursă destinată consumului. în continuarea demersurilor inițiate la nivelul Conferinței Rio+20, în contextul creării unui viitor așa cum il dorim cu toții, suntem conștienți că pentru realizarea unei dezvoltari durabile, chiar si la nivelul său cel mai rudimentar, a venit timpul ca societatea sa restructureze cadrul fundamental al sistemelor noastre de guvernare ce se referă la relația dintre om si mediu. Invităm toate natiunile lumii să adopte si să puna in aplicare Drepturile Naturii in sistemele juridice naționale. Prin semnarea acestei petiții imi manifest dorința ca țara mea impreuna cu toate celelalte națiuni sa implementeze Drepturile Naturii.

buton semneaza petitia

Nu există niciun comentariu.

Lasă un răspuns