Top menu

Pentru Prietenii Pachamama

Pentru Prietenii Pachamama,

Abia aştept să ne revedem la cea de-a VII-a ediţie a GALEI PACHAMAMA, care va avea loc în februarie 2018.

La încheierea acestui an de transformare, doresc să împărtăşesc cu voi experienţa mea din 2017.

us-fundrasing

Din punct de vedere personal, după succesul Galei din Decembrie 2016, pentru organizarea căreia m-am consumat peste măsură, am intrat într-o fază în care organismul meu s-a simțit stors de energie, ceea ce în termeni medicali înseamnă adrenal burnout. Însă toate lucrurie nu vin întâmplător, iar viaţa parcă vrea mereu să ne dea o mână de ajutor ca să ne atingem starea de echilibru şi armonie…

Cum s-au întâmplat de fapt lucrurile în realitate? Acum un an m-am trezit în perioada aceasta, a sărbătorilor, într-o cameră la spital. Şi mintea voia să facă în continuare proiecte, dar corpul nu mai avea resurse. Acolo a început transformarea. Am început să înţeleg că, în primul rând, trebuie să mă iubesc pe mine mai mult, pentru că dacă eu sunt bine, pot dărui cu adevărat iubire tuturor celor din jur.

Şi am început să petrec mai mult timp cu mine însămi, să îmi ascult gândurile pentru a vedea ce vreau să fac de-acum încolo: să îmi urmez pasiunile, să dau mai multă importanță valorilor feminine și să nu-mi mai las mintea să mă controleze. Am început să mă eliberez din strânsoarea minții, să nu mai urmez un program zilnic super definit şi să trăiesc clipa, să accept necunoscutul, surprizele pe care viața mi le oferă la tot pasul.

ÎNTÂLNIREA CU AIMEE

Mă aflam în Italia şi primesc un telefon de la Andrew Fretwell pentru o colaborare. Nu s-a materializat încă evenimentul discutat, în schimb prin Andrew am întâlnit-o pe Aimee D’Albon, Responsabil Comunicare al Asociatiei Administratiilor de arii naturale protejate, alături de care am început colaborarea  pentru protejarea Munţilor Apuseni. Aimee era persoana pe care o căutam de foarte mult timp pentru a aduce DREPTURILE NATURII în România.

Iată un exemplu care îmi confirmă cum lucrurile se întâmplă pur şi simplu atunci când trebuie şi când este momentul, fără să fie nevoie ca noi să depunem vreun efort. Într-un final, lucrurile se întâmplă într-un mod simplu, curgător, fără obstacole.

CUM MI-AM REGRUPAT FORŢELE ANUL ACESTA PENTRU PACHAMAMA & BILANȚUL PE 2017

Toate aceste lucruri m-au făcut să îmi folosesc altfel energiile în misiunea mea cu Pachamama România, să am o abordare diferită.

Energiile au fost concentrate pe lucrurile cele mai importante din Asociaţie. Aşa am reuşit să realizez împreună cu echipa Pachamama România:

- conferinţe cu două invitate speciale din Statele Unite, Maisa Arias şi Leslie Davenport;

- a doua ediţie a Festivalului Viaţa Verde Bucureşti, unde am întâlnit un nou colaborator,  Munay;

- lansarea filmului Poveştile şi Energiile Roşiei Montane, în regia domnului Ion Cristodulo;

- Ultramaratonul Soarelui – o cursă între Roşia Montană şi Sarmisegetuza, pe care am organizat-o pentru a doua oară;

- Roşia Montană Marathon, care s-a bucurat de un succes extraordinar.

La începutul lunii aprilie, am organizat o serie de 3 evenimente alături de Leslie Davenport. Leslie este un cercetător științific care oferă soluţii climatice inovatoare atât mediului academic, cât şi oamenilor obișnuiți. Este profesor universitar, autoarea a 3 cărți, iar în ultimii 25 de ani a inițiat și a contribuit la dezvoltarea procesului psihoterapeutic de imagerie ghidată.

Primul eveniment cu Leslie a avut loc la Universitatea Spiru Haret, iar tema sa a fost Reziliența Emoțională în contextul Schimbărilor Climaticewww.pachamamaromania.ro/rezilienta-emotionala-in-contextul-schimbarilor-climatice  Cel de-al doilea eveniment s-a desfășurat tot la Universitatea Spiru Haret și a avut ca temă Imaginația profundăwww.pachamamaromania.ro/imaginatia-profunda

Al treilea eveniment a fost un retreat cu tema Aprofundarea Soluțiilor Climaticewww.pachamamaromania.ro/retreat-la-akasha-wellness-cu-leslie-davenport-aprofundarea-solutiilor-climatice

Leslie a adus cu sine multă energie, pasiune, pace, armonie și foarte multe informații care să ne ajute în procesul de reducere al poluării.

Alexandra + Leslie

Maisa Arias, Coordonatoarea Globală a Proiectelor Educaționale din cadrul Alianței Pachamama, a venit în România pentru două săptămâni pentru a ne împărtăși din experiența ei și a ajuta la lărgirea comunității de la noi din țară. Maisa este  membru al echipei Pachamama Alliance din 2012 și a realizat în mai multe țări simpozioane, training-uri de facilitatori, de dezvoltare a comunității și de formare de lideri.

Cu Maisa am organizat 5 evenimente în București și în Cluj, plus o vizită de 24 de ore la Roșia Montană.

Primul dintre ele a fost Community Leadership Weekend, un eveniment de 3 zile în cadrul căruia am lucrat la creșterea coeziunii în rândul echipei, precum și a performanței proiectelor.

Următorul, denumit Facilator Training, a fost dedicat celor care doresc să devină facilitatori ai programelor educaționale, fiind prezenți numeroși liceeni și studenți din București și două cadre didactice din Târgoviște.

Alături de Maisa am făcut o vizită și la Primăria Municipiului București, discutând cu reprezentanți ai Departamentelor de Mediu, Politici Publice și Cultură despre o potențială colaborare pe partea de proiecte educaționale în cadrul școlilor bucureștene.

Cel de-al patrulea eveniment a avut loc la Universitatea Spiru Haret, unde Maisa a susținut versiunea nouă a Simpozionului ,,Trezirea Visătorului”, eveniment pe care l-am repetat și la Cluj-Napoca în cadrul unei comunități de avocați în frunte cu doamna Laura Pop Chiorean.

A urmat o vizită de doar 24 de ore la Roșia Montană, timp în care am condus-o pe Misa la cele mai frumoase monumente naturale și culturale de aici și din împrejurime – Piatra Corbului, Tăul Brazi, Detunata Golașă, precum și la Galeriile Romane.

Au fost două săptămâni magice alături de Maisa în care am învățat numeroase lucruri de la ea, am creat o mai bună coeziune în cadrul echipei și noi membrii au decis să ni se alăture.

Mai multe despre toate aceste acțiuni puteți citi aici.

Echipa Pachamama

 

Echipa Pachamama2

Roșia Montană Marathon s-a desfășurat în perioada 21-23 Iulie. A fost cea de-a V-a ediție a acestui eveniment sportiv unic prin frumusețea naturală ce o oferă, bogăția culturală și istorică, precum și prin dragostea localnicilor.

Numărul participanților a crescut exponențial față de 2016, fiind prezenți circa 400 de alergători, 300 adulți și 100 de copii.

Rosia Montana Maraton

 

Rosia Montana Maraton2

Cum am spus și mai la început, anul acesta am întâlnit-o pe Aimee, o persoană deosebită și pasionată de apărarea naturii, realizând zeci de documentare pe această temă. Dorim să pornim alături de ea demersul prin care și un element al naturii din România să fie recunoscut ca și ființă vie.

O altă persoană deosebită pe care am întalnit-o anul acesta este Munay, pe care l-am cunoscut la Festivalul Viața Verde București. El este o persoană foarte apropiată de natură, trăind mai mulți ani în comunități de indigeni din America Latină. Împreună cu el dorim să organizăm evenimente de reconectare la natură, la frumusețea, energia și sacralitatea ei.

În plus, am organizat numeroase programe de educație în mai multe orașe ale țării și am participat la diverse concursuri sportive.

Nu în ultimul rând, am trecut printr-un proces de reorganizare al echipei Pachamama România, proces pe care l-am început alături de Claudia Ciocîrlan în Octombrie.

CONCLUZII

În anul acesta lucrurile nu au mai fost programate, în schimb au fost făcute cu o energie concentrată, care a adus rezultate.

Anul 2017 a fost anul transformării, simplificării, echilibrului şi iubirii de sine…  Și da, mă simt mult mai liberă ca înainte!

Mulţumesc în primul rând familiei, fără de care nu aş fi putut realiza tot ceea ce am realizat până în momentul de faţă!

Mulţumesc tuturor colaboratorilor Pachamama România!

Mulţumesc echipei, inclusiv celor care ni s-au alăturat de curând!

Mulţumesc prietenilor şi susţinătorilor!

Vă urez Un An Nou minunat, cu sănătate și împliniri!

Să ne vedem în formă la cea de-a VII-a ediţie a Galei Pachamama România.

Cu dragoste și recunoștință,

Alexandra

Nu există niciun comentariu.

Lasă un răspuns