Top menu

PACHAMAMA ROMÂNIA – O COMUNITATE DE NEOPRIT

 pachamama1

                                                                                                             Retreat la Zărnești (Centrul de vizitare al Parcului Național Piatra Craiului)

 De când a fost fondată în 2011, Comunitatea Alianței Pachamama din România a împărtășit programe educaționale și de transformare cu mii de români. Și în acest an, în colaborare cu echipa Alianței Pachamama din San Francisco, aceștia s-au adunat în cadrul unui eveniment comunitar pentru a crea și a planifica un an de succes în 2019.

Retreatul pentru Dezvoltarea Abilităților de Leader al Comunității Pachamama

Membrii comunității s-au adunat timp de două zile în mediul rural din Zărneşti, România, şi au explorat o modalitate alternativă de a conduce în lume, una care împuternicește fiecare individ în echipă și în Comunitate.

De-a lungul timpului petrecut împreună, membrii comunității și-au revizuit și și-au rafinat planurile pentru principalele lor proiecte: promovarea Drepturilor Naturii în România; Maratonul de la Roșia Montană – un eveniment care ridică gradul de conștientizare cu privire la natura sacră a munților din zonă; și extinderea programelor educaționale de transformare: Simpozionul Trezirea Visătorului și Inițiativa Drowdown a Alianței Pachamama.

Training pentru Simpozionul Trezirea Visătorului

Dornici să transmită mesajul despre posibilitatea unui viitor nou, mai bun, echipa a organizat cursuri de formare pentru a “antrena” mai mulți oameni în realizarea acestei viziuni.

pachamama2

Simpozionul Trezirea Visătorului și Introducere în Drawdown

Echipa a prezentat Simpozionul ”Trezirea Visătorului, Schimbarea Visului” și Inițiativa Drawdown a Alianței Pachamama studenților de la Facultatea de Geologie din cadrul Universității București. Pe măsură ce evenimentul a început, studenții au conștientizat starea de resemnare cu care au intrat în cameră, urmând mai apoi să plece energizați şi plini de speranță cu privire la visele pe care fiecare dintre aceștia sunt inspirați să le urmărească pentru a crea o lume dreaptă și satisfăcătoare.

pachamama3

                                                               Simpozionul ”Trezirea Visătorului, Schimbarea Visului” la Facultatea de Geologie, Universitatea București

 Pachamama România inspiră crearea unei noi comunități în Serbia

Comunitățile Alianței Pachamama inspiră oameni la nivel local și global. În 2017, Pachamama România a organizat evenimente care au inspirat crearea unei noi comunități a Alianței Pachamama în Serbia.

Lidjia Mitrojecic, motivată de participarea la Simpozionul Trezirea Visătorului de la Universitatea Spiru Haret în 2017, a demarat recent crearea comunității Pachamama în Serbia.

Comunitatea are 3 obiective : să reaprindă spiritul civic al locuitorilor din zonele rurale ale Serbiei; să organizeze și să educe oamenii pentru a proteja rezervația naturală Stara Planina, unde un număr de râuri sunt expuse riscului datorat dezvoltării centralei electrice; și să aducă programe de transformare școlilor locale.

Articolul de pe platforma Alianței Pachamama.

Nu există niciun comentariu.

Lasă un răspuns