Top menu

Norvegia, prima țară care interzice defrișările

Norway Becomes World’s First Country to Ban Deforestation_files 2

Parlamentul Norvegian a promis că politica de achiziții publice a guvernului va fi lipsită de defrișări.

Orice produs care contribuie la despăduriri nu va fi utilizat în țara scandinavă. Angajamentul a fost recomandat de Comitetul Permanent pentru Energie și Mediu al Parlamentului Norvegian, ca parte a Planului de Acțiune privind Diversitatea Naturii. Fundația ”Rainforest Norway” a fost principala putere de lobby în urma acestei recomandări și a lucrat ani de zile pentru a aduce angajamentul la existență.

Țara scandinavă finanțează, de asemenea, mai multe proiecte din întreaga lume.

Guvernul norvegian a oferit 250 milioane de dolari pentru protejarea pădurii din Guyana.

În 2015, Norvegia a plătit un miliard de dolari Braziliei, care deține 60% din pădurea Amazonului, pentru finalizarea unui acord din 2008 între cele două țări de prevenire a despăduririlor. Defrisarea Amazonului brazilian a scăzut cu peste 75% în ultimul deceniu, reprezentând cea mai mare reducere a emisiilor în acea perioadă. Acordul a ajutat la salvarea a mai mult de 33.000 de kilometri pătrați de pădure tropicală de la tăiere clară.

Norvegia nu se concentrează doar pe pădurile din America de Sud. Țara este, de asemenea, greu de lucru în Africa și în alte regiuni ale planetei.

Liberia, cu ajutorul Norvegiei, a devenit prima națiune din Africa care a oprit tăierea copacilor în schimbul ajutorului, a raportat BBC. Acordul implică faptul că Norvegia plătește țării din Africa de Vest suma de 150 milioane USD până în 2020 pentru a opri despăduririle.

Norway Becomes World’s First Country to Ban Deforestation_files 1

Pădurile acoperă 31% din terenul de pe Pământ. Ele sunt plămânii figurativi ai planetei, producând oxigen și eliminând dioxidul de carbon din atmosferă. Pădurile oferă de asemenea locuințe oamenilor și unei mari părți a vieții sălbatice din lume.

 

Mai multe aflați aici.

Nu există niciun comentariu.

Lasă un răspuns