Top menu

Maratonul International Bucuresti 2015

Maratonul a inceput pentru noi de vineri, mergand la pavilionul din Piata Constitutiei pentru a ne aseza Standul Pachamama. A fost o placere sa ne impodobim standul cu poze de la MIB2015-01Maratonul Recunostintei Rosia Montana, in centrul atentiei fiind Piatra Corbului (imaginea de sus din centru).

Pozele ne-au trezit amintiri si si am retrait emotiile de la maratonul organizat anul acesta pe 26 Iulie.

Multi vizitatori au trecut in aceasta prima zi pe la standul nostru si s-au aratat interesati de evenimentul ce-l vom organiza anul viitor la Rosia Montana in data de 23-24 Iulie 2016.

Ne-am bucuram si anul acesta de sustinerea doamnei Valeria van Groningen, organizatorul si sufletul MIB, care ne-a primit cu multa caldura.

MIB2015-2Pe aceasta cale ii multumim pentru sansa de a participa la acest eveniment extraordinar prin care sa impartasim iubitorilor de sport evenimentul nostru de suflet de la Rosia Montana.

Va felicitam pentru modul cum ati organizat acest festival al sportului in Bucuresti, deoarece prin el atrageti oamenii catre miscare, catre un stil de viata sanatos si de asemenea, uniti, fie si pentru cateva zile, mii de oameni.

Sunteti un exemplu pentru noi, iar faptul ca va avem aproape ne face fericiti.

Vineri seara am avut parte de vizita unor vechi si noi prieteni Pachamama, precum domnul antrenor emeritMIB2015-3 Silviu Dumitrescu, tanara speranta la atletism a Romaniei Alexandra Popescu, campioni romani la atletism – Alex Corneschi, Ciprian Balanescu, Marius Ionescu, prieteni de suflet Pachamama care ne-au fost alaturi in ultimii 4 ani – Florin Stanciu, Daniel Lixandru, Daniela Magurita, Mariana Dicianu, Eliza Trifan, organizatorii Semimaratonului din Salonic, si un grup de alergatori din Africa de Sud care si-au arata interesul sa vina sa alerge la Rosia Montana anul viitor.

Tot astazi am sarbatorit-o si pe doamna Liliana Popescu, un nou membru Pachamama care pune foarte mult suflet si ne sustine pentru Maratonul de la Rosia Montana.

Ea este si mama ingerasului Alexandra Popescu.

Alaturi de noi la Stand a fost prezent, ca si in anii precedenti, Dan Lixandru, presedintele Asociatiei Corporeanima, formand astfel Standul Pachamama – Corporeanima. Acesta a fost ca de obicei unul dintre cele mai animate standuri, vedetele fiind Maratonul Dacilor ce se desfasoara la Sarmizegetusa si Maratonul Recunostintei de la Rosia Montana, doua maratoane in doua zone energetice foarte puternice ale tarii care ne reamintesc stramosii nostri daci, de valorile traditioanale romanesti – unitatea, credinta iubirea, respectul fata de Natura si linistea sufleteasca pe care o putem obtine atunci cand suntem conectati la Fluxul Universului.

MIB2015-4

MIB2015-5
MIB2015-6
O alta sursa de motivatie pentru eforturile noastre, copiii din viata noastra. Am fost vizitati la stand si de finuta Stefania Irina impreuna cu mamica ei, Livia Gheorghe.

MIB2015-7

Ziua maratonului a fost una superba, ideala pentru alergat.

O mare de oameni entuziasmati, energici si curajosi erau adunati in Piata Constitutiei pregatiti sa ia startul la una dn cele trei curse – Maraton, Semimaraton sau Stafeta. Toti eram nerabdatori sa inceapa cursa la care eram implicate.

S-a creat o atmosfera extraordinara, mii de oameni fiind adunati impreuna prin sport, prin alergare. Acest eveniment este unul din cei mai buni ambasadori ai sportului in Romania, dar si al unei vieti sanatoase, al apropierii oamenilor, al unificarii lor.

Momentul startului a fost incredibil, s-a declansat un sentiment minunat in interiorul fiecaruia dintre participanti exprimat prin zambete si strigari de bucurie.

Ne-am simtit extraordinar vazandu-ne inconjurati de atatia oameni, am simtit o energie fantastica. Nu ne-am gandit nici un moment la competitie in sine, doar ne-am bucurat de atmosfera minunata, de oameni, de alergare si de faptul ca putem transmite mesajul ,,Drepturilor Naturii” unui numar asa mare de persoane.

A fost o cursa incredibila de 21 de km care ne-a solicitat fizic pe toti cei trei participanti. Alexandra a alergat avand entorsa la glezna, Florin Stanciu a alergat dup ace a suferit o operatie la genunchi, iar Daniel Diaconu a fost la prima sa alergare, fara a avea antrenament.

La finalul cursei am putut spune cu o mare bucurie ,,WE DID IT!” Impreuna am dus inca o data mesajul Drepturilor Naturii in cursa de semimaraton a celui mai important concurs de alergare din Romania. De-a lungul traseului, am transmis ganduri de recunostinta la toate persoanele care au fost posibila participarea noastra la acest eveniment. Timpul a trecut foarte repede, si am terminat cursa in 2 ore si 30 de minute, un timp destul de bun avand in vedere problemele fizice si lipsa de antrenament. Inca o data, am simtit ca sustinerea comunitatii si gandurile pozitive de recunostinta ne produc o stare mentala in care imposibilul devine posibil. Si daca motivatia principala este VINDECAREA UNEI ZONE PE CARE O IUBESTI (de exemplu Rosia Montana), si ne conectam cu aceea zona, WE ARE UNSTOPPABLE!

MIB2015-8

Am imortalizam momentul finalului cu cei trei alergatori Pachamama Romania de la acest maraton, Alexandra Postelnicu, Florin Stanciu si Daniel Diaconu, aflat la primul Semimaraton.  Ne bucuram ca mesajele noastre au fost purtate si la acest eveniment:
,,FII PARTE DIN SCHIMBARE!” si ,,NATURA ESTE O FIINTA VIE – SPUNETI ‘DA’ DREPTURILOR NATURII!”

Multumim Florin Stanciu pentru toate evenientele alergate pentru Pachamama Romania, esti cel mai dedicat alergator cauzei Drepturilor Naturii si iti doresc sa fii in continuare un mentor si un deschizator de orizonturi pentru generatia tanara.

MIB2015-9

Sentimentul de dupa Maratonul International Bucuresti 2015 a fost unul de invingator alaturi de o mare familie de invingatori. Bucuria de a fii impreuna, de a ne sustine reciproc, de a face parte dintr-o comunitate de oameni cu aceleasi valori care vegheaza pentru un ideal comun totul devine mult mai usor, chiar sis a alergi un Semimaraton fara antrenament.

Un om matur, responsabil se gandeste la NOI si la binele comunitatii. Asta s-a intamplat si in cadrul acestui eveniment. Exemple de astfel de oameni sunt multe. In primul rand doamna Valeria van Groningen, care prin organizarea acestui eveniment a adus bucurie in viata foarte multor oameni. O a doua persoana este Florin Stanciu care este cel mai dedicate si mai perseverent alergator Pachamama Romania. Alte personae sunt doamna Liliana Popescu, care ne-a ajutat foarte mult in ultimul timp, si fiica ei Alexandra, care la varsta ei este un exemplu pentru foarte multi copii, dar si pentru adulti. Si lista poate continua.

Multumiri speciale si pentru alti membrii ai echipei Pachamama Romania – domnul Silviu Dumitrescu, presedintele de onoare al asociatiei, Ana Daraban, Irina Turcu, Eliza Trifan, lui Dan Lixandru, presedintele Asociatiei Corporeanima, Danielei Magurita.

Daniel Diaconu, primul Semimaraton

Acest Semimaraton a fost prima cursa de alergare la care am participat vreodata. M-am decis vineri dupa-amiaza asezand standul cu Alexandra si povestindu-mi ca nu stie cu cine o sa alerge Duminica. Ceva din interior mi-a spus, mergi si alearga impreuna cu ea.

Avand in vedere ca nu am alergat niciodata mai mult de 5 km, iar in ultimii 4 ani nu am mai alergat deloc din cauze medicale, la prima vedere pare nebunie.

Insa eu am privit acest moment ca pe o oportunitate de a-mi descoperi limitele, de a vedea ce potential ascuns am in interior si de asemenea de a oferi ajutor echipei.

Alaturi de mine s-a aflat pe langa marea de oameni care mi-au dat foarte multa energie, Alexandra. Fara ea nu stiu daca as fi reusit sa duc pana la capat cei 21 de km. S-a creat o conexiune foarte puternica intre noi care ne-a ajutat sa mergem pana la capat si sa terminam intr-un timp mai scurt decat cel propus inainte de cursa, ajungand la finish in 2 ore si 30 de minute fata de cele 3 ore propuse. Am aratat ca suntem puternici, iar impreuna am iesit invingatori.

Un alt element important a fost si cauza pentru care am alergat, ,,Drepturile Naturii”. Amandoi am fost uniti de dorinta de a arata oamenilor prezenti la eveniment acest proiect extreme de important pe care vrem sa-l implementam in tara noastra. Pe intreg parcursul alergarii de 21 de km am tinut in mijlocul nostru steagul care promoveaza aceasta cauza.

Recunostinta a fost de asemenea un element extrem de important care m-a ajutat sa termin aceasta cursa incredibila. De-a lungul intregii curse am multumit corpului meu pentru sustinerea ce mi-o arata, am multumit timpului frumos de afara, am multumit alergatorilor care ne insoteau, am multumit organizatorilor. Acest sentiment de recunostinta m-a incarcat cu atata energie incat nu am simtit ca alerg, ca depun un effort fizic.

De asemenea, prin aceasta cursa am dorit sa fiu si o inspiratie pentru alti oameni. Am vrut sa arat ca totul este posibil daca avem credinta si actionam.

Dupa cursa m-am bucurat de intanlirea cu doi mari sportivi ai Romaniei, doamna Constantina Dita, campiona olimpica la proba de marathon din 2008, si Andrei Rosu, unul din cei mai cunoscuti ultramaratonisti romani. Mi-am dat seama dupa acest semimaraton alergat ce sentimente au trait acesti oameni dupa atatea curse incredibile ce le-au facut de-a lungul carierei lor, e ceva fantastic.

MIB2015-10

Nu există niciun comentariu.

Lasă un răspuns