Top menu

Pachamama Romania la a X-a editie a Maratonului Bucuresti

Îmi aduc foarte bine aminte de începutul colaborării cu Asociația Bucharest Running Club de acum 6 ani, Pachamama România având pe atunci doar o lună de la înființare.

A fost prima colaborare care ne-a ajutat foarte mult la promovarea PETIȚIEI PENTRU DECLARAȚIA UNIVERSALĂ A DREPTURILOR NATURII, proiect internațional realizat împreună cu ONGul RIGHTS OF MOTHER EARTH din ELVETIA. Scopul proiectului era să strângem 1 milion de semnături din întreaga lume ca apoi să le înmânăm reprezentaților ONU la EARTH SUMMIT RIO +20  de la Rio de Janeiro din Iunie 2012.

MIB2

Organizatorii Maratonului Internațional Bucureşti ne-au oferit un stand pe toată perioada evenimentului.  Am avut parte de trei zile minunate în care am adunat peste 3000 de semnături, ceea ce a însemnat o mare surpriză pentru noi şi ne-a dat încredere şi speranță că putem avea un impact cu mişcarea Drepturilor Naturii în societatea românească.  Aceasta a fost prima nostră colaborare, urmată apoi de multe altele semnificative.

MIB

Asociația Pachamama România a fost puternic influențată de colaborarea cu ABRC, aceasta ajutându-ne la DEZVOLTAREA ECHIPEI.

Iată câteva exemple:

- Întâlnirea cu ILIE ROŞU şi GABI MANEA cu care am inițiat MARATONUL RECUNOŞTINȚEI LA ROŞIA MONTANĂ

- FLORIN STANCIU

- MENTORUL nostru, antrenorul emerit şi ziaristul SILVIU DUMITRESCU

- DANIEL LIXANDRU – ASOCIAȚIA CORPORE ANIMA

- fotograful Radu Cristi Vataman, iar anul acesta pe Laurențiu Mihai – fotograful oficial la Roşia Montană Marathon

Şi exemplele pot continua…

În anul 2015 am alergat alături de Alexandra Popescu şi Camelia Răducan la proba de Ştafetă în cadrul BHM din primăvară, echipa obținând echipa locul 2 la general feminin.

mib10 1

Am vie în memorie imaginea Alexandrei Popescu, care în timp ce alerga cu steagul Drepturilor Naturii având pe el mesajul NATURA ESTE O FIINȚĂ VIE – SPUNEȚI DA DREPTURILOR NATURII, expresia feței sale emana concentrare şi dedicare, şi conştientă de importanța acestui mesaj, vazând-o pe ea, mi-am dat seama că alergatul poate fi o metoda importantă în educarea adolescenților în conştientizarea legăturii Om-Natură.

Participarea la MIB a ajutat să crească familia Maratonului de la Roşia Montană…echipa de organizare, număr de participanți, voluntari…şi să continue să educe oamenii în ceea ce înseamnă un STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS. Minte sănătoasă întru-un corp sănătos şi, aş mai spune, ÎNTR-O SOCIETATE SĂNĂTOASĂ.

mib

Mi-aş dori ca persoanele care alergă la maraton să aibă o trasformare şi să devină AGENȚI AI SCHIMBĂRII: cetățeni proactivi în comunitățile din care fac parte, să îşi învețe familia despre importanța mişcării, a dietei, a aerului curat, a armoniei cu natura şi să fie promotori în realizarea acestor lucruri bune pentru societatea în care trăim.

Oana Năstase – Manager…îi mulțumesc din suflet pentru sprijin şi colaborare. Îi doresc multă forță, răbdare şi inspirație în tot ceea ce face.

MIB4

Doamnei Valeria Van Groningen, preşedintele ABRC, îi mulțumesc pentru tot sprijinul acordat în aceşti 6 ani minunați, îi mulțumesc pentru energia maternă. Îi doresc puterea de a inspira cât mai mulți oameni.

Nu există niciun comentariu.

Lasă un răspuns