Top menu

29 Septembrie–12 Octombrie 2017 – Maisa Arias în România

Maisa Arias, Coordonatoarea Globală a Proiectelor Educaționale din cadrul Alianței Pachamama, a venit în România pentru două săptămâni pentru a ne împărtăși din experiența ei și a ajuta la lărgirea comunității de la noi din țară. Maisa este membru al echipei Pachamama Alliance din 2012 și a realizat în mai multe țări simpozioane, training-uri de facilitatori, de dezvoltare a comunității și de formare de lideri.

Cu Maisa am organizat 5 evenimente în București și în Cluj, plus o vizită de 24 de ore la Roșia Montană.

Pachamama Romania Community Leadership Weekend

În week-end-ul 29 Septembrie – 1 Octombrie 2017 am avut la Predeal în Complexul Harmonie un retreat alături de Maisa Arias, Global Engagement Manager la Pachamama Alliance, pentru echipa Pachamama România prin care să dezvoltăm coeziunea dintre membrii şi nivelul leadershipului.

Au fost trei zile pline, încărcate de emoţii, de know-how, de energie, îmbinate cu liniştea şi armonia din natură, cu căldura soarelui şi strălucirea stelelor şi a lunii.

Prin acest timp petrecut împreună, prin exerciţiile făcute, prin discuţiile purtate, am ajuns să ne cunoaştem mai bine, să ne conectam mai puternic la misiunea asociaţiei, la proiectele pe care le dezvoltăm şi unii cu ceilalţi.

prcl-w

De asememea, am petrecut momente magice în jurul focului de tabără pe care l-am avut Sâmbătă seara şi a ritualului ceaiului pe care l-am avut Duminică dimineaţa. Acest ritual presupune să ne împărtăşim visele pe care le-am avut peste noapte şi să le interpretăm împreună cu ceilalţi. Acest ritual este făcut de indigeni în fiecare dimineaţă la ora 4:00. Noi am fost mai somnoroşi şi ne-am reunit la ora 6:00.

Ne-am bucurat să celebrăm şi două zile de naştere. Prima dintre ele a fost cea a Alexandrei Brînzac, care a ales să-şi aniverseze împlinirea celor 24 de ani alături de echipa Pachamama. Îţi urăm şi pe această cale “La mulţi ani cu multe realizări!” şi mulţumim pentru că faci parte din gaşca noastră. Cea de-a doua aniversare a foat chiar a invitatei noastre din Statele Unite, Maisa Arias. Maisa este un om extraordinar, cu adevarat dedicat cauzei pe care o promovează în întreaga lume. Îţi urăm “La mulţi ani, Maisa!”, să inspiri cât mai mulţi oameni şi să creem o comunitate cât mai mare în întreaga lume.

Printre abilitățile dezvoltate în weekend-ul trecut se numără leadership-ul și cum să fim mai responsabil pentru propria noastră lume, ascultarea profundă, să fim cu adevărat prezenți pentru cealaltă persoană, plini de empatie și compasiune, precum și modalități eficiente de comunicare în organizații și nu numai.

Anul viitor vă pregătim proiecte și mai interesante, cu o echipă și mai eficientă, reușind să producem împreună o schimbare.

Participanţii de la acest retreat alături de Maisa Arias au fost Alexandra Postelnicu, Daniel Diaconu, Ana Daraban, Alexandra Brînzac, Alina Simpetru, Adi Teodorescu, Lăcrămioara Teodorescu, Eliza Trifan, Simona Lazăr, Mihai Tonea, Ştefan Sălăgean.

remarca

Prin ce s-a remarcat fiecare dintre voi în acest weekend:

Alexandra Brinzac – Your passion, energy, compassion and intelligence are such a gift to this group!

Adrian – your firm and respectful way of communicating were huge to have and for me to see and experience in my own path!

Alina – your wisdom, sharpness, and humor were a huge contribution to the space!

Ana – your wise feminine spoke and served the space in ways I couldn’t have imagined myself!

Claudia – mujer sabia. Your channeling of universal insights truly made a difference in the space!

Lacramiara – your soft, yet strong motherly presence held the space with caresses and fun origami times!

Mihai – your attentive listening and full presence are an example I will certainly follow!

Simona – your sweetness, smiles and intelligence were a beautiful offering throughout the days!

Stefan – your dedication to children, and your gentleness around this work are so needed, and I am grateful we had them in the circle!

Training pentru Facilitatorii Simpozionului “Trezirea Visătorului, Schimbarea Visului”

Marţi, 3 Octombrie, ne-am bucurat de un training de mare impact ținut de Maisa Arias, Global Engagement Manager al Alianței Pachamama, pentru numeroşi liceeni, studenți şi profesori care doresc să devină facilitatori ai Simpozionului “Trezirea Visătorului, Schimbarea Visului”.

training-facilitori

Bucuria a fost cu atât mai mare simțind pasiunea lor şi dorința de a fi parte din schimbare.

Au fost prezenţi liceeni ai Colegiului Naţional ,,Gheorghe Lazăr” şi ai Colegiului Naţional Bilingv ,,George Coşbuc”, studenţi de la Academia de Studii Economice, Bucureşti şi profesori de la Şcoala Gimnazială ,,I.A. Brătescu-Voineşti” din Târgovişte.

Au fost 8 ore de mare intensitate în care Maisa ne-a învăţat cum să prezentăm Simpozionul, iar apoi fiecare participant a luat rolul de prezentator, oferind celorlalţi o parte dintr-un capitol al acestuia.

Mulțumim Maisa pentru acest training şi mulțumim tuturor celor prezenți. 
Să împărtăşim experiența unică a Simpozionului la cât mai mulți elevi, studenţi, colegi, prieteni, membrii ai familiei pentru a deveni conştienţi de rolul pe care îl pot juca în Marea Schimbare..

Întâlnire la Primaria Municipiului Bucureşti

Pe 4 Octombrie am avut o întâlnire importantă şi la Primăria Municipiului Bucureşti împreună cu Maisa.

train-4

Am purtat discuţii cu reprezentanţi ai Departamentelor de Mediu, Cultură şi Implementare Politici Publice despre cum putem implementa programele Pachamama la nivelul capitalei, în special prin programe educaţionale şi de conştientizare.

Cei prezenţi au trăit şi magia Simpozionului “Trezirea Visătorului, Schimbarea Visului”, Maisa prezentându-le în cele două ore petrecute împreună cele mai importante parţi ale programului nostru.

Mulţumim pentru deschidere şi să avem o colaborare încununată cu multe proiecte de mare impact pentru bucureşteni.

Simpozionul Trezirea Visătorului la Cluj

Încă o seară magică alături de Maisa Arias în care am împărtăşit experiența Simpozionului “Trezirea Visătorului, Schimbarea Visului” cu o comunitate superbă din Cluj.

simpozion

Ne-am bucurat de prezența unor persoane iubitoare de natură din domeniul de mediere, arbitraj şi negociere, tineri studenți, ca şi de cea a lui Andrew Fretwell, omul care a dezvoltat o comunitate frumoasă pe Cheile Genelor.

Mulțumim doamnei Laura Pop Chiorean, preşedinte al Institutului de Mediere, Negociere şi Arbitraj, pentru ajutorul necondiționat şi tuturor participanților pentru prezență, interesul arătat şi energia voastră.

A fost o seară caracterizată de scepticismul persoanelor care au trăit şi în perioada comunismului şi speranţa şi pozitivismul tinerilor care au înţeles că posibilităţile sunt mult mai mari decât criza, ele oferindu-ne şansa de a ne exprima creativitatea şi imaginaţia pentru a găsi soluţii la provocările cu care ne confruntăm.

Sperăm să fie începutul unei colaborări de mare succes!

24 h la Roșia Montană

Escapada de duminică spre luni de la Roşia Montană cu Maisa Arias și Munay Kakaw, nu putea cum să nu includă o urcare pe Piatra Corbului și, sincronicitate sau nu, ne-am regăsit cu prieteni super dragi, Călin Caproş, Tică Darie, Larisa Cherechianu. Ca de obicei, cuvintele zilei au fost MAGIE și COMUNITATE.

24h-rm

Alături de Maisa am făcut o vizită la Detunata Golaşa, un loc unic din Munții Apuseni, un loc plin de legende, despre uriaşi şi zâne şi despre puterea iubirii.
Mulțumim Călin Caproş pentru că ne-ai condus în această arie mirifică din Țara Moților şi pentru pozele minunate.

De asemenea am condus-o pe Maisa şi la Galeriile Romane din Roşia Montană.
Am mers pe urmele trasate de strămoşii noştri acum peste două mii de ani, locuri care ulterior au fost exploatate de multe alte civilizații.

Vă invităm şi pe voi să descoperiți aceste locuri încărcate de istorie.

Au fost două săptîmâni extraordinare în urma cărora am învățat foarte multe lucruri din experiența Maisei, din trainingurile și exercițiile ce le-am făcut împreună, s-a creat o mai bună coeziune în cadrul echipei și am descoperit noi facilitatori și colaboratori.

Nu există niciun comentariu.

Lasă un răspuns