Top menu

Maisa Arias în România

Maisa Arias, coordonatoarea globală a programelor educaționale și a comunităților Alianței Pachamama, a fost alături de noi timp de două săptămâni pentru al doilea an consecutiv.

Ajunsă în România pe 20 Septembrie, după o lungă călătorie din Australia, am decis ca în primul weekend să vadă noi locuri minunate din țara noastră.

Dacă anul trecut i-am arătat peisajele mirifice ale Roşiei Montane şi ale împrejurimilor, acum am pornit spre Țara Hategului.

În drum spre această frumoasă zonă a țării noastre, am traversat una dintre cele mai spectaculoase şosele din lume, Transalpina.

Lungă de aproximativ 150 km, Transalpina oferă nişte peisaje absolut superbe. Gândurile se opresc, lăsând loc contemplării.

Ajunşi la destinație, am vizitat Geoparcul Dinozaurilor ”Țara Hațegului”, unde am aflat lucruri extraordinare de la coordonatorul proiectului, Cristi Ciobanu, care ne-a fost şi ghid.
O echipă de tineri pasionați de la Universitatea București au dezvoltat un proiect absolut revoluționar în Țara Hațegului, făcând descoperiri uluitoare despre dinozaurii ce au trăit pe acest teritoriu acum milioane de ani.

pachamama_1

                                                                                                    Geoparcul Dinozaurilor ”Țara Hațegului”

După Hațeg, a urmat Sarmisegetuza, capitala statului dac, o cetate cu o încărcătură istorică și spirituală impresionante, fapt ce l-a simțit și Maisa.

Reveniți în București, pe 25 Septembrie am organizat la sediul Pachamama ” Trainingul pentru Facilitatori”.

A fost pentru al doilea an consecutiv când am organizat acest training pentru viitorii facilitatori ai Simpozionului “Trezirea Visătorului, Schimbarea Visului”.

Participanții au fost două doamne profesoare de la Liceul Sportiv Clinceni, Alin Bursuc, elev al Liceului Sportiv Clinceni, Daniel Diaconu, Alexandra Postelnicu, Alina Stancu și Lidija Mitrojevic, venită special din Serbia.

Astfel, comunitatea Pachamama creşte şi poate împărtăşi mesajul simpozionului cu cât mai multe persoane.

pachamama_2

                                                                                                                                Trainingul pentru Facilitatori

În următoarele două zile după trainingul pentru facilitatori, Maisa a ținut un alt eveniment important, Training Leaders Program, prin care ne-a instruit cum să devenim traineri pentru viitorii facilitatori.

Acesta a fost un alt mijloc care ne va ajuta să dăm mai departe mesajul Pachamama Romania și să oferim și altora posibilitatea de a deveni facilitatori.

Pe lângă informațiile tehnice primite, am realizat și multe exerciții practice care ne-au dat încredere pentru a planifica un training pe care noi, cursanții, să-l susținem.

Astfel, vă așteptăm pe cei care iubiți natura și pe semenii noștri și doriți să vă exprimați această iubire la cât mai multe persoane prin Simpozionul Pachamama ”Trezirea Visătorului, Schimbarea Visului”, la trainingul pe care îl vom organiza pe 10 Noiembrie.
Va fi pe parcursul unei singure zi și va dura aproximativ 7 ore. Veți cunoaște persoane noi care vă împărtășesc pasiunile, veți învăța lucruri noi, veți trăi experiențe minunate și veți deveni traineri, fiind noi antrenori pentru viitorii facilitatori.

Pentru a vă înscrie, scrieți-ne pe adresa de mail daniel.diaconu@pachamamaromania.ro.

pachamama_3

                                                                                                                                       Training Leaders Program

Retreat pentru Dezvoltarea Abilităților de Leader în cadrul echipei Pachamama România În weekend-ul 29-30 Septembrie am organizat un Retreat pentru Dezvoltarea Abilităților de Leader în cadrul echipei Pachamama România coordonat, de asemenea, de Maisa Arias, la care a participat o parte din echipa Pachamama România.

pachamama_4

                                                                                          Retreat pentru Dezvoltarea Abilităților de Leader

Au fost două zile în care am putut discuta despre ceea ce s-a întâmplat în ultimul an și planurile pentru dezvoltarea proiectelor din viitorul apropiat: promovarea Drepturilor Naturii în România; Roșia Montană Marathon – un eveniment care ridică gradul de conștientizare cu privire la natura sacră a munților din zonă; și extinderea programelor educaționale de transformare: Simpozionul ”Trezirea Visătorului” și Inițiativa ”Drawdown” a Alianței Pachamama.

Unul din exercițiile de mare impact a fost cel de soluționare a problemelor prin vizualizarea lor din diferite poziții de leadership.

Am recapitulat, de asemenea, metoda DARCI care ne ajută să ne structurăm mai eficient echipele pentru proiectele ce le dezvoltăm.

Lidija Mitrojevic a reușit din nou, prin exercițiile ei, să crească energia și vibrația din sală. Ne bucurăm că ne-ai însoțit și la acest retreat, venind special din Serbia, și suntem alături de tine în dezvoltarea comunității Pachamama din țara ta.

Cu sprijinul lui Aimee D Albon, acest eveniment l-am organizat la sediul Parcului Național ”Piatra Craiului” din Zărnești, un adevărat monument arhitectural, cu o dotare tehnologică impresionantă.
Vă invităm pe toți cei care iubiți muntele să vizitați acest centru dedicat Pietrei Craiului, care găzduiește și un muzeu pe care cu siguranță o să-l îndrăgiți, în special copiii.

Reîntorși la București, am organizat alături de Maisa și noul facilitator, Lidija, Simpozionul ”Trezirea Visătorului, Schimbarea Visului” la Facultatea de Geologie a Universității București.

pachamama_5

                          Simpozionul ”Trezirea Visătorului, Schimbarea Visului” la Facultatea de Geologie

Ne bucurăm că am putut împărtăşi experiența Simpozionului Pachamama și cu studenții acestei facultăți.
Maisa Arias a fost alături de noi ca și facilitator, oferindu-le celor prezenți mai multe informații despre activitatea globală a Pachamama Alliance și despre comunitățile create, ea fiind însăși coordonatoarea acestora.

Le-am vorbit studenților și despre programele Pachamama România – Programele educaționale și de transformare personală, Festivalul Viața Verde București, Drepturile Naturii și Roșia Montană Marathon.

Am fost foarte încântați pentru deschiderea lor, pentru dezbaterile purtate cu ei și pentru că au arătat că sunt activi prin acțiunile ce le derulează pentru protejarea naturii.
Sperăm ca împreună să facem noi evenimente prin care să oferim posibilitatea la cât mai mulți colegi ai voștri să vadă o altă perspectivă de a privi situația prezentă la nivel global.

Suntem foarte fericiți pentru Lidija Mitrojevic care a fost la prima ei prezență ca facilitator, după ce în urmă cu doar o săptămână participa la Trainingul pentru Facilitatori şi Trainingul pentru Lideri. Felicitări, Lidija și mult succes în Serbia. Să oferi experiența simpozionului la cât mai mulți oameni din comunitatea ta.

Mulțumim pe această cale și lui Aimee DAlbon care a făcut posibilă organizarea acestui eveniment.

Au fost două săptămâni pline, cu multă energie, informații noi, ce au adus cu sine transformare, noi facilitatori și o nouă comunitate Pachamama prin Lidija în Serbia.

Mulțumim; Maisa pentru tot ce ne-ai oferit, pentru noile informații, pentru coordonare, pentru evenimentele susținute, pentru înțelepciunea și experiența ta prin care ne-ai ajutat să învățăm lucruri noi, să ne dezvoltăm și să căpătăm entuziasm pentru dezvoltarea proiectelor noastre.

Sperăm ca și anul viitor să revii la noi și să găsești o comunitate și mai mare, dezvoltată în cât mai multe părți ale țării noastre!

Nu există niciun comentariu.

Lasă un răspuns