Top menu

Lansarea Filmului „Poveștile și Energiile Roșiei Montane”

Astăzi, la împlinirea a 10 ani de când am descoperit Roșia Montană sau mai bine spus…de când Roșia Montană m-a descoperit pe mine, nu-mi vine să cred că particip la o a doua lansare a unui film documentar despre această zonă şi asta într-un interval de 2 ani.

Roşia Montană este şi va rămâne un izvor inepuizabil de energie creativă şi tămăduitoare spiritual. Un izvor generos la care mergi pentru a-ţi umple sufletul de lumină divină. Iar scânteia focului creativ aprinsă în acest loc încărcat de aur te ajută să treci dintr-un con de umbră în lumina harului tău pe pământ, aşa cum de altfel mi s-a întâmplat şi mie, căci în timpul petrecut în Roşia pot spune că mi-am găsit rostul, misiunea mea pe pământ, pe care îmi doresc s-o pot pune în slujba comunităţii.

În încercarea de a aduce cât mai multă lume la Roşia, am demarat organizarea Maratonului de la Roşia Montană, un eveniment care, cu timpul, a căpătat şi conotaţii spirituale şi culturale, pe lângă cele sportive şi ecologice.

Acum doresc să vă împărtăşesc din experianţa mea recentă, ce s-a constituit într-o adevărată lecţie de viaţă în căutarea echilibrului interior.

În ultimii 5 ani am tot dat, m-am dăruit trup şi suflet proiectelor Pachamama, ajungând la o epuizare fizică şi psihică. Mintea mă îndemna să fac cât mai multe, ea fiind – să spunem – partea consumistă… „mai multe proiecte Alexandra, mai multe întâlniri, mai multă implicare!” Corpul meu în schimb îşi cerea dreptul la odihnă.

Păstrarea echilibrului este ca ciclul RESPIRAŢIEI: INSPIRI – EXPIRI …. nu poţi doar să expiri pentru că vei rămâne fără  oxigen.

Mi-am găsit echilibrul prin deconectare, linişte, meditaţie şi o atitudine de RĂBDARE… să îmi las corpul să îşi urmeze cursul natural în procesul de vindecare.

De această atitudine de răbdare este nevoie – cred eu – şi în proiectele de la Roşia pentru că lucrurile nu se întâmplă peste noapte, ci în etapele dictate de paşii mici, cu entuziasm, optimism şi recunoştinţă pentru ceea ce avem şi ceea ce putem face; de asemenea, cu recunoştință pentru toate persoanele implicate în săvîrşirea acestor proiecte, pentru că altfel, de unii singuri nu putem realiza mai nimic.

Îmi doresc ca prin acest film să răspândim poveştile şi energiile Roşiei Montane peste mări şi oceane. Să atragem cât mai multă persoane la Roşia Montană, iar acestea – odată ajunse ajunse aici – să îşi descopere vocaţia şi să-şi valorifice potenţialul creator (aşa cum mi s-a întâmplat şi mie), pe care să le pună apoi în slujba comunităţii.

Mulţumesc tuturor celor prezenţi pentru generozitatea de a-şi dedica din timpul lor participării la acest eveniment.

Mulţumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui film.

Mulţumesc doamnei Silvia Pintea pentru disponibilitate, entuziasm şi colaborarea excelentă.

Mulțumesc domnului regizor Ion Cristodulo pentru ingeniozitatea de a capta esenţa din fiecare legendă și de a le reda într-un mod atât de armonios.

Mulţumesc tuturor colaboratorilor şi voluntarilor din Roşia Montană.

 

Alexandra Postelnicu,

Președinte Pachamama România

 

Nu există niciun comentariu.

Lasă un răspuns