Top menu

Impresii în viteză

Eliza Trifan
Ma numesc Eliza Trifan si sunt voluntar in Organizatia Pachamama Romania.Alexandra, m-a tot zorit :) sa scriu cateva cuvinte despre Maraton, desi stie ca mie  nu-mi place sa scriu prea mult, eventual daca imi cerea niste  fotografii. Si iata cum au trecut participantii prin filtrul meu:

Domnul Ilie Rosu, caruia ii datorez probabil mai mult decat aurul de la Rosia Montana pentru ca nu-l pot tutui, dar na, e un mare Domn, cum as putea sa-l tutuiesc? As vrea si eu o farama macar din secretul energiei lui. L-am vazut mancand cateva firimituri de mancare,  dormind cateva secunde, batand la pas in lung si-n lat Rosia Montana si-n ziua Maratonului s-a tinut scai de maratonisti sprinteni ca lumina. Si mai ducea si patru steaguri! Ce sa mai zic, Cinste lui si ma bucur ca am fost in preajma lui!

Mihai Pantis, a pierdut cheia de la camera de hotel, dar nu si-a pierdut nici o milisecunda ambitia de a-si castiga locul pe podium la maraton. A venit hotarat si a plecat si mai hotarat pentru urmatorul maraton. Felicitari!

Radu Maxim, o prezenta in spiritul Rosiei Montane, sigur nu a alergat pentru “aurul” nostru ci pentru a nu rata aburul si roua diminetii de pe mirificul Tau Brazi

Hiroko Ogawa, eu cred ca are numai o viteza, Turbo. Si Cupa Maratonului poate confirma.

Dana si Cristi, bolnaviori insa i-a pus Domnul Ilie la treaba. Nu scapau ei asa usor.

Domnul Costica, cand a venit sa se inscrie a eclipsat pe toata lumea, c-un manunchi de medalii era decorat. Si n-a glumit, a luat-o si pe-a noastra sa nu cumva sa se simta celelalte singure. Si are 74 de ani! Si desi este el mai scortos a tinut mortis sa le stranga mainile celor mai sageti dintre competitori si sa-i felicite!

Tene Kamela, as zice ca e Bolt de Romania, intru totul, cu viteza luminii trecea, magnetic, natura ii zambea in timp ce depasea orice record de audienta.

Marius Junoiu, a iubit Rosia din prima milisecunda si nu pentru aurul din adancuri si pentru ce emana la suprafata: spiritul de luptator, puritate, iubire, solidaritate, si a intrat in joc.

Gabi Manea, cred ca a ajuns sa cunoasca fiecare pietricica din Rosia Montana – incat ar putea deja sa faca un studiu topografic – si nu pentru a cauta valva ci pentru a se asigura ca-si gaseste locul potrivit in inimile noastre.

Andi, cred ca si acum acuza dureri musculare de la atata fluturat a steagului Romaniei pe ritmuri de Uniti, Salvam Rosia Montana!

Alex Ionescu, a simtit Rosia Montana incat si acum il urmareste ca o naluca.

Carmen Miron, si-a ales cei mai buni prieteni, apoi o bucata de pamant romanesc aurit si a cusut o frumoasa poveste de iubire.

Vlad Popescu, nu stiu cine i-a soptit Alexandrei sa-l insarcineze cu arbitrajul Maratonului, oricum si-a intrat inimaginabil in rol si chiar s-a autodepasit, pe langa concurenti, a arbitrat sentimente, situatii, etc.

Mihai Farcas, as spune castigatorul de la 31 km desi nu am avut o asemenea proba :) , S-a ratacit pe traseu, dar nu a contat, si-a revenit si a dus lupta pan la capat. O medalie supermeritata!

Domnul Liviu Constantin, nu stiu daca a fost neaparat maratonul care l-a motivat sa participe si sa castige un loc fruntas ci cred ca spiritul Rosiei Montane si al valorilor pure l-au atras. Ne-a urmarit indeaproape miscarile si s-a bucurat alaturi de noi de reusita maratonului. Multumesc de sustinere!

Corina Rotaru a fost ca un Napoleon, le-a facut pe toate, si voluntar si alergator, ambele ca succes. N-am simtit nici o secunda ca o cunosc doar de o zi. Totul a fost magic

Teodora Spiru  a venit si ea la inscriere, dar mai sa dea inapoi pentru ca nu primea tricou la cursa de 10 km, deci Ale, super design la tricou :) Am vazut-o si i-am zis ” iti donez tricoul meu, numai alearga si castiga!” si a alergat ca Forest si a castigat ca el, multa admiratie si un loc fruntas in memoria maratonului. Domnul Dan Feraru ii tot zicea ca e noua noastra olimpica din 2016 si nu a glumit :)

Mihnea Bocaniciu, 15 ani in viata asta, dar alti mii in alte vieti probabil de maratonist olimpic. Un tempo bun si sustinatori pe masura. Sigur vom mai auzi de el.

Alex Paun   a venit sa se inscrie cu cumnatelu, Tica Darie.  A venit si cu podoaba lui, un baietel de vreo 4-5 ani, argint viu ca unchiul sau. Si am zis, astia-s toti o familie, deci sigur tre sa ma pregatesc cu cupa cat mai repede. Si nu m-am inselat.

Domnul Dan Feraru, l-am cunoscut cu o seara inaintea maratonului si parca era din echipa noastra, un Napoleon ca si Corina. Ne-a sustinut la milimetru si ne-a dat cateva lectii bune. Pentru mine e omul care tace si face, si intervine cand simte. Nu o sa uit cand in forfota maratonului i-am oferit un baton energizant, si mi-a zis ca o sa-l vrea abia la a treia tura, si el avea doar 2 ture in program, pesemne ca energizantul era insasi Rosia Montana si poate participantii/ voluntarii vioi si plini de pasiune

Tica Darie

Eram in centrul Rosiei unde multimea tot forfota ca-n asteptarea lui Avram Iancu. Si ca sa vezi, era chiar Avram Iancu in chip de Tica Darie, chip de ingeras, muschi de Arnold :) Venise vreo 2500 km pe bicicleta tandem din Copenhaga pana-n Alba Iulia si de acolo alergat pan in sanul motilor. Si a fost magnetica primirea, multe ovationari, vanatai pe spinare de la atatia “bravo”. Mai tarziu in cadrul Fan fest am aflat ca e un adevarat activist al Romaniei noastre si ca ne duce numele cu lauda pe unde apuca. Mirarea a fost cand l-am vazut ca vine la monumentul Eroilor sa se inscrie la maraton ( a doua zi dupa cursa de 2500 km) si am zis asta micu’ e chiar un erou al motilor, fara indoiala un Avram Iancu. Si a alergat cu pletele-i-n vant ca sa ne castige si cupa noastra, si si-a meritat-o pe deplin. Deci, Tica Darie! Imposibil sa-l ratezi intr-o multime! debordeaza de optimism, bunavointa, entuziasm si mai ales valori. Mult respect!

si  Alexandra Postelnicu, Amelie a noastra, nu cred ca si-a simtit prea mult picioarele caci eu o vedeam mereu plutind si adunand ingeri cat sa formeze un zid in jurul Rosiei Montane.

Toata lumea roia in juru-i pentru a i se da sarcini, sfaturi, felicitari, medalii :) .  Si a dat cat a putut de mult si  ii multumesc infinit  pentru a ma invita sa-i fiu alaturi ei si magicei echipe si mai ales Rosiei Montane.

Si sper ca pe viitor sa ne tina tot aproape.

Felicitari tuturor!

Be & do good!

Eliza Trifan

Nu există niciun comentariu.

Lasă un răspuns