Top menu

Împărtășirea unui spațiu sacru: Adunarea globală a Alianței Pachamama din 2018

adunare_globala

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Participanții de la Adunarea Globală a Alianței Pachamama din 2018

 Peste 130 de persoane din comunitatea internațională a Alianței Pachamama s-au reunit în perioada 25-28 mai 2018 pentru organizarea Pachamama Alliance Global Gathering într-un spatiu comun de învățare, inspirație, ceremonie și conexiune în frumoasele dealuri din California de Nord.

Scopul adunării a fost:

“Pentru a crea un spațiu în care aliații de la Pachamama se reunesc pentru a-și cunoaște legătura profundă dintre ei,cu Pământul, cu ei înșiși și cu această lucrare transformatoare și de acolo sunt inspirați și dornicisă se mute într-o acțiune eficientă, cu un angajament comun pentru o lume înfloritoare, dreaptă și durabilă pentru toți “.

O adevărată adunare globală

Participanții la Pachamama Alliance Global Gathering 2018 s-au întâlnit din aproape zece țări, printre care Malaezia, Noua Zeelandă, România, Japonia, Mexic, Africa de Sud, Statele Unite și Argentina. A fost profund inspirațional împărtășirea discursului care a necesitat mai mulți traducători, iar sacrificiile pe care fiecare persoană le-a făcut să fie acolo au contribuit laîmplinirea unuiangajament profund împărțit pentru a face această adunare o experiență cu adevărat transformatoare.

Conștientizând rădăcinile de transformare

adunare_globala1

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Lynne Twist, adresându-se adunării

 Un mare beneficiu de a avea atât de mulți parteneri ai Alianței Pachamama într-un spațiu restrans a fost faptul că participanții au fost în măsură sămulțumească și să se regăsească pe sine, ceea se s-a potrivit întocmai cu obiectivul Adunării.

Au fost prezenți facilitatori care au condus peste 50 de simpozioane ”Trezirea Visătorului”; Membrii Alianței Pachamama, care au contribuit la toate cele 166 de evenimente comunitare, la care au participat peste 9 000 de persoane, între ianuarie 2017 și această adunare ; și mulți alții care s-au dedicat creării unei lumi prospere, drepteși durabile.

Lynne Twist, cofondatorul Alianței Pachamama,și-a exprimat recunoștințaîn spuselesale din deschiderea evenimentului, când a mulțumit participanților pentru că sunt “rădăcini de transformare” care creează și hrănesc rețelele globale de oameni dedicați schimbărilor cu adevărat transformative.

Prezentatorii explorează separarea

adunare_globala2

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Paul Hawken discutând despre proiectul Drawdown și încălzirea globală

Lista prezentatorilor a inclus pe Paul Hawken, Charles Eisenstein, Rev. D Johnson, Drew Dellinger, Will Grant și Brian Swimme, precum și personalul și partenerii Alianței Pachamama. Fiecare a fost invitat să vorbească pe tema aleasă de ei, așa că a fost surprinzător faptul că, într-un fel sau altul, au vorbit despre impactul creării unor separări false între lucruri care sunt asemenea.

Paul Hawken a vorbit despre modul în care societatea a făcut în mod fals climatul “celălalt”, rezultând într-un limbaj contraproductiv, cum ar fi “lupta” sau “împiedicarea” încălzirii globale, ceea ce face climatul un adversar mai degrabă, decât o parte a sistemului nostru viu. În mod similar, Charles Eisenstein a oferit “cheia pentru orice de pe această planetă chiar acum: practica de a întreba:” Ce înseamnă să fii tu?” Viziunea lui este că punerea acestei întrebării aduce este opusul creării unui inamic și distrugerii lui, ceea ce societatea face deseori prezentând probleme precum încălzirea globală.

Poetul Drew Dellinger a reamintit publicului că, deși nu există “noi” și “ei” în universul nostru fundamental interconectat, asta nu înseamnă că nu există nici o responsabilitate, nici o lucrare de făcut. Un moment deosebit de puternic în prezentarea făcută de Rev. D a fost atunci când a cerut ca toată lumea “să ia poziție” și a explicat că împins de frică nu va realiza niciodată o schimbare a viziunii. Will Grant, de asemenea, a vorbit despre modul în care se tem de “celălalt” poate duce la panică, spunând că el a privit climatul politic actual din SUA ca fiind “un simptom al unei națiuni în panică” și a continuat să articuleze modul de asumare a răspunderii și de a fi în acțiune, împreună.

Brian Swimme, unul dintre vorbitorii finali, s-a axat pe modul în care putem extinde conștiința noastră modernă, considerându-ne ca parte a unei inteligențe galactice mai mari. Căutând o notă mai ușoară, el a citat durata medie de viață a unei specii de mamifere de 2,6 milioane de ani, oferindu-ne timp suficient pentru a finaliza lucrarea din fața noastră …

adunare_globala3

Sharing a Sacred Space: The 2018 Pachamama Alliance Global Gathering

Un fragment al discuției lui Charles Eisenstein la Global Gathering.

 Ia cu tine acasa ce ai învățat la Adunare!

adunare_globala4

Realizările participanților, cuvintele vorbitorilor, împrejurimile frumoase … totul a fost inspirațional. Dar ceea ce era cu adevărat important era ca adunarea să se termine, știind că 130 de oameni s-ar întoarce în locașurile lor și ar face exact același lucru: să lucreze pentru o lume mai bună într-un mod cât mai mic posibil. Charles Eisenstein a declarat frumos atunci când a spus:

“Așadar, vă ofer o poveste care poate atenua această preocupare a minții. Poate să invocăm principiul rezonanței morfologice, care, în stadiul actual al lucrurilor, este profund neștiințific. Se spune că orice schimbare care se întâmplă într-un singur loc creează un câmp de schimbare care permite aceeași schimbare să se întâmple mai ușor în orice alt loc. Orice act de bunătate creează un câmp de bunătate. Orice act de compasiune, orice act de vindecare. Nu știți cum se propagă acest câmp, dar știți că, pe măsură ce faceți acele lucruri pe care le faceți parte din evenimente mai mari.”

Pentru a vă conecta cu vibrațiile încă rezonante ale Adunării Globale, vă încurajăm să vă angajați în grupul live al Global Gathering 2018 pe Pachamama Alliance Global Commons. Și sperăm că și tu te poți simți inspirat de rădăcinile transformării, de rețeaua oamenilor conștienți, angajați, care lucrează în întreaga lume în slujba lui Pachamama.

Explorați modul în care conceptul de “celălalt” conduce crizele ecologice și sociale cu care se confruntă omenirea în Descoperirea Dreamer-ului, cursul nostru gratuit online.

Nu există niciun comentariu.

Lasă un răspuns