Top menu

Festivalul Viața Verde București 2019 la final

Ediția a IV-a a Festivalului Alternativelor Durabile Viața Verde București a adus cu sine multă enegie din partea participanților, ateliere de creație și de joacă pentru copii, Atelier “Patrula Albinelor” (Stupina), stand de cărți și reviste științifice, expunere de pictură, stand despre știința viitorului (Asociația Științifică Plasma România), prezentarea săptămânii geologiei (Facultatea de Geologie, Universitatea București), precum și concerte cu Kathy, Adelina Chucky, Barock, Ana Teodora și Cats in the Rain.

Ne-am bucurat de energia, curiozitatea și dorința de cunoaștere a copiilor care au vizitat standurile și ateliere de creație și de joacă. Părinții s-au alăturat și ei, astfel s-a creat echipe de joacă pe iarba verde de pe Insula Pensionarilor, având în jur copaci falnici, apa lină a lacului și mulțimea de păsări ce plutea pe ea.

Ei au pictat alături de Ioana diverse peisaje și mesaje pe tricouri, în stilul celor realizate la Cursa Copiilor de la Roșia Montană Marathon.

 

11

Corina Chirilă a fost prezentă cu mai multe tablori superbe care ilustrau părți din natură, reușind să ne captiveze prin frumusețea lor și creativitatea folosită la realizarea acestora.

22

Atelierul „Patrula Albinelor” (Stupina) a tras atenția tuturor vizitatorilor prin stupul cu albine și delicioasele sortimente de miere cu care producătorii au venit,

Poza cu atelierul

33

Asociația Științifică Plasma România, reprezentată de Constantin Barbu, a fost din nou prezentă la festival, prezentându-ne soluții sustenabile pentru dezvoltarea societății noastre.

Cristina Toma, reprezentanta Facultății de Geologie din cadrul Universității București, a prezentat tuturor vizitatorilor ce vor primi în cadrul Săptămânii Geologiei ce va avea loc în perioada 6-12 Octombrie.

Poza

44

Ne-am bucurat și de prezența Centrului de Dezvoltare Durabilă Polizu, care a prezentat vizitatorilor conceptele de management al deșeurilor, reciclare, dezvoltare durabilă etc.

 

55

În fiecare din cele două seri ale festivalului ne-am bucurat de muzică de foarte bună calitate din partea artiștilor invitați.

În cele două seri ale festivalului au cântat Kathy, Adelina Chucky Folk, Barock, Ana Teodora și CATS in the Rain, cărora le mulțumim pentru muzica superb, energia oferită și atmosfera creată.

Mulțumim tuturor participanților pentru acceptarea invitației noastre la festivalul prin care să celebrăm viața verde din București.

Mulțumim tuturor partenerilor prezenți pentru valoarea și energia voastră, autorităților locale pentru deschidere și colaborare, sponsorilor pentru contribuție și tuturor voluntarilor pentru implicare și ajutor.

Festivalul marchează „Ziua Mondială a Ozonului” – 16 septembrie, „Săptămâna Mobilității Europene” – 16-22 septembrie, „Ziua Internaţională a Păcii”- 21 Septembrie și „Ziua Mondială a Turismului și a Curățeniei” – 27 septembrie.

Este un eveniment „Om pentru Natură” și „Natură pentru Om”, recunoscând Drepturile Naturii.
Acesta promovează un stil de viață conştient și înțelept în rândul cetăţenilor bucureșteni și nu numai, prin adoptarea unei atitudini active și responsabile în raport cu noi înşine, cu ceilalţi şi, nu în ultimul rând, cu mama natură.

Vă așteptăm cu mare drag în 2020!

Până atunci să trăim în armonie cu noi înșine, cu cei din jurul nostru și cu natura.

Nu există niciun comentariu.

Lasă un răspuns