Top menu

Evenimente Anuale

Ziua Păcii

Ziua Internationala a Pacii (INTERNATIONAL DAY OF PEACE), infiintata de Natiunile Unite in 1981, isi propune “sa promoveze idealurile pacii, sa tina o evidenta a faptului ca pacea este posibila in societatea noastra, fiind totodata o ocazie de a comemora si intari idealurile pacii si de ajuta la formarea unei CULTURI GLOBALE A PACII, astfel incat sa uneasca toate organizatiile si persoanele care lucreaza pentru pace”.

Citește mai multe

Maratonul Recunoștinței la Roșia Montană

Editia a 2-a a beneficiat de cadrul natural deosebit al Muntilor Apuseni si de locuri incarcate de istorie, care au amintit de daci, de romani, de Avram Iancu si de luptele duse de Armata Romana in Primul Razboi Mondial in zona Rosia Montana. 17 august este o zi importanta pentru sportul romanesc, reprezentand una dintre cele mai mari victorii ale atletismului din tara noastra, obtinuta in urma cu 5 ani, de catre Constantina Dita care a devenit campioana olimpica in proba de maraton la Olimpiada de vara de la Beijing. Ca si in prima editie, startul in cursa de maraton a fost dat telefonic din America de Constantina Dita.
Medalia oferita de organizatori are inscriptionata pe ea Statuia Victoriei din Primul Razboi Mondial, ‘Pe aici nu se trece”-monument aflat la Tisita, in judetul Vrancea, reprezentand o femeie cu sabia ridicata deasupra capului, personificare a zeitei Victoriei. Pe medalie se afla inscriptionat mesajul Asociatiei PachaMama Romania: “Natura este o fiinta vie! Spune Da drepturilor naturii!” si Victoria de la olimpiada de la Beijing: “17 august 2008-Constantina Dita-campioana olimpica”.

Citește mai multe

Ziua Pământului

Pe 22 aprilie 2014 s-a sarbatorit in intreaga lume Ziua Pamantului.
Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri.

Citește mai multe