Top menu

Implica-te

Lucrurile pe care le poţi face

Aceasta secţiunea vrea să caute acele resurse productive: distracţie, idei creative despre ceea ce putem face pentru Planeta noastră! Haideţi să ne mobilizăm şi să folosim aceste cuvinte cheie pentru a da naştere propriilor idei şi a creea activităţile noastre! Asiguraţi-vă că discutaţi cu părinţii sau cu persoane adulte aceste lucruri înainte de a le pune în practică!

Planeta are nevoie de tine
De Jon Symes

Planeta are nevoie de tine este o cărticică frumos ilustrată despre cum să ne creăm lumea în care vrem să trăim. Citeşte această cărticică minunată şi ideile inovatoare din ea despre cum putem ajuta mediul, împreună cu părinţii, prietenii, profesorul tău.

În 2011, organizaţia iMatter March a organizat primele marşuri globale. Tinerii au mărşăluit prin 43 de ţări şi 180 de oraşe cu un mesaj comun: Viitorul Nostru Contează! Un milion de tineri, au mărşăluit împreună, au cântat împreună, au urlat împreună, uniţi în scopul unui Viitor care contează, cerând ca liderii să procedeze corespunzător.

Astăzi, mişcarea s-a extins şi cere să ACŢIONEZI în multe feluri cu putinţă – toate organizate de tinerii din ziua de astăzi.

DE CE: Pentru că fiecare generaţie are o obligaţie – morală, practică chiar şi o obligaţie legală – să dea mai departe un mediu întreţinut, curat, stabil şi care să funcţioneze normal celor ce urmează, copiilor săi. Penntru că noi suntem acei copii şi noi îi iubim pe aceşti copii. Pentru că acel lucru de care Planeta are nevoie, trebuie căutat şi îngrijit în mod continuu. Pentru că aceasta este revoluţia noastră.

Este de ajuns să urlăm la Generaţia Lider pentru că îi atrage atenţia către schimbare. Noi trebuie să luăm cârma propriilor vieţi, propriilor comunităţi.

Ce poţi face pentru a combate schimbările climaterice?
de Fundaţia World Woldlife

Vizitează Ce poţi face pentru a combate schimbările climaterice, pentru idei simple şi folositoare, pentru tine şi familia ta, acasă.
Vizitează Un ghiozdan eco pentru metode de a tansforma scoala într-un mediu mai sustenabil.
Elevii pot căuta metode de a Ecologiza chiar şi camera de dormit!

Organizează o scrisoare către huddle

Videoclipul despre O zi pe Pământ a fost filmat de Şcoală Pachamama în Quito în timp ce copii desenau şi cântau despre Drepturile Naturii. Poţi aduna prietenii şi colegii de clasă la un loc pentru a celebra Drepturile Mamei Naturi. Trimite-ne o copie a desenelor şi a scrisorilor tale şi le vom include în campania celor 1 milion de semnături.

 O zi pe Planetă, Drepturile Naturii, Quito, Ecuador de Doris Ragettli pe Vimeo.

Semnează Acordul Tineretului pentru Biodiversitate

Vizitează http://biodiversitymatters.org/youth_accord.html pentru a învăţa mai multe!

Comisarii globali

Vizitează Comisarii Globalii pentru a găsi sfaturi pentru mediu şi soluţii de viaţă sustenabile.

Povestea lucrurilor
Un videoclip ce îndeamnă la reflecţie despre “lucrurile” pe care le colectam…
Vizualizează “Povestea Lucrurilor” acum!

Sfaturile verzi ale lui Zipper

Învaţă cum poţi ajuta prin metode active de distracţie, soluţii uşoare la Naţional Geographic Kids, Sfaturile Verzi ale lui Zipper

Tinerii care fac Diferenţa

Pădurarii stabilesc sisteme de atenţionare bazate pe energie solară pentru a preveni incendiile în păduri: Un grup mic de tineri elevi cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani susţin că viitoarea generaţie de gânditori care se va ocupa de protecţia mediului sustenabila va fi capabilă de nişte inovaţii formidabile.

Site-ul Copiiilor US EPA Schimbări Climaterice

Învaţă mai multe despre Încălzirea Globală, Ce înseamnă şi cum poate crea impact asupra Planetei Pământ!

Centrala Încălzirii Globale: Ajută să salvăm Planeta!

Deseori în ziua de astăzi auzim despre încălzirea globală şi noutăţile despre schimbările climatice, dar ce înseamnă mai exact? Este important să învăţăm despre încălzirea globală pentru că deşi face rău planetei noastre, sunt foarte multe modalităţi prin care fiecare dintre noi poate reduce acest “rău”. Acest ghid te va ajuta să descoperi totul despre încălzirea globală, ce o cauzează şi ceea ce poţi face la şcoală sau acasă în această privinţă.

Vino cu idei pentu activităţi şi moduri prin care putem face diferenţa la http://www.wholesalecentral.com/n-global-warming.html
şi mulţumiri speciale lui Bethany pentru distribuirea acestui link!

În goana după Gheaţă

Mai multe detalii: htttp://www.rightsofmotherearth.com/things-to-do

În goana după Gheaţăeste povestea misiunii unui om ce vrea sa schimbe cursul istoriei prin strângerea de probe de necontestat privind schimbările de pe planeta noastră. În cele câteva luni ale primei sale călătorii în Islanda, fotograful a plănuit cea mai îndrăzneaţă expediţie a vieţii sale: Studiul Extreme Ice (Gheaţa extremă). Însoţit de un grup de tineri aventurieri, Balong a inceput lansarea unor camere revoluţionare ce fac poze la un interval de timp prestabilit peste brutalul Ocean Arctic pentru a captura recorduri anuale consecutive ale transformării gheţarilor.

În goana dupa Gheaţăo feră o demonstraţie vizuală profundă a impactului dramatic al Încălzirii Globale asupra gheţarilor din întreaga lume.

Încălzirea globală şi criza apelor dulci

Deşi 70% din suprafaţa planetei noastre este acoperită cu apă, numai 3-5% din aceasta este apă dulce. Acest articol, Încălzirea globală şi criza apelor dulci, redactat de Phil McNamura şi WaterFiltersFast.com, vorbeşte despre impactul încălzirii globale asupra apelor dulci şi include aceste Căi pentru a preveni Poluarea Apelor dulci şi Încălzirea globală:

Sunt multe măsuri pe care oamenii le pot lua pentru a preveni încălzirea globală şi pentru a proteja apele dulci de pe planeta noastră. O soluţie pentru a proteja aprovizionarea cu apă dulce este scăderea consumului de apă. Acesta este un bun obicei pe care îl putem deprinde şi este şi foarte uşor de realizat. Una din căile de a face acest lucru este reducerea timpului petrecut sub duş. Petreceţi 3 minute sub duş în loc de 10 minute şi puteţi face o mare economie de apă. De asemenea, puteţi reduce cantitatea de apă pe care o folosiţi pentru curte sau grădină.

Oamenii pot ajuta în această problemă găsind căi de a fi mai eficienţi din punct de vedere al energiei. Sunt multe feluri în care puteţi face acest lucru. Unul din ele este să găsiţi tipuri de energie alternativă cum ar fi cea solară. Energia solară este o energie naturală şi poate fi utilizată pentru multe trebuinţe şi nu va polua planeta şi nici nu va avea efecte negative asupra alimentării cu apă potabilă. Folosirea mijloacelor de transport în comun şi reciclarea sunt de asemenea alte două opţiuni foarte bune de a lupta împotriva încălzirii globale.

  • Sfaturi pentru Mişcarea Verde de National Wildlife Federation

  • Energiile regenerabile ca moduri de prevenţie a Încălzirii Globale

  • Schimbările climatice globale de EPA

  • Moduri de a te implica să ajuţi la stoparea Încălzirii Globale

  • Găseşte modalităţi pentru a stopa Încălzirea Globală

  • Stopează Încălzirea Globală prin Energy Star

  • Modalităţi de protejare a apei de The Groundwater Foundation

  • Statul New Jersey despre Încălzirea Globală

  • Modalităţi de a stopa Încălzirea Globală

Mulţumiri strănepoatei lui Sally, o studentă în Laramie, Wyoming pentru distribuirea articolului de mai sus.

Încălzirea Pământului – Încălzirea Globală pentru copii!

Un articol complet pe Global Warming for Kids! (Încălzirea globală pentru copii!). Include numeroase referinţe despre Schimbarea climatică, Energie, Reducerea Deşeurilor şi Reciclare.

Există numeroase probleme cu care se confruntă mediul nostru. Gunoiul astupă gropile de gunoi, anumite gaze rezultate de la energia pe care o folosm poluează aerul, iar toate acestea împreună au un rol negativ asupra mediului.vestea bună este că există ceva ce noi toţi putem face pentru a ajuta. Primul lucru este să înţelegem aceste probleme. Apoi putem să acţionăm, să facem schimbări, şi să încurajăm pe toată lumea să facă la fel.

Mulţumiri nepoatei lui Sam pentru distribuirea acestui link!

Încălzirea Pământului: Un ghid pentru combatereaÎncălzirii Globale

Acest articol informativ descrie încălzirea globală şi include o listă de idei în plus la soluţiile existente!

Încălzirea globală presupune că temperatura atmosferei Pământului este în creştere. Există mai multe cauze atribuite încălzirii globale, incluzând aici şi pe cele naturale, însă întreaga planetă este îngrijorată de impactul asupra omului al sistemelor şi al efectului de seră prezent în atmosferă. Încălzirea globală este de interes semnificativ, reprezentând o ameninţare şi prezentând numeroase probleme pentru sănătatea şi siguranţa oamenilor, viaţa animalelor şi a sistemelor ecologice.

Încălzirea tot mai mare: Adevărul despre Încălzirea Globală

Mulţumiri speciale lui Dylan din Texasul de Nord pentru distribuirea acestui link!

Acest articol informativ descrie încălzirea globală şi vorbeşte despre Ce pot face oamenii pentru a Stopa Încălzirea Globală?

Indivizii şi Societatea, împreună pot face foarte multe lucruri pentru a încetini sau a opri încălzirea globală. Acest set de acţiuni pe care oamenii le pot face pentru a combate încălzirea globală, se numeşte viaţa sustenabila. Reducerea „urmelor celuilalt de carbon” este o expresie foarte des întâlnită. Acest lucru înseamnă reducerea cantităţii totale de gaze de seră, eliberate pentru a întreţine stilul de viaţă al cuiva şi a calităţii existenţiale. În Statele Unite ale Americii, urmele de carbon per persoana sunt între 10.000 şi 21.000 pounds (între 4535 şi 9523 de kilograme) de dioxid de carbon produs pe an pentru a susţine stilul de viaţă actual. Obiectivul final al unei persoane care vrea să elimine contribuţiile de dioxid de carbon este de a obţine un stil de viaţă carbo-neutru, în care să nu existe contribuţii de dioxid de carbon. Altă opţiune este de a trăi în stiluri de viaţă de tipul non-carbon, ceea ce înseamnă că activităţile persoanelor să însemne o reducere netă a dioxidului de carbon şi altor gaze de seră.

Un pas important pe care oamenii îl pot face pentru a combate încălzirea globală este să reducă cantitatea de combustibil. Reducerea consumului de benzină reprezintă o mare contribuţie în procesul de combatere a încălzirii globale. Acest lucru poate fi obţinut prin reducerea mersului cu maşina, prin a lua transportul în comun, prin mutarea fiecăruia mai aproape de locul de muncă, prin conducerea pe autostrăzi a unor kilometri mai puţini, prin cumpărarea unei masini hibrid sau electrice, sau chiar prin mersul pe jos sau mersul cu bicicleta până la locul de muncă. Mai mult decât atât, oamenii îşi pot cumpăra alimente, mâncare de la sursele locale. Acest aspect va reduce folosirea camioanelor ce folosesc combustibil în momentul transportării bunurilor de departe.

Cea mai mare parte de electricitate în Statele Unite ale Americii şi alte naţiuni este produsă de fabrici care produc energie şi care generează o mare parte din gazele de seră pe care Umanitatea le suportă. Oamenii pot reduce efectele încălzirii globale prin a fi mai eficienţi. Prin a înlocui becurile normale cu cele ecologce, compacte şi fluorescente, prin a stinge lumina sau a scoate din priză acele aparate care nu mai sunt în funcţiune, ca să nu mai vorbim de duşurile mai scurte, toate acestea sunt metode prin care putem reduce consumul de energie, electricitate şi, prin urmare, „urmele de carbon”. Pe lângă aceasta, energia solară devine din ce în ce mai eficientă; Germania generează mai mult de 50% din energia ei prin modalităţi solare în anumite zile, iar global 20%.

Reducerea consumului de resurse naturale este o altă modalitate majoră de a reduce încălzirea globală. Refolosirea hârtiei, sticlei, a diferitelor metale, ar înlocui mai mult de 2.000 pounds (907 kilograme) de dioxid de carbon din atmosferă, per persoană. Cumpărarea bunurilor care folosesc mai puţin ambalaj vor rezulta şi mai mult de 1.200 de pounds (544,2 kilograme) reducere de „urme de carbon”. Pe lângă aceasta, nefolosirea resurselor naturale ale Planetei, cum ar fi copacii, fiecare dintre ei va ajuta prin reducerea a 2.000 pounds (907 kilograme) de dioxid de carbon din atmosferă.

Indivizii îşi pot exercita puterea de vot prin a-i influenţa pe politicieni de a urma politici de reducece sau oprire a încălzirii globale. Activiştii se pot unii şi lupta pentru a creşte gradul de conştienizare publică şi a aduce în atenţie nu numai pericolele asociate încălzirii globale, dar şi metode de a reduce, elimina, chiar a atinge reversul acestui proces nefast. În acelaşi timp, oamenii au puterea şi decizia de cumpărare prin achiziţionarea bunurilor care implică o cantitate mai mică de „urme de carbon”. Acest lucru va cere de asemenea consumatorilor să îşi îndrepte interesul către acele produse şi producători care sunt cu adevărat ecologice, şi nu au doar insciptionat „ecologic” pe ambalaj.

Ce vezi că poţi să faci?