Top menu

Donează

Sensul vieții este de a identifica propriul talent, scopul vieții este să-l împărtășești. Joy J. Golliver

Simțiți chemarea de a folosi talentele și munca dumneavoastră alături de noi pentru co-crearea unei lumi înfloritoare, echitabile și durabile?

Unde se întâlnesc talentele dumneavoastră cu nevoile noastre?

Dacă dispuneți de timp sau de talent noi avem nevoie de voluntari ca să ne ajute cu site-ul nostru, pentru crearea de materiale promoționale, marketing media, strângere de fonduri și altele …. pentru mai multe detalii despre voluntariat vă rugăm să accesați pagina noastră de voluntariat.

Dacă dispuneți de resurse financiare noi avem nevoie de fonduri pentru a finanța, cu prioritate, un spațiu de birou și pentru a plăti echipa administrativă. Pentru noi orice ban contează, astfel că dacă puteți face o donație de …. sau de … vă rugăm să ne aveți în vedere. Puteți face o donație o singură dată, puteți face donații lunare sau de câte ori considerați necesar. Noi suntem o organizație non-profit, înregistrată ca o companie cu răspundere limitată. În cazul în care doriți să faceți o donație vă rugăm să ne contactați pentru a vă putea furniza datele noastre bancare.

Dacă aveți la dispoziție alte resurse, noi avem nevoie de spații pentru training-uri, workshop-uri și adunări. De asemenea, avem nevoie de spații pentru echipa administrativă. Vă rugăm să ne contactați dacă ne puteți fi de ajutor.

Ajutorul dumneavoastră ne va permite să:

  • Extindem munca noastră
  • Dezvoltăm noi instrumente
  • Susținem cercurile și inițiativele comunitare
  • Asigurăm resursele pentru toți cei care doresc să se implice în procesul Fii schimbarea pe care dorești să o vezi în lume
  • Susținem facilitatorii și trainerii noștri ca să-și desăvârșească formarea și să-și continue munca

Esti companie? Schimba destine gratis! Directioneaza 20% din impozitul pe profit.

Vino alaturi de noi pentru a lasa lumea putin mai buna decat ai gasit-o!

Iata ce poti face:

Daca esti firma, poti sa directionezi 20% din impozitul pe profit ce revine statului. In anul 2004 in Codul Fiscal a fost introdusa o facilitate de impozitare dar foarte putine societati comerciale fac uz de aceasta inlesnire. Astfel potrivit Codului Fiscal art. 21. alin. 4 poti sa scazi din impozitul pe profit datorat statului sumele aferent.  Legislatia impune doua conditii in acest sens: suma nu trebuie sa depaseasca 0,5% din cifra de afaceri a firmei si trebuie sa se incadreze in limita de 20% din impozitul pe profit ce revine statului.

Procedura de redirectionare:

Procedura in sine este una extreme de facila, presupunand eforturi minime din partea societatii comerciale. Astfel, daca doriti sa ne sprijiniti, se va intocmi un contract de sponsorizare. De mentionat este faptul ca societatea va trebui sa realizeze, la momentul redactarii contractului, o estimare a valorii cotei de 20% deoarece sponsorizarea trebuie sa fie inregistrata in contabilitate in anul pentru care se face plata impozitului (anul anterior momentului platii efective). Contractul astfel finalizat va fi apoi trimis ONG-ul nostru, pe care il vom semna si stampila, cu obligatia de a returna companiei exemplarul primit. Contractul astfel incheiat constituie dovada actului de mecenat, iar in baza acestuia se va realiza redirectionarea.

Suma ce urmeaza a fi donata este considerata cheltuiala nedeductibila si se constituie ca un credit fiscal. Nu afecteaza baza de impozitare. Iar in momentul platii impozitului pe profit, catre ANAF, se va achita doar restul din impozit.

In cazul in  care compania nu a avut profit, aceasta poate sa apeleze la creditul fiscal. Aceasta ii permite practic sa realizeze sponsorizari chiar dacă nu obtine profit în anul respectiv, suma fiind acoperita de un credit fiscal disponibil pe o perioadă de sapte ani. Pe masura ce situatia companiei se imbunatateste, aceasta isi poate deduce din impozitul pe profit viitor sponsorizarile realizate în anii precedenti si acumulate în creditul fiscal.

Cine va beneficia?

Toată lumea. Noi credem în interconectarea a tuturor ființelor vii și considerăm că dacă inspirăm și suntem inspirați să întreprindem acțiuni pentru co-crearea unei lumi înfloritoare, echitabile și durabile, atunci aceste acțiuni vor avea efect propagator. Anumite acțiuni vor avea efect direct, altele indirect, dar toate contează.

Directioneaza 3.5% din impozitul pe venit  Formular 230 sau 20% din impozitul pe profit  Formular 200 .

Anual, sunteți obligați să depuneti declarația de venit la administrația financiară. 3.5% din impozitul pe venitul tău poate fi direcționat către un ONG, pentru a-l susține. Altfel acei bani se duc tot la stat. Alege 3.5% pentru Pachamama. Vizualizati exemplu de Formular 230 (redirectionare ) 3.5% – completat cu datele Asociatiei Pachamama Romania  sau descărcați aici documentul de exemplu în format PDF Vă mulțumim pentru ajutorul dat în procesul Marii Schimbări.

Noi considerăm că comunitatea este plină de resurse¹ și noi suntem determinați să explorăm și să identificăm noi modalități de a pune în voloare aceste resurse ale economiei.

 

Notă de subsol

1. Pentru crearea unei comunități, o economie de resurse. Charles Eisenstein.