Top menu

Despre noi

Pachamama Romania s-a nascut din visul Alexandrei Postelnicu, directorul executiv al asociatiei, psiholog cu studii facute in SUA – care si-a schimbat toate planurile profesionale, cand a auzit chemarea magica a misiunii Pachamama (Mama Terra, in romana). Iata pasii ce-au urmat, in ordine cronologica.

 NOIEMBRIE 1997 – Era in America, studenta, atunci cand a primit o invitatie la un simpozion Pachamama, numit “Trezirea Visatorului”.

Isi aminteste si acum mesajul care a ajuns la ea “Traim intr-o societate care se confrunta cu multe probleme: de mediu, sociale, personale care vrem, nu vrem ne macina adanc. Cu totii ne-am dori sa facem o schimbare, dar cateodata nu stim de unde sa incepem, unde putem contribui, credem ca nu avem nicio putere, ne simtim prea mici. Pentru a rezolva adevarata criza, trebuie sa ne gandim mai ales care sunt cauzele ei principale, si relatia dintre criza economica, sociala si criza emotionala/ spirituala, cum una o influenteaza pe cealalta si ca sa avem un adevarat impact, trebuie sa actionam in aceste trei domenii. Adevarata cauza a tuturor crizelor este iluzia lipsei de conexiune – noi credem ca suntem separati, separati unii de ceilalti, separati de Natura si tot ce ii facem mediului. Acesta este vechiul vis in care am trait – sau in care mai traiesc unii dintre noi. Este responsabilitatea noastra sa ne trezim din acest vis si sa schimbam modul in care vedem lumea. Stiinta moderna valideaza ce strabunii nostri ne-au spus mereu, ca noi suntem interconectati, facem parte dintr-un intreg si orice actiune a noastra are consecinte nebanuite”.

Atinsa profund de acest mesaj, Alexandra a simtit o chemare mai presus de ea, o sansa la o misiune cu totul aparte si s-a dedicat trup si suflet visului Pachamama. “Ma pregateam sa imi termin doctoratul in Psihologie, poate sa fac un stagiu in America, si sa imi deschid un cabinet particular, in Europa sau America. In timpul simpozionului, am simtit cum sufletul meu cauta mai mult. Mi-am dat seama ca sunt interesata nu numai de videcarea individuala (de aceea am studiat biologie, psihologie, tehnici de meditatie), ci mai ales, de vindecarea coletiva si de vindecarea planetei. Mi-am dat seama ca suntem intr-o perioada foarte sensibila, cand riscam sa ne autodistrugem, cand viitorul generatiilor urmatoare este pus in pericol si exista atat de multa suferinta, frica, nepasare, dar in acelasi timp, exista foarte multe resurse si oameni care lucreaza la schimbare”.

SEPTEMBRIE 2009 – Alexandra a stat atunci, in Amazon, fata in fata cu triburile achuar, cele de la care a pornit toata aceasta misiune emotionanta Pachamama. I-au atins sufletul ca nimeni altii.

NOIEMBRIE 2009 – A devenit facilitator Pachamama

IANUARIE 2011 – A intalnit-o pe Carmen Marin, o pictorita talentata, care avea sa ii devina prietena de suflet si autoarea logoului Pachamama Romania. Din acest moment, o magie mai presus de ea sau de noi, a facut ca totul sa se intample. Alexandra nu avea nimic planificat, cand intalnirile minunate au inceput sa curga una dupa alta. A cunoscut rand pe rand, in momente in care numai la asta nu se astepta, toti oamenii care aveau sa devina parte din spiritul Pachamama. Ca un puzzle miraculos care parca se rezolva de la sine daca iti doresti din toata inima. “Un vechi proverb spune ca “orice calatorie lunga, incepe cu pasi marunti”. Cu pasi mici am inceput si eu sa organizez simpozionul: mai intai in sufrageria mea, unde am invitat cei mai buni prieteni. Una dintre participante, Carmen Marin, o tanara pictorita binecunoscuta in Romania si mai ales in Belgia, Finlanda, Franta si Spania, a fost profund impresionata de mesajul simpozionului si a decis sa-l faca cunoscut mai departe, la randul sau. Carmen ne-a facilitat intalnirea cu dna Valeria van Groningen, organizatorul Maratonului International Bucuresti, care a fost de acord sa promoveze programele Pachamama in evenimentele sale”, isi aminteste Alexandra.

APRILIE 2011 – Urmatorul pas a venit firesc: Alexandra decide sa se intoarca definitiv in Romania si sa ne vorbeasca tuturor, din inima, despre extraordinara misiune Pachamama. Avea in minte ONG-ul pe care voia sa-l creeze ca sa ii inspire pe romani in ceea ce priveste transformarea, vindecarea, renasterea spirituala si refacerea legaturii cu natura.

MAI 2011–  Ii intalneste pe Lili si Andrei, cei cu care va lucra la proiectul 4 years go (4 YG) ROMANIA – aici link catre site

IULIE 2011 – Participa la primul simpozion, la Cluj, impreuna cu Gabi Dragomir, din Canada, lidera 4YG INTERNATIONAL

8 SEPTEMBRIE 2011 – de Sfanta Maria, mama suprema a iubirii si compasiunii, se naste ONG-ul Pachamama Romania. Misiunea organizatiei este aceeasi cu cea a surorii mai mari din San Francisco: sa creeze premisele unei lumi in care oamenii traiesc sustenabil, echitabil si impliniti sufleteste.

OCTOMBRIE 2011 – Primul eveniment mare la care participa Pachamama Romania, maratonul International Bucuresti.  Alexandra a strans atunci, impreuna cu Doris Regletti din Elvetia, 900 de semnaturi pentru Drepturile Naturii: Pachamama cere ca natura sa fie recunoscuta ca o fiinta vie in legislatie

NOIEMBRIE 2011 – Alexandra participa la un training PACHAMAMA in San Francisco

DECEMBRIE 2011 – Are loc gala PACHAMAMA/4 Years Go

MARTIE 2011 – Prezentarea drepturilor naturii la RAW FOOD EXPO – eveniment organizat de Ligia Pop

IUNIE 2012 – Apare logoul PACHAMAMA ROMANIA

IUNIE 2012 – Participarea la semi-maratonul Bucuresti, unde Alexandra ii intalneste pe talentatii alergatori Florin Stanciu si Ilie Rosu si decid sa colaboreze. Nu va ganditi la o simpla colaborare, caci intre acesti trei oameni se leaga o relatie cu totul speciala, vor forma o “familie” calda care va transmite invataturile Pachamama prin imbratisarea sportului, a alergarii. Alergarea devine “mesagerul”, Florin si Ilie devin mesageri ai Pachamama pentru un mesaj profund si inaltator: incepeti schimbarea in voi, inclusiv prin sport, si apoi impartasiti-o cu lumea.

IUNIE-IULIE 2012– Participarea la EARTH SUMMIT RIO+20, unde Pachamama a inmanat presedintelui ONU cele 120.000 de semnaturi pentru Petitia Drepturilor Naturii

AUGUST 2012 – Prezentarea drepturilor naturii la Bruxelles

OCTOMBRIE 2012 – Sustinerea unui simpozion la RAW GENERATION EXPO, organizat de aceeasi LIGIA POP

OCTOMBRIE 2012 – MARATONUL INTERNATIONAL BUCURESTI

Florin Stanciu a alergat 155 km pentru Drepturile Naturii si Padurea Copiilor, iar Ilie Rosu a alergat cu Drapelul Romaniei si steagul Uniunii Europene pentru Drepturile Naturii

OCTOMBRIE 2012 – Nasterea cercului Speranta – THE CIRCLE OF HOPE, primul training de facilitatori Pachamama Romania

OCTOMBRIE 2012 – Participarea la maratonul Delta Dunarii si organizarea unui simpozion la liceul Jean Bart din Sulina

NOIEMBRIE 2012 – Un nou training la PACHAMAMA SUA

DECEMBRIE 2012 – GALA PACHAMAMA ROMANIA

IANUARIE – IUNIE 2013 – Prezentari si traininguri la liceul Gheorghe Lazar din Bucuresti, unde copiii incep sa indrageasca tot mai mult proiectul Pachamama. Incepe lucrul la acest site. In paralel, Alexandra incepe seria de evenimente “Stil de viata sanatos”, la Carol Parc Hotel din Bucuresti – o data pe luna le vorbeste celor interesati de sanatate despre o problema de nutritie/ medicala si apoi ii invita la o lectie de gatit. Totul cu sprijinul Sylviei Petre, proprietara hotelului.

FEBRUARIE 2013 – Prezentarea sustinuta de Ingrid Castejon (PACHAMAMA MEXICO) la Viitor Plus pe tema sustenabilitatii

MARTIE 2013 – Prezentare la festivalul MIND-BODY-SPIRIT din Bucurestii

MAI 2013 – Participarea la GENEVA INTERNATIONAL MARATHON – Ilie Rosu a alergat cu 4 steaguri in maini, pentru adoptarea si implementarea declaratiei universale a drepturilor Mamei Terra. El a aparat in filmul oficial al maratonului:

mesajul sau pentru drepturile naturii a aparut in poza zilei, publicata de cel mai mare blogger din Elvetia http://planetephotos.blog.tdg.ch/archive/2013/05/06/la-photo-du-jour-ilie-le-marathonien-aux-4-drapeaux.html, dar si pe blogul oficial al maratonului http://demirsonmez.blog.tdg.ch/archive/2013/05/05/le-semi-marathon-handbike-et-fauteuil-du-geneve-marathon-for.html

Tot in mai, Alexandra Mason (PACHAMAMA LOS ANGELES) a tinut o prezentare despre limbajul constient. Si Pachamama Romania participat din nou la semi-maratonul international Bucuresti.

Iar povestea merge mai departe! Ajutati-ne sa o scriem cat mai frumos!