Top menu

Despre John Perkins

John Perkins - BIO

John Perkins

Activist, fost Economist de varf si Autor de top la New York Times

Castigator al Premiului pentru Pace John Lennon/Yoko

Ultima carte a lui John Perkins, “Hoodwinked” (“Inselat”), reprezinta o schita pentru o noua forma de Economie Globala. Solutiile date nu sunt cele “normale”. In schimb, John ne provoaca la o noua viziune, departe de vanatorii capitalistisi ne propune o era mai revolutionara decat cea a Agriculturii si Industriei. “Hoodwinked”, (“Inselat”), detaliaza acei pasi specifici pentru a crea o lume mai sustenabila si mai buna.

“Confesiunile unui Asasin Economic” a lui John, care a petrecut mai mult de un an si jumatate in lista de bestseller New York Times, care a fost publicata in mai mult de 30 de limbi si a fost vanduta in peste 1.2 milione de exemplare in intreaga lume, este o expunere surprinzatoare despre coruptia internationala. Lucrarea sa, “Istoria secreta a unui imperiu american”, de asemenea un bestseller New York Times, detaliaza operatiile clandestine care au creat primul adevarat imperiu al lumii.

John este fondatorul si membrul de bord al Schimbarii de Vis si Aliantei Pachamama, organizatii non profit ce au ca scop crearea unei lumi pe care copiii nostril vor vrea sa o mosteneasca; a tinut cursuri la universitati de pe patru continente, si este autorul cartilor despre culturile indigene si transformare, anume “Schimbare de Forme”, “Lumea este asa cum o Visezi”, “Psihonavigare”, Spiritul lui Shauar” si “Obiceiul fara Stres”.

Curajul lui John de a scrie aceste carti si a vorbi impotriva “curentului” arata ambitia sa dimpreuna cu Mamele si Tatii nostril Fondatori cand au luat pozitie in contextul Imperiului Britanic. Ca si ei, John a infruntat amenintarile si mituirile si a luat actiune. Curajul lui reprezinta un exemplu pentru noi toti. Asa cum declara la finalul “Istoriei secrete”: “Acum este timpul nostrum ca sa schimbam istoria”.

Premii:

  • Premiul pentru Pace Lennon Ono, 2012
  • Premiul “Rainforest Action Network Challenging Business”

 

Deținătorul premiului pentru pace 2012 “Lennon Ono” lui John Perkins

 

Grant for Peace logo

In data de 9 Octombrie, 2012, in Reykjavik, Islanda, Yoko Ono a acordat premiul Bienal Lennon pentru pace, la cinci activisti. In aceasta zi de asemenea, se sarbatoresc zilele de nastere ale lui John Lennon si fiului sau, Sean

Cei nominalizati pentru acordarea premiului “Lennon pentru Pace” sunt:

  • LADY GAGA
  • JOHN PERKINS
  • RACHEL CORRIE
  • CHRISTOPHER HITCHENS
  • PUSSY RIOT

LADY GAGA

Lady Gaga

“Lady Gaga este unul din cei mai mari artisti ai timpurilor noastre”, spune Yoko, “ea nu numai ca este un artist, ci este si un activist, folosindu-se de arta sa pentru a ajuta comunicarea in lume. Ea este recuoscuta pentru activism, iar noul sau album “Nascuta Asa” a schimbat in mod major mentalitatea lumii. Si felul in care ne-a facut sa privim viitorul, pe care il traim chiar acum”.

Lady Gaga va accepta acest premiu in persoana, impreuna cu o donatie de caritate care va ajunge la Fundatia de Ajutorare “Elton John”, pentru a sprijini lupta impotriva bolii HIV pe care o duc tinerii aflati in nevoie din S.U.A.

JOHN PERKINS

Jogn Perkins

Autor si activist, John Perkins se bucura de reputatie si respect datorita publicarii cartii sale numite “Confesiunile unui asasin economic”, best-seller in lista din New York Times pentru mai bine de un an. Este vorba despre o expunere interesanta asupra coruptiei la nivel international.

El este, totodata, fondatorul unei organizatii non profit “Schimbare de Vis” si co-fondator al Aliantei Pachamama, organizatie ce are ca stop crearea unei lumi stabile pe care copiii nostri o vor mosteni.

Perkins a predat in universitati de pe patru continente, si este acum pe cale de a publica ultima sa carte. El va participa la ceremonie.

RACHEL CORRIE

RACHEL CORRIE

Rachel Corrie a fost o activista Americana pentru pace in varsta de 23 de ani, din Olympia, Washington, care a fost strivita pana la moarte de un buldozer israelian in data de 16 Martie 2003, in timp ce incerca sa protejeze casa unei familii palestiniene de la demolare, printr-o actiune nonviolenta.

In memoria sa si a cauzei pentru care a murit, Fundatia pentru Pace si Dreptate Rachel Corrie, continua munca pe care aceasta a inceput-o.

Fundatia se ocupa de programe ce vizeaza stabilirea unei relatii de pace intre oameni, de a face loc intelegerii, respectului, a acceptarii diferentelor, de a promova cooperarea la nivelul si intre diferitele comunitati locale si globale. Fundatia incurajeaza si sprijina eforturile sincere de cautare e acelor drepturi ale omului, de dreptate sociala, economica, de mediu, care reprezinta baza pentru pacea lumii.

Familia lui Rachel Corrie va accepta premiul din partea lui Rachel.

CHRISTOPHER HITCHENS

CHRISTOPHER HITCHENS

Christopher Hitchens a fost un autor si journalist cu o cariera impresionanta, de-a lungul a patru decenii scriind pentru cele mai prestigioase publicatii ale lumii, cum ar fi The Atlantic, The Nation, Vanity Fair, The Daily Mirror si multe altele.

El a fost autorul a 12 carti si 5 colectii de esee si a fost nominalizat pentru Premiul “Cartea Nationala” in 2007 pentru cartea sa cea mai bine vanduta numita “Dumnezeu nu este cel mai bun”, care condamna religia organizata ca fiind “sursa principala a urii in lume”.

Hitchens a fost cunoscut pentru stilul sau conflictual, care l-a facut una dintre cele mai controversate personalitati din emisfera vestica. De cele mai multe ori, tinea discutii pe diferite teme cum ar fi religie, razboi, figuri ale lumii si polica internationala.

PUSSY RIOT

pussy riot

Trupa de punk rock feminin din Rusia, Pussy Riot, a pasit pe scen aglobala in Februarie 2012, dupa un show provocator tinut in Moscova, Catedrala lui Iisus Hristos, unde au invocat-o pe Fecioara Maria pentru a ajuta Rusia la demiterea presedintelui Vladimir Putin.

Dupa ce videoclipul show-ului a fost facut public si cunoscut, trei dintre membrele grupului au fost arestate si acuzate de Huliganism. Procesul lor indelungat s-a concluzionat prin intemnitare pentru doi ani, dar a cunoscut multe critici international, aratand cu degetul politicile ruse referitoare la libertatea de expresie.

Pussy Riot a sprijint numeroase grupuri activiste si grupuri ce lupta pentru drepturile omului, si au tinut concerte de protest la nivel international.

Yoko Ono, cu ajutorul Amnistiei Internationale, va acorda premiul formatiei Pussy Riot in New York, in data de 21 Septembrie 2012, in speranta ca ele vor fi eliberate cat mai repede cu putinta.

IMAGINATI-VA TURNUL PACII

turnul pacii

Iluminarea anuala a “Imaginati-va turnul pacii” a avut loc seara la ora 20, ora locala, in insula Viðey in Reykjavik, Islanda. Yoko Ono invita oameni din intreaga lume sa se alature acestei adunari cand luminile se vor aprinde in cadrul “Imaginati-va turnul pacii”, in onoarea activistilor din intreaga lume; trecut, present si viitor. Ea roaga pe toti sa se alature si sa permita puterii luminii sa devina expresia colectiva a dorintei pentru pace si armonie pe pamant.

Pentru mai multe informatii depre John si munca sa, va rog consultati:

www.johnperkins.org

www.dreamchange.org

http://en.wikipedia.org/wiki/John_Perkins_%28author%29

Twitter: economic_hitman