Top menu

Descriere Roșia Monatană Maraton 2015

Competiția “Maratonul Recunoștinței”, se va desfășura în ziua de 26 iulie 2015, în Munții Apuseni, în zona localităților Roșia Montană și Gura Roșiei, de-a lungul drumului județean 742, județul Alba, ea adresându-se, atât iubitorilor de alergare, admiratori ai cadrului natural deosebit din aceasta zonă, cât și împătimiților de istorie a României.

Maratonul este la a III-a ediție, prima ediție a avut loc în anul 2012, între localitățile Călugăreni si București, cu start din fața statuii lui Mihai Viteazul și sosire la Mormântul Eroului Necunoscut din Parcul Carol. Cea de-a doua ediție s-a desfășurat in anul 2013 la Roșia Montană. Maratonul îi este dedicat și marii noastre campioane olimpice în proba de maraton, Constantina Diță, care în anul 2008, la Beijing, a câștigat pentru Romania prima medalie de aur, în proba de maraton. În semn de recunoștința și prețuire față de Ostașii Armatei Romane care s-au jertfit în cele două războaie mondiale am numit acest maraton “Maratonul Recunoștinței” și am stabilit ca în fiecare an acesta să se desfășoare prin locuri care amintesc de luptele purtate de Armata Română în cele doua războaie mondiale. Startul în maraton va fi dat din fața Monumentului Eroilor Români din Primul Război Mondial din Roșia Montană și va fi făcut telefonic din America, de către campioana noastră olimpica în proba de maraton, Constantina Diță.

Maratonul face parte din ciclul de maratoane istorice: “Din dragoste pentru România și istoria ei”, fiind al 10-lea maraton din acest ciclu, organizat de maratoniști în perioada 2011-2014.

În data de 26 iulie 2015, vă invităm cu drag la Ediția a III-a a Maratonului Recunoștinței – Roșia Montană,  un maraton care s-a născut din DRAGOSTE PENTRU ROMÂNIA, ISTORIA SI NATURA EI.

Pe parcursul maratonului vom descoperi monumentele naturale ale zonei – Piatra Corbului, Piatra Despicată, Tăul Cornei, Tăul Brazi, și nu în ultimul rând Masivul Carnic. Vom alerga împreună nu neapărat pentru performanta fizică, dar mai ales pentru a TRASMITE SENTIMENTUL NOSTRU DE IUBIRE ȘI RECUNOȘTINȚĂ FAȚĂ DE LOCALNICI, STRAMOȘII ACESTOR LOCURI ȘI NATURA VIE.