Top menu

Descriere eveniment

Competitia “Maratonul Recunostinței”, se va desfasura in ziua de 27 iulie 2014, in Muntii Apuseni, in zona localitatilor Rosia Montana si Gura Rosiei, de-a lungul drumului judetean 742, judetul Alba, ea adresandu-se, atat iubitorilor de alergare, admiratori ai cadrului natural deosebit din aceasta zona, cat si impatimitilor de istorie a Romaniei.

Maratonul este la a treia editie, prima editie avand loc in anul 2012, intre localitatile Calugareni si Bucuresti, cu start din fata statuii lui Mihai Viteazul si sosire la Mormantul Eroului Necunoscut din Parcul Carol. Cea de-a doua editie s-a desfasurat in anul 2013 la Rosia Montana. Maratonul ii este dedicat si marii noastre campioane olimpice in proba de maraton, Constantina Dita, care in anul 2008, la Beijing, a castigat pentru Romania prima medalie de aur, in proba de maraton. In semn de recunostinta si pretuire fata de Ostasii Armatei Romane care s-au jertfit in cele doua razboaie mondiale am numit acest maraton “Maratonul Recunostintei” si am stabilit ca in fiecare an acesta sa se desfasoare prin locuri care amintesc de luptele purtate de Armata Romana in cele doua razboaie mondiale. Startul in maraton va fi dat din fata Monumentului Eroilor Romani din Primul Razboi Mondial din Rosia Montana si va fi facut telefonic din America, de catre campioana noastra olimpica in proba de maraton, Constantina Dita.

Maratonul face parte din ciclul de maratoane istorice: “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, fiind al 9-lea maraton din acest ciclu, organizat de maratonisti in perioada 2011-2014.

In data de 27 iulie 2014, va invitam cu drag la Editia a II-a a Maratonului Recunostintei – Rosia Montana,  un maraton care s-a nascut din DRAGOSTE PENTRU ROMANIA, ISTORIA SI NATURA EI.

Pe parcursul maratonului vom descoperi monumentele naturale ale zonei – Piatra Corbului, Piatra Despicata, Taul Cornei, Taul Brazi, si nu in ultimul rand Masivul Carnic. Vom alerga impreuna nu neaparat pentru performanta fizica, dar mai ales pentru a TRASMITE SENTIMENTUL NOSTRU DE IUBIRE SI RECUNOSTINTA FATA DE LOCALNICI, STRAMOSII ACESTOR LOCURI SI NATURA VIE.

Cu acest prilej, Pachamama Romania va promova la Rosia Montana DREPTURILE NATURII printr-o actiune spirituala ce poarta numele de „A RUNNING PRAYER”. Astfel, pe de o parte vom simti SENTIMENTUL INTERCONECTIVITATII INTRE NOI SI TOT CEEA CE NE INCONJOARA, fiinte si Natura Vie, iar pe de alta parte vom aprofunda sentimentul RESPONSABILITATII PE CARE O AVEM FATA DE GENERATIILE VIITOARE.