Top menu

De 4 ani Pachamama Romania

“Adoră și iubește Divinitatea cu întreaga ta ființă și îți va revela că totul în Univers este un vas plin ochi cu înțelepciune și frumusețe.

Fiecare lucru pe care Divinitatea  ți-l va arăta este o picătură din râul infinit al frumuseții sale divine. 

Îți va lua vălul care acoperă splendoarea fiecărui lucru care există. Și vei vedea că fiecare lucru este o comoară ascunsă datorită plenitudinii divine. Și vei vedea fiecare lucru că a izvorăt calm și în liniște. Și a făcut Pământul mai strălucitor decât orice Rai. Și toate lucrurile astfel s-au  ivit și au făcut Pământul mai amplu decât un imperiu ce poartă o robă din cel mai splendid satin” - RUMI

inima

Visul Pachamama Romania a inceput in urma cu patru ani, pe 8 Septembrie 2011, chiar de ziua Sfintei Marii – mama suprema a iubirii si a compasiunii – datorita dorintei Alexandrei Postelnicu de a trezi in constiinta oamenilor nevoia de a ocroti natura, de a trai in armonie cu ea. Scopul nostru este acela de a obtine Drepturi pentru Natura, campania noastra numindu-se “Spune DA Drepturilor Naturii!”

Alexandra-Postelnicu---cover

Focul sau interior a fost aprins in urma participarii la un Simpozion Pachamama – “Trezirea visatorului”, in noiembrie 1997. Unul dintre mesajele pe care le-a auzit la acest eveniment a facut-o sa mediteze asupra adevaratei sale misiuni in viata, sa descopre care este menirea sa pe acest pamant: “Adevarata cauza a tuturor crizelor este iluzia lipsei de conexiune – noi credem ca suntem separati, separati unii de ceilalti, separati de Natura si de influenta noastra asupra mediului. Acesta este vechiul vis in care am trait – sau in care mai traiesc unii dintre noi. Este responsabilitatea noastra sa ne trezim din acest vis si sa schimbam modul in care vedem lumea. Stiinta moderna valideaza ce strabunii nostri ne-au spus mereu, ca noi suntem interconectati, facem parte dintr-un intreg si orice actiune a noastra are consecinte nebanuite”.

In acel moment era studenta in Statele Unite la Facultatea de Psihologie si isi dorea ca dupa finalizarea studiilor sa consilieze in particular oamenii, sa-i ajute in solutionarea impasurilor prin care treceau, dar dupa participarea la acest Simpozion si-a dat seama ca era mai degraba interesata de vindecarea colectiva a oamenilor, de vindecarea intregii planete.
Desi a pornit singura pe acest drum, a atras de-a lungul acestor patru ani foarte multe persoane deosebite care i-au impartasit visul si viziunea sa privind interconectivitatea dintre oameni si natura. Aceasta s-a intamplat datorita credintei si a dedicarii totale pentru implinirea misiunii sale.

Viziune
Visul nostru măreţ, pe care vrem să îl trăim împreună cu voi, este acela al unei lumi benefice pentru toți: o prezență echitabilă din punct de vedere social, durabilă ecologic și aducătoare de împlinire sufletească.

Scop
Scopul nostru este să întreprindem tot ceea ce ne stă în putință ca să conştientizaţi că nu suntem singuri pe lume și că ceea ce facem nu ne afectează doar pe noi – suntem parte dintr-un Univers magnific care ne simte fiecare acțiune și o trimite mai departe, spre natură, spre om, spre tot ce ne înconjoară. Stă în puterea noastră să ne construim un prezent responsabil și un viitor luminos.
Suntem aici pentru a vă inspira și a va stimula să vă luați un angajament conștient de a crea împreună o societate echitabilă, sustenabilă și aducătoare de împlinire sufletească. Acest angajament va transforma relațiile noastre cu noi înșine, cu cei de lângă noi și cu mediul înconjurător.

Motto-ul nostru: Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume! 
Ceea mai importanta schimbare este aceea care vine din interior. Dalai Lama transmite mesajul iubirii si compasiunii prin puterea exemplului. Iata ce ne spune el in cartea “Forta Binelui” de Daniel Goleman:
“Ca fiinta umana, marturisesc faptul ca fericirea mea depinde de altii, iar grija penru fericirea altora este o responsabilittea morala pe care o iau in serios. Este nerealist sa credem ca viitorul omenirii poate fi imbunatatit numai pe baza rugaciunii sau a intentiilor bune. Ceea ce trebuie sa facem este sa trecem la fapte.”

Ce ne dorim cel mai mult pentru noi, oamenii societatii? 
“Sa devenim fiinta umane mai fericite, care traiesc impreuna si care se sprijina reciproc, in mai mare masura, intr-o lume mai pasnica, care este, cred eu, un obiectiv pe care il putem realiza. Insa trebuie sa-l privim dintr-o persepectva mai ampla si dintr-un cadru mai mare de timp. Schimbarea noastra si a lumii in care traim este posibil sa nu se intample prea repede, va lua timp. Schimbarea reala se va intampla cand indivizii se vor trasnforma pe ei insisi, calauziti de valorile care se regasesc in strafundul tuturor sistemelor etice umane, descoperirilor stiintifice si bunului simt.
Suntem fiinte inzestrate cu o inteligenta minunata si cu potentialul de dezvoltare a unui suflet generos, si fiecare dintre noi poate deveni o forta pentru bine.” DALAI LAMA

CE AM REALIZAT IN ULTIMII PATRU ANI?
In cei patru ani de activitate, Pachamama Romania a organizat mai multe evenimente sportive prin care a apropiat oamenii de Natura si de origini si a promovat ,,Drepturile Naturii”, un exemplu concludent fiind Maratonul Recunostintei si Crosul Interconectivitatii de la Rosia Montana.

rosia montana maraton 2015

De asemenea am participat la numeroase alte evenimente sportive, cum ar fi Maratonul si Semimaratonul International Bucuresti, Geneva International Marathon, Paiko Halfmaraton (Grecia).

Simpozionul “Trezirea Visătorului, Transformarea Visului” este un alt element deosebit de important prin care am facut cunoscut oamenilor mesajul nostru – Natura este o Fiinta Vie, ce are nevoie de Drepturi ca si noi, oamenii, prin care sa fie ocrotita si respectata.

simpozion-pachamama-2014

Un alt invitat special a fost Dr. Kaisa Puhakka. Kaisa este Profesor de Psihologie Clinica in San Francisco si practicant de meditație în tradițiile Theravada și Zen. Prin exercitiile facute impreuna cu ea participantii au ajuns sa fie mai aproape de acea pace interioara si de constientizarea faptului ca sunt interconectati cu tot ceea ce ii inconjoara.

Am organizat si evenimente de viziune si constientizare fata de importanta Naturii in viata noastra, avandu-l ca invitat special pe John Perkins, un om extraordinar cu o poveste de viata incredibila. El este si co-fondator al Aliantei Globale Pachamama. A tinut mai multe conferinte in Iasi, Suceava, Cluj si Bucuresti.
 

john-perkins-prezentare

Un alt invitat special a fost Dr. Kaisa Puhakka. Kaisa este Profesor de Psihologie Clinica in San Francisco si practicant de meditație în tradițiile Theravada și Zen. Prin exercitiile facute impreuna cu ea participantii au ajuns sa fie mai aproape de acea pace interioara si de constientizarea faptului ca sunt interconectati cu tot ceea ce ii inconjoara.

kaisa-puhakka-prezentare

CA SEMN DE MULTUMIRE,
cadoul nostru pentru voi, cei care ne-ati sustinut in toti acesti ani, este sa va punem la dispozitie inregistrarile discursurilor Kaisei Puhakka in Romania din acesta vara. 
 
https://www.youtube.com/playlist?list=PLe6G2MUXIVgBzWeYLPUC7K9-JNpPL60zz 
 
https://www.youtube.com/playlist?list=PLe6G2MUXIVgCdNw3Qr64Wl6GWjHPJ5zX_

Cu Mult Drag
Echipa Pachamama Romania

Alexandra Postelnicu
Carmen Marin
Silviu Dumitrescu
Ana Daraban
Daniel Diaconu
Marius Junoiu
Florin Stanciu
Mara Suciu
Ioan Maier
Catalin Jilavu
Vlad Adrian Popescu
Lili David
Adina Ionescu
Eliza Trifan
Livia Gheorghe
Mariana Dicianu
Andrea Varadi
Nicoleta Taylor
Carmen Tatu
Radu Cristi Vataman
Alexandru Vatiman
Alexandra si Liliana Popescu
si
Colaboratorii Principali
Silvia Oostveen – Asociatia Heritage
Tica Darie – Cercetasii Rosia Montana
Doris Ragettli – Rights of Mother Earth petition organizer
Irina Turcu – ECI coordinator
Valeria vanGroningen – Bucharest Running Club
Ilie Rosu
Daniel Lixandru – Asociatia Corpore Anima
Calin Capros – Asociatia Alburnus Maior
Eliza Mirauta – Miere cu Magie
George Petre – Asociatia Alethea
 

Nu există niciun comentariu.

Lasă un răspuns