Top menu

Ce facem după trecerea Covid?

Traversăm o perioadă cu grele încercări ce va lăsa în urmă multă suferință, dar în același timp și oportunitatea de a ne schimba viața.

În cele două luni de izolare ne-am format noi obiceiuri, un alt stil de a lucra și de a ne petrece timpul. Am avut șansa de a ne conecta cu propria noastră persoană, am putut să ne ascultăm vocea interioară, să ne cunoaștem mai bine și să știm mai clar ce ne dorim.

Suntem mulți cei care am început să simplificăm lucrurile din viața noastră, să facem exerciții fizice zilnic, să fim mai atenți la alimentele pe care le consumăm, să ne dezvoltăm pasiunile sau să fim mai recunoscători pentru ceea ce avem.

În timp, se va crea o diferență majoră în viața noastră prin prisma acestor obiceiuri, al căror preț plătit a fost izolarea.

Renasterea lumii ancestrale Tablou-Carmen-Marin

Paradoxul este că singura constantă rămâne schimbarea. Pentru a putea merge mai departe, pentru a evolua este nevoie să fim flexibili, să ne adaptăm fiecărei situații.

Pe perioada pandemiei lumea a redus destul de mult acel ritm de mișcare sufocant care a condus la niveluri alarmante de stres și depresie.

Chiar dacă vom crește din nou ritmul, e nevoie ca această creștere să fie una treptată și nu bruscă. Însă, la fel de bine, putem să ne creăm un nou stil de viață prin adaptarea la ritmul de mișcare al Mamei Pământ. Să privim la natură și să învățăm de la ea.

Să avem un mod de viață prin care să cinstim munca pe care o facem, deoarece munca ne înnobilează și șlefuiește diamantul din noi, dar în același timp să cinstim și propria persoană și pe toți ceilalți oameni din viața noastră personală.

Să simplificăm lucrurile și să ajungem la esență, să vedem ce este cu adevărat important pentru noi.

 

Principalul efect al Covid este afectarea gravă a respirației. În urma meditațiilor zilnice practicate de către Lynne Twist, co-fondatorul Alianței Pachamama, a conștientizat că această boală este o reflectare a ceea ce noi facem naturii – tăierea masivă de copaci și incendierea pădurilor în Amazonia – plămânul verde al planetei, în Australia, precum și în alte părți ale lumii, ceea ce conduce la poluarea aerului pe care îl respirăm.

Să fim recunoscători pentru fiecare respirație și să reducem consumul de resurse.

 

Noi vă vom susține procesul de schimbare prin grupul Provocarea de 30 zile și în următoarele două săptămâni, oferindu-vă provocări prin care să descoperiți noi obiceiuri ce vă pot ajuta.

O altă modalitate prin care vă susținem sunt Simpozionul online – „Trezirea Visătorului, Schimbarea Visului”. Următorul este luni, 18 Mai, de la ora 18:00. Vă puteți înscrie gratuit prin contactarea coordonatorului de proiecte educaționale, Daniel Diaconu (0732661743).

De asemenea, vă puteți alătura Comunității Pachamama Alliance care în această perioadă a oferit numeroase conferințe pe tema „Posibilitate și Reziliență”. Pentru a urmări înregistrările conferințelor trecute și pentru a participa la cele viitoare, conectați-vă gratuit aici.

Pentru a contribui activ la inversarea încălzirii globale, vă invităm să parcurgeți Cursul online gratuit Drawdown.

 

Vă invităm să vă implicați și în dezvoltarea sustenabilă a Roșiei Montane prin susținerea comunității locale petrecându-vă vacanțele în acest colț de rai, participând la Roșia Montană Marathon 2020 (urmează să anunțăm data), precum și printr-o donație pentru modernizarea școlii locale pe care o puteți face în contul Pachamama România (RO85 PIRB 4236 7320 8900 1000, deschis la PIRAEUS BANK), în ultimii doi ani oferind școlii peste 12.000 lei din donații și contribuții proprii ale asociației noastre.

 

Împreună pentru o nouă lume!

 

 

Nu există niciun comentariu.

Lasă un răspuns