Top menu

Campanie de conștientizare privind inițiativa europeană a cetățenilor pentru DREPTURILE NATURII

RoN EUROPEAN BIKE TRAIL – Say YES for Rights of Nature ECI

Campanie de conștientizare privind inițiativa europeană a cetățenilor pentru

DREPTURILE NATURII

(ECI Rights of Nature)

Awareness and fundraising campaign

Pachamama Romania demarează un proiect inedit ce se organizează în același timp cu desfășurarea lui: RoN EUROPEAN BIKE TRAIL – Say YES for Rights of Nature ECI.

Scopul proiectului: Dezvoltarea și organizarea unei “Campanii de informare și conștientizare a societății civile la nivel european privind inițiativa legislativa pentru Drepturile Naturii pornind o cursă pe biciclete prin EUROPA” (18-24 luni).

Obiectiv general: Proiectul își propune în principal să organizeze o cursă cu bicicletele pornită de echipa formată din Alexandru și Vlad din România, cu trecerea prin țările europene participante la Inițiativa europeană a cetățenilor pentru DREPTURILE NATURII (ECI RoN) prin care se va organiza o campanie de informare cu activități și acțiuni în cadrul unei campanii de informare și implicare activă a societății civile cu scopul de a conştientiza şi sensibiliza peste 1 milion de persoane active (cetățeni europeni, ONG-uri cu voluntari, companii, universități, autorități etc.) să participe la inițiativa legislativă privind Drepturile Naturii.

În fiecare țară se pot alătura echipei și alte grupuri de bicicliști și organiza trasee comune.

Problema abordată pentru recunoașterea Drepturilor Naturii:

Drepturile Naturii înseamnă recunoașterea și onorarea faptului că Natura are drepturi prin recunoașterea faptului că ecosistemul nostru – incluzând copacii, oceanele, animalele, munții – au tot atâtea drepturi ca și oamenii. Drepturile naturii se manifestă prin echilibrarea a ceea ce este bun pentru ființele umane cu ceea ce este bun pentru celelalte specii, cu ceea ce este bun pentru planeta în ansamblu. Este recunoașterea holistică că tot ceea ce este viu, toate ecosistemele planetei noastre sunt profund interconectate.

Dezvoltarea și punerea în aplicare a legislației pentru Drepturilor Naturii trebuie înțeleasă, cel mai bine, ca o profundă și necesară schimbare în înțelegerea umană în ceea ce privește relația noastră cu Pământul și Natura, prin ajustarea cerințelor pe care le avem fiecare individual și colectiv, precum și prin respectarea nevoilor celorlalți de a avea dreptul și accesul la aceleași facilități într-un mediu curat.

Echipa va purta următoarele mesaje:

Drapele ECISay YES for RIGHTS of NATURE

Slogan echipă: TRAVEL-LEARN-SUSTAIN & SHARE

Informații organizatorice:

Acțiuni planificate pentru ECI Rights of Nature BIKE TRAIL

–          Stabilirea traseului cu punctele cheie de staționare (ex. București, Roșia Montană) și implicare activă a echipei de bike-ri în activitățile țărilor traversate

–          Echiparea sportivă pentru desfășurarea în bune condiții a traseului

–          Contactarea și organizarea unor evenimente cu coordonatori naționali din țările participante EU

–          Stabilirea de contacte pentru fundraising – pentru inițiativa europeană și cele naționale cu

o   Sponsorizări activități sportive, traseu, campanie

o   Crowding funding sites – donatori pentru voluntarii dedicați din fiecare țară, se va dona selectiv pentru ECI – nivel european sau național.

Programul grupului de bicicliști voluntari:

–          Workshop-uri organizate cu ajutorul Country coordinators în fiecare țară, cu prezentări privind traseul parcurs pentru informarea privind ECI RoN cu grupuri locale de ONG-uri, autorități și membrii interesați, media

–          Prezentarea unui film de traseu din diferite țări și cu acțiuni întreprinse în acest sens

–          Voluntariat local, participarea la activități sportive, activități de ecologism, permacultură

–          Conectarea cu alți voluntari care doresc să se alăture grupului sau să preia modelul la scară națională sau regională

–          Landscape revival – plantări de copaci (se pornește din România și se duce un mesaj specific la următoarea țară prin 3 puieți mesageri cu specii europene rezistente și similar în următoarele țări)

–          Jurnal de traseu cu impresii și rezultate obținute (persoane implicate și informate)

–          Diseminarea evenimentelor prin media locală, site-urile naționale și cel european.

Materiale necesare echipei de bicicliști RoN ECI – Pachamama Romania:

–          Dotari băieți – camping, geci ploaie vant, polare, base-layers, pantaloni, 1 sac de dormit, sosete, arzator etc…) prin conectari cu retele de magazine sport, bikes

–          Dotari – bike tools, lights or others

–          Bike Service

–          Steag, flyere textile, altele

–          Altele utile:mâncare și produse corp minimal.

Evenimente plecare: BUCUREȘTI inițial (4 June 2015), Roșia Montana – oficial (după 10 Iunie 2015 ), CLUJ (25-30 Iunie 2015) – eveniment Casa de Cultură Permanenta (Drepturile Naturii – Ana Daraban și Andrea Varady), RoN EUROPEAN BIKE TRAIL plecare către următoarea țară.

Traseu estimativ (aprox. 2 ani): Romania – HUNGARY – SLOVAKIA – POLAND – LATVIA – LITHUANIA – ESTONIA- FINLAND – SWEDEN – DENMARK – GERMANY – LUXEMBOURG – NETHERLANDS – BELGIUM – UK – IRLEND – UK – FRANCE – SPAIN – PORTUGAL – SPAIN – FRANCE – ITALY – AUSTRIA – SLOVENIA – CROATIA – MUNTENEGRU – SERBIA – BULGARIA – GREECE – BULGARIA – ROMANIA (circuit național)

Susținători posibili interesați: Decathlon, Himalaya, RDS-RCS, BOSCH, ATTA Shop Cluj și alții …