Top menu

Bucharest Marathon 2019

1

 

Ca în fiecare an, mii de oameni s-au bucurat de energia celui mai mare eveniment de alergare stradală din România – Maratonul Internațional București, organizat între 10-13 Octombrie. Organizatorii estimează prezența a 20.000 de oameni din 75 de țări care au participat la una dintre cursele desfășurate în cele două zile de concurs. Un număr absolut impresionant. La această ediție am fost martori și a unui nou record, câștigătorul la proba de maraton masculin reușind timpul de 2h 10min 49sec.

2

Seria celor 4 zile de eveniment a început joi, 10 Octombrie, când am participat în cadrul Sport Expo din București Mall (noua locație) la conferința de presă unde au fost anunțate noutățile organizatorice, programul, sponsorii, partenerii și cauzele sociale, una dintre ele fiind cea a asociației noastre, Pachamama România. Ne bucurăm să fim parteneri și una din cauzele sociale din cadrul Maratonului București pentru al nouălea an consecutiv. Conferința de presă a fost urmată de workshop-ul „Eat. Train. Run - Oameni care ne inspiră”, eveniment coordonat de Sonia Argint și care i-a avut în prim plan pe Gabriela Szabo, Tibi Ușeriu, Alex Găvan și Paul Georgescu.

3

„Eat.Train.Run Oameni care ne inspiră: Alex Găvan, Tibi Ușeriu, Gabi Szabo, Paul Georgescu”

Au fost două ore ce au cuprins lecții de viața ale unor „oameni aleși”, așa cum i-a numit Alex Găvan, oameni care și-au găsit misiunea și care lucrează la împlinirea ei, inspirând milioane de oameni.
Gabriela Szabo, cea mai medaliată atletă româncă din istorie, campioană mondială de 11 ori, campioană olimpică, deținătoare a 5 recorduri mondiale într-un singur an, a povestit parcursul ei incredibil ce a început la 13 ani și s-a încheiat la doar 28 de ani.
Alex Gavan, mare iubitor și ocrotitor al naturii și unul dintre cei mai mari alpiniști români, cucerind numeroase vârfuri de pe 8000 m fără oxigen suplimentar, ne-a împărtășit din experiențele trăite la altitudini absolut amețitoare, una dintre ele fiind de viață și de moarte.
Paul Georgescu, în primul rând un om pentru oameni, fiind un model de profesor, el a reușit performanța de a înnota o milă în apă înghețată și de a traversa Canalul Mânecii înnot în 13 ore și 36 minute, plus alte două canale din California și Hawaii. A declarat că face toate acestea pentru elevii săi pe câțiva dintre ei reușind să-i coopteze în echipa sa formând o ștafetă cu care a traversat Canalul Mânecii.

Am stabilitit cu Paul, precucum și Alex, să ne putem uni forțele și să creăm în parteneriat proiecte care să ajute natura și generațiile viitoare.

Tibi Ușeriu, câștigător a 3 ediții consecutive la Cursa Arctic Ultra 6633 – record absolut, ne-a împărtășit povești absolut incredibile, arătând încă o dată că viața bate filmul. Fiind privat de educație în copilărie, a apucat-o pe căi mai puțin constructive, însă lecțiile învățate l-au format ca om, reușind în prezent să inspire milioane de oameni prin performanțele sale, prin proiectele sale sociale realizate cu Tășuleasa Social, cel mai recent fiind Via Transilvanica, un fel de Camino de Santiago ce străbate întreaga țară începând de la Mânăstirea Putna (Bucovina) și încheindu-se în port la Drobeta pe o întindere de 1040 km.

Puteți urmări înregistrarea acestui worshop care cu siguranță vă va inspira aici.
Următoarele două zile, vineri și sâmbătă, le-am petrecut la Sport Expo din București Mall unde am interacționat cu miile de vizitatori ce au venit să-și ridice kiturile de concurs sau doar să vadă standurile expozanților și al cauzelor sociale.

Ne-am bucurat ca în acest an să împărțim standul cu prietenii de la Ro Club Maraton, care au prezentat participanților Maratonul 1 Decembrie, ce va avea loc și anul acesta de Ziua Națională a României în Parcul Alexandru Ioan Cuza din București. Mai multe detalii găsiți aici

Am fost încântați să împărtășim cu participanții, alergători sau simpli vizitatori, despre Roșia Montană Marathon și proiectele educaționale Pachamama România. Printre ei s-au numărat persoane care au fost la Roșia în anii precedenți, precum și altele care își planifică de mai mult timp să ajungă în acest loc minunat din inima Apusenilor.

Am interacționat cu persoane din Spania, Franța, Marea Britanie, Italia, Slovacia, Moldova sau Asia.

4

Duminică am oferit cât mai multă energiei concurenților probei de maraton în punctul de întoarcere de pe Splaiul Unirii (între kilometrul 33 și kilometrul 34), pe cei istoviți de putere reușind să-i motivăm să continue cursa. Pe această cale mulțumim tuturor celor care s-au alăturat echipei noastre de încurajare!

 5

În final, am dori să felicităm echipa organizatoare, Bucharest Running Club și al ei președinte, Valeria van Groningen, pentru toată munca pe care o depuneți în realizarea acestui eveniment atât de important pentru alergarea stradală, pentru orașul București și pentru cauzele sociale partenere!

Să ne revedem cu bine în primăvara anului viitor la Bucharest 10k & Family Run și Bucharest Half Marathon!

 

 

Nu există niciun comentariu.

Lasă un răspuns