Top menu

Trezirea

Trezirea, o adaptare a Simpozionului Trezirea Generației, este o inițiativă nouă care aduce mesajul Fii Schimbarea către generația milenară.

 

Deșteptarea este un atelier multimedia interactiv care vorbește despre provocările și oportunitățile timpului nostru și animă participanții să întreprindă acțiuni pentru crearea unei lumi înfloritoare, echitabile din punct de vedere social și durabile.

Indiferent dacă vorbim despre acțiuni sociale, proiecte comunitare sau puternice campanii de lobby, Deșteptarea a inspirat asumarea de acțiuni în comun de către tinerii din întreaga lume.

aaa1

De la lansarea sa oficială în 2010, tineri au promovat Deșteptarea în cel puțin 12 țări printre care Statele Unite ale Americii, China, Mexic, India, Kenia, Australia, Egipt, Germania, Brazilia, România și Marea Britanie. Mii de tineri au experimentat acest workshop și peste 150 de tineri au deveint facilitatori ai Atelierului Trezirea.

Un puternic instrument pentru acțiuni inspirate

Prin intermediul muzicii, videoclipuri revelatoare, procese dinamice de grup și conversații, participanții analizează întrebări critice ale societății de astăzi:

  1. Cine suntem noi ca generație care se apropie de maturitate în această perioadă?
  2. Cine suntem noi ca societate în ansamblu care trebuie să facă față noilor provocări legate de sustenabilitatea mediului înconjurător, echitatea socială și evoluția omenirii?
  3. În cazul în care dorim să creăm o lume înfloritoare pentru toți ce trebuie să se schimbe în modul în care ne privim pe noi înșine, pe ceilalți din jurul nostru, precum și pe lumea întreagă?
  4. Știind toate acestea, ce facem acum? Care este rolul nostru unic în crearea unei lumi mai bune, în calitatea noastră de indivizi și de exponenți ai unei generații?

În 2-4 ore, participanții vor descoperi o nouă semnificație pentru propria identitate, pentru menirea lor, în calitate de simpli indivizi și exponenți ai unei întregi generații și a unei mișcări care poate schimba lumea.

Cum ne putem conecta cu mișcarea din România și din Europa

  • Inscrie-te pe lista noastra de emailuri. Stai conectat cu Generația Trezirii prin primirea în mod regulat a informațiilor legate despre ce se întâmplă pe această problematică la nivel local, național și european.
  • Participă la atelierul Trezirea: Dacă vrei să știi ce se întâmplă în lume și cum putem să acționăm să schimbăm ceva? Sau deja acționezi dar ai nevoie de să te reîncarci sau să te reconctezi cu imaginea de ansamblu?
  • Împărtășește istoria ta: Care este povestea ta? Ce apreciezi cel mai mult la faptul că ești tînăr și contemporan acestor vremuri? Ce te întristează sau te inspiră în legat de ceea ce se petrece în lume? Ce acțiuni ai întreprins deja?
  • Găzduiește un atelier Trezirea: Vrei să activezi sau să re-activezi acțiuni cu semnificație în comunitatea ta, în școala ta sau în organizația ta? Contactează coordonatorului comunității pentru a afla mai multe.
  • Facilitează un atelier Trezirea: Vrei să diseminezi povestea despre ce se întâmplă în lume și ce putem face noi? Sau deja diseminezi acestă poveste și cauți noi instrumente pentru acțiunile tale?