Top menu

6 Februarie 2018 – Ziua Roșiei Montane, o sărbătoare tradițională

Ca în fiecare an, pe 6 Februarie, am sărbătorit la Muzeul Țăranului Român și Clubul ȚăranuluiZiua Roșiei Montane, un eveniment minunat ce a oferit vizitatorilor o mare varietate de atracții – vernisaj, masă tradițională gătită chiar de un roșian, Sorin Jurcă, proiecții de film, scurtmetraje cu localnicii din Roșia, locurile din România intrate în Patrimoniul UNESCO, cu foste localități miniere intrate de asemenea în Patrimoniul UNESCO, acolo unde ne dorim să fie și Roșia.

Am fost încântați să împărtășim cu oamenii prezenți povestea maratonului ce-l organizăm la Roșia printr-un scurt video. Am arătat că există soluții sustenabile pentru dezvoltarea acestei localități superbe din Munții Apuseni, punându-ne pasiunile în folosul comunității, așa cum a făcut Alexandra Postelnicu în 2013 când a organizat prima ediție a maratonului, și fiind solidari cu acești oamenii minunați din Roșia, așa cum ne-a arătat aseară, încă o dată, Sorin.

Vă așteptăm pe cât mai mulți dintre voi să veniți la Roșia în weekendul 23-24 Iunie la Roșia Montană Marathon pentru a trăi o experiență unică, bucurându-vă de peisajele mirifice de aici și de căldura și iubirea localnicilor.

ziua_rosia_montana

Nu există niciun comentariu.

Lasă un răspuns