Top menu

24 de ore minunate petrecute la Rosia Montana

Dupa doua zile petrecute in orasul Cluj, ne-am dorit sa mergem si la Rosia Montana pentru a ne reculege, pentru a admira frumusetile naturale ale zonei, pentru a vedea vechi si noi prieteni si pentru a ne bucura de buna gazduire oferita de localnici.mumta-rosia-montana-1

Dupa doua luni de la ultima poposire aici, am simtit din nou chemarea Naturii, chemarea acestui loc special care de multi a fost dorit pentru bogatia materiala a metalelor pretioase, dar care nu i-au descoperit frumusetea si bogatia naturala, cea oferita de Natura, de elementele vii ale acestei zone – paduri, dealuri, munti, tăuri (lacuri), animale si, nu in ultimul rand, oamenii locului.

Noi, cei din Pachamama, ne numaram printre acei norocosi care i-au inteles si i-au descoperit aceasta frumusete naturala. Spun norocosi deoarece partea aceasta ofera atata frumusete, bogatie si energie incat nu poate fi intrecuta de tot aurul ascuns in subsolul zonei.

Dumnezeu a oferit atata frumusete acestei zone, incat anumiti oamenii nu o pot duce si intelege.

De multe ori in viata suntem pusi in fata unei alegeri, uneori mai usoare, alteori mai grea. In viata nu poti avea ,,totul”, ci ,,tot ceea ce-ti doresti cu adevarat!”

In cazul Rosiei Montane, oamenii sunt pusi sa aleaga intre bogatia materiala, o bogatie ademenitoare, tentanta si bogatia naturala, o bogatie inefabila, nemuritoare, ce poate fi transmisa generatiilor viitoare.

Bogatia materiala este foarte importanta in viata fiecarui om si adduce foarte multa bucurie, satisfactie si implinire. Insa, este foarte important si modul cum realizezi aceasta bogatie, pretul pe care il platesti pentru obtinerea ei.

mumta-rosia-montana-2Extractia aurului de la Rosia Montană si doar aparenta imbogatire a localnicilor si a statului roman, in schimbul distrugerii frumusetii naturale inefabile a acestei zone, distrugerea ecosistemelor, disparitia animalelor din zona spun ca este un pret mult prea mare si greu de indurat pentru toti localnicii, iubitorii de natura, vietuitoarele de aici si pentru intreaga Natura, pentru ca pana la urma Rosia Montanăeste o mica parte a acestui imens organism viu ce se numeste Planeta Pamant.

Lasati-va intuitia sa aleaga atunci cand va aflati intr-o dilema, lasati-va spiritul sa va calauzeasca in viata. Intuitia este un dar sacru primit de la Dumnezeu, mintea este doar slujitoarea ei. Asadar, urmati-va intuitia!

Sa revenim la vizita noastra. Sositi la Rosia Montană, ne-am bucurat in primul rand de frumusetea naturala a acestei zone superbe si de aerul curat, care impreuna iti aduc liniste, pace si bucurie.

Dupa conectarea cu frumusetea Naturii, ne-am bucurat de reîntanlirea cu oamenii locului ce ne-au primit cu caldura si bucurie.dupa servirea unei mese calde si gustoase la unul din localnici, caruia ii multumim foarte mult, a urmat o drumetie prin Natura alaturi de un om fantastic, un om devotat localitatii sale natale, un iubitor de natura, un iubitor de oameni, un om pentru oameni, Calin Capros (persoana din dreapta)

Calin este unul din cei mai important ambasadori ai Rosiei Montane, un om care se dedica aproape in totalitatemumta-rosia-montana-3 apararii si promovarii localitatii sale. Pentru a face acest lucru a trebuit sa renunte la venitul lunar pe care i l-ar fi oferit un loc de munca si s-a implicat foarte mult in Asociatia Alburnus Maior prin care sa-si ajute comunitatea.

Ne-a purtat pe unele din cele mai frumoase carari ale zonei, ne-a condus la cele mai frumoase obiective naturale si ne-a povestit cate putin din istoria acestui loc mirific si incarcat de legende. Atat noi, cei din Pachamama care mai vazusem locul, cat si Mumta si familia sa am fost de-a dreptul fermecati de frumusetea sa. Este una din acele experiente din viata pe care nu o poti explica in cuvinte. Poti transmite bucuria ta doar prin energia ce se revarsa din lumina ochilor pentru ca sunt oglinda sufletului, prin ei oamenii pot vedea ce ascunde sufletul tau.

Sunt fericit sa scriu aceste randuri, deoarece acea bucurie este din nou prezenta in mine la fel de puternic precum a fost in momentele petrecute in Natura la Rosia Montana.

mumta-rosia-montana-4

Va invit pe toti sa mergeti acolo, sa vedeti bogatia naturala a acestei zone, sa cunoasteti oamenii locului, sa va gasiti linistea, sa va regasiti pe voi insiva, sa va conectati la spiritual vostru, la darul vostru sacru si sa traiti bucuria ce noi am simtit-o.

Va iubesc!

Nu există niciun comentariu.

Lasă un răspuns