Top menu

22-24 Iunie 2018 – Roșia Montană Marathon, Ediția a VI-a

În perioada 22-24 iunie 2018 Asociația Pachamama România a organizat cea de-a șasea ediție a Roșia Montană Marathon, parte a Circuitului Carpaților, care s-a desfășurat sub deviza „Alerg pentru Roșia Montană în UNESCO”, imprimată pe spatele tricourilor de concurs.

Sâmbătă, 23 iunie, s-au prezentat la start mai mult de trei sute de participanți la cele 3 probe tradiționale: maraton, semimaraton și cros. De asemenea, cei mai mici alergători au putut concura la Cursa Copiilor, pe categorii de vârstă, organizată în parteneriat cu Cercetașii Roșia Montană. În plus față de edițiile anterioare, pentru cei dornici să descopere peisajele zonei la pas, a fost organizată Drumeția Interconectivității, pe un traseu de 7 km.

marathon_1

Câștigătorii probelor de maraton (43,82 km) au fost Călin Vaipan (masculin) și Viorica Mălai (feminin), aceștia primind marele trofeu Roșia Montană Marathon, sculptat în lemn, ce înfățișează monumentul natural Piatra Corbului, simbolul conscursului. La semimaraton (26,58 km), cei care au trecut primii linia de sosire au fost Alpar Antal (masculin) și Cătălina Șerbu (feminin), în timp ce la cros (10,66 km) primul loc a revenit lui Alexandru Alungulesă (masculin), respectiv Petronela Lungu (feminin). Rezultatele concursului sunt disponibile aici.

marathon_2

În final, vă invităm să ne vizitați pagina de facebook Roșia Montană Marathon, pentru mai multe poze și testimoniale de la ediția din acest an.

marathon_3

Nu există niciun comentariu.

Lasă un răspuns