Top menu

16 Aprilie 2018 – Simpozionul Trezirea Visătorului, Schimbarea Visului la Cluj-Napoca

Pe 16 Aprilie am avut plăcerea și bucuria să ne reîntâlnim cu doamna avocat și mediator, Laura Elena Pop Chiorean, și grupul dumneaei din Cluj-Napoca pentru a trăi experiența de la SimpozionulTrezirea Visătorului.

A fost un eveniment în care am discutat despre modelul de comunitate sustenabilă pe care am început să-l construim la Roșia Montană prin Roșia Montană Marathon, pri sprijinirea școlilor locale, a micilor întreprinzători locali sau prin organizarea de evenimente educaționale, de tabere pentru copii și workshopuri.

 simpozion_1

De asemenea, am avut un studiu de caz local, Groapa de gunoi de la Pata Rât, un loc cu un risc de poluare extrem de ridicat și cu o comunitate de 1600 de oameni care trăiesc în niște condiții mizere.
Următoarea întâlnire am stabilit să ne focusăm doar pe acest caz și să căutăm soluții pentru rezolvarea acestuia.

Participanții, colegi ai doamnei Chiorean, prieteni, precum și studenți care fac practică la cabinetul dumneaei, au văzut prin simpozion că ceea ce conduce la astfel de cazuri cum este cel de la Pata Rât sunt anumite presupuneri neverificate sau programe mentale după care ne ghidăm viața, unul dintre ele fiind ”Cumpăr mai mult ca să fie…”. Consumul exagerat înseamnă risipă, iar risipa conduce la distrugerea naturii, poluare și înfometarea categoriilor de oameni defavorizați social.

Mulțumim tuturor celor care au participat și mulțumim doamnei Chiorean pentru colaborare și organizarea logistică a evenimentului!

Nu există niciun comentariu.

Lasă un răspuns